2.000 de vieţi, salvate de poştaşii donatori

În ultima vreme, tot mai mulţi români răspund pozitiv campaniilor umanitare de donare de sânge. Una dintre aceste campanii este derulată de Poşta Română. Este vorba de Campania „Donează parte din viaţa ta”. Proiectul prin care poştaşii donează sânge a debutat în ianuarie 2022 şi a avut succes chiar de la prima ediţie.
Recent, compania a dat startul celei de-a patra ediţii a proiectului, prin care angajaţii au înţeles necesitatea donării de sânge şi s-au alăturat, benevol, celor aflaţi în nevoie urgenţă. Reîncepută în sediul Administraţiei Centrale din Bucureşti, această a patra ediţie a parteneriatului nostru cu Centrul de Transfuzie Bucureşti, va continua, pe rând, ca şi în primele trei etape, în toate judeţele ţării. La celelalte ediţii au donat sânge aproape 630 de poştaşi, însumând aproximativ 283 de litri de sânge şi aproape 2.000 de vieţi salvate.
În data de 18 ianuarie 2023, alţi 50 de poştaşi s-au alăturat campaniei, donând peste 22 de litri de sânge, care vor putea salva 150 de vieţi. Gestul merită apreciat, în condiţia în care unul din zece pacienţi români are nevoie urgentă de sânge. Pe de altă parte, procentul donatorilor este foarte mic. Doar aproximativ 2% din populaţia ţării este donatoare. „Am fost bucuros să donez sânge, împreună cu colegii mei şi să contribui, astfel, la această efervescenţă a donării care i-a cuprins pe poştaşii noştri de un an încoace. Vreau să îi felicit pe toţi colegii care au înţeles că în mod real salvăm vieţi printr-un gest atât de simplu. Îi asigur că nu ne vom opri din această tradiţie a donării de sânge în Poşta Română. Dimpotrivă, ne vom creşte implicarea în activităţi, evenimente şi proiecte cu caracter social, pentru că este mare nevoie. Vom face toate aceste lucruri prin Fundaţia Poşta Română, dar nu numai”, a declarat Valentin Ştefan, directorul General al Poştei Române.

Marius BĂDRĂGAN

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )