238.812 de persoane înregistrate în evidențele DJS Ialomița, după finalizarea Recensământului Populației și Locuințelor, runda 2021

Pe 31 iulie a fost finalizată ultima etapa de colectare a datelor de recensământ, atât prin deplasarea recenzorilor la locuințele cetățenilor, cât și prin colectarea datelor de la punctele de recenzare fixă.
Până la finalul zilei de 31 iulie, ultima zi de recenzare, s-a înregistrat, la nivel național, un total de 18,15 milioane de persoane. Acest număr reprezintă 95,4% din populația rezidentă țintă estimată a României la 1 decembrie 2021, anume 19,02 milioane de persoane. La nivelul județului Ialomița, până la finalul zilei de 31 iulie, s-au înregistrat, în total, 238.812 de persoane. Mai exact, o pondere de 96,9% din populația rezidentă țintă estimată a județului Ialomița la 1 decembrie 2021.
După încheierea perioadei de colectare a datelor, conform art. 22 din O.U.G nr. 19/2020, „se realizează asigurarea completitudinii datelor individuale privind persoanele, gospodăriile, locuinţele şi clădirile. Aceasta se realizează prin imputare prin metode statistice, din surse statistice şi administrative, pentru acele unităţi statistice pentru care nu există un formular completat cu date, în conformitate cu metodologia prevăzută la art. 9 alin. (4)”. Metodologia de imputare statistică care se va aplica pentru recensământ a fost aprobată în luna iulie anului trecut de către Comisia Centrală pentru Recensământul Populației și Locuințelor (CCRPL2021). Primele rezultate ale Recensământului Populației și Locuințelor runda 2021 (RPL 2021) vor fi diseminate în cursul lunii decembrie. Datele complete și finale vor fi făcute publice la finalul anului 2023.
RPL2021 este primul recensământ din România organizat integral în format digital. A fost al treisprezecelea recensământ din istorie și al patrulea după Revoluția din 1989. Întregul proces al colectării datelor s-a desfășurat cu asigurarea confidențialității și protecției depline a informațiilor. Reprezentanții Direcției Județene de Statistică Ialomița transmit mulțumiri populației județului care a participat la procesul de recenzare. Această acțiune s-a desfășurat în condiții optime cu sprijinul Serviciului de Telecomunicații Speciale (STS) – Structura Teritorială Ialomița, care a oferit suportul tehnic şi operaţional. Recensământul s-a realizat şi cu sprijinul activ al Instituției Prefectului Județului Ialomița, al Consiliul Județean Ialomița și al primăriilor. Pentru informații detaliate privind desfășurarea RPL2021, este disponibilă adresa www.recensamantromania.ro.

Petruța RIDICHE

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (1 )