30 de copii cu diabet de tip 1 beneficiază gratuit de un dispozitiv ce le monitorizează valorile glucozei

• Trei asociaţii de diabet şi-au unit forţele pentru a oferi unui număr de 30 de copii români, cu diabet de tip 1, cea mai nouă tehnologie de monitorizare continuă a glucozei

Monitorizarea continuă a glucozei uşurează gestionarea diabetului pentru numeroşi părinţi ai copiilor cu diabet de tip 1, care verifică, în mod obişnuit, nivelul de glucoză, prin înţepături în degete.
Luna aceasta, trei asociaţii de pacienţi din România colaborează cu Deyan Kraft Medical, pentru a oferi gratuit un sistem de monitorizare continuă a glucozei (CGM) Dexcom ONE la 30 de copii cu diabet de tip 1. Este vorba de asociaţiile de pacienţi „Sprijin pentru Diabet”, ASCOTID şi „Da, şi eu pot!”, ce oferă fiecare câte zece kit-uri de început, cu o utilizare de 10 zile, copiilor cu diabet, pentru a le permite acestora să încerce gratuit sistemul Dexcom ONE. „Oferirea unui Starter Kit al unui sistem CGM, precum Dexcom ONE, poate schimba viaţa copiilor. Acesta face fiecare zi mai uşoară, atât pentru părinte, cât şi pentru copil, deoarece oferă o imagine completă a ceea ce se întâmplă cu nivelul de glucoză din organism, ceea ce îi ajută pe părinţi să ia decizii de tratament mai bune. Suntem încântaţi să lucrăm cu aceste organizaţii de pacienţi, să oferim Starter Kit-uri Dexcom pentru 30 de copii, astfel încât aceştia să poată realiza beneficiile acestei noi tehnologii, care le îmbunătăţeşte calitatea vieţii”, a precizat Radu Putere, CEO Deyan Kraft Medical, distribuitor oficial Dexcom ONE în România.
Sistemul Dexcom ONE utilizează un mic senzor şi un transmiţător portabil care poate fi purtat timp de până la 10 zile, eliminând necesitatea înţepăturilor dureroase în degete. Senzorul discret poate fi aplicat fie pe partea anterioară a braţului, fie pe abdomen sau pe partea superioară a feselor – pentru copiii cu vârste cuprinse între 2 şi 17 ani. Senzorul măsoară nivelul de glucoză din lichidul interstiţial, iar transmiţătorul trimite o citire a nivelului de glucoză, la fiecare 5 minute, către un smartphone sau un receiver compatibil. Aplicaţia Dexcom ONE arată care este nivelul actual al glucozei şi încotro se îndreaptă tendinţele, iar alertele personalizabile pot fi configurate pentru a vă anunţa dacă atingeţi pragurile de glucoză ridicată şi scăzută.
Produsul, care a fost lansat pentru prima dată la noi în ţară anul trecut, îmbunătăţeşte deja viaţa multor persoane care trăiesc în România. Una dintre aceste persoane este doamna Matyas, a cărei fiică de 13 ani, Natalia, are diabet de tip 1: „Sistemul Dexcom ONE ne-a făcut viaţa mai uşoară. Folosim un receiver, care ne arată ce se întâmplă cu nivelul de glucoză al Nataliei, astfel încât să putem lua decizii de tratament în timp util. Mă simt mult mai liniştită, deoarece diabetul ei este bine gestionat şi nu mai trebuie să o înţep în deget de mai multe ori pe zi. Natalia poate să îşi verifice singură nivelurile pe receiver. Este foarte simplu”.
Sistemul Dexcom ONE poate fi utilizat de copiii cu vârsta de peste doi ani şi poate fi folosit fie cu un telefon mobil compatibil, fie cu un receiver dedicat. Kitul de început Dexcom ONE conţine un senzor şi un transmiţător, care pot fi utilizate timp de până la 10 zile. Părinţii interesaţi să primească gratuit un kit de început de 10 zile pentru copilul lor, trebuie să contacteze una dintre următoarele organizaţii de pacienţi: Sprijin pentru Diabet, ASCOTID sau Da, şi eu pot!.
Dexcom ONE este potrivit pentru toate persoanele cu diabet care utilizează insulină. Cei interesaţi să înceapă să utilizeze Dexcom ONE, trebuie să discute cu medicul care îi are în evidenţă sau să viziteze site-ul www.dexcom.com, pentru a afla mai multe informaţii.

Despre asociaţiile de pacienţi

Fondată de Gabriela şi Cristian Airinei, „Asociaţia Da, şi eu pot!” a apărut cu scopul de a identifica, iniţia, organiza şi promova orice fel de acţiuni care să contribuie la prevenirea, combaterea, tratarea, monitorizarea şi gestionarea corectă a diabetului zaharat, la nivelul mijloacelor şi tehnicii medicale existente în acest domeniu la nivel mondial. „Asociaţia Sprijin pentru Diabet” este fondată de dr. Mihaela Vlăiculescu şi s-a născut din dorinţa de a ne ajuta pacienţii mai mult decât se face deja. Asociaţia Copiilor şi Tinerilor Diabetici-Mureş (ASCOTID) a fost fondată de Rodica Molnar. Este o asociaţie neguvernamentală, nonprofit, înfiinţată în anul 2006 de către 7 părinţi care şi-au propus, în primul rând, să-i adune în marea familie a „celor dulci” pe toţi copiii şi tinerii diabetici din judeţul Mureş. Scopul asociaţiei este de a promova, sprijini şi apăra interesele copiilor şi tinerilor diabetici, respectiv a familiilor acestora, având caracter umanitar şi caritabil.

Ramona BUTNARIU

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )