17 iulie, termenul limită pentru realizarea Recensământului Populației și Locuințelor, runda 2021

În perioada 31 mai – 17 iulie, se desfășoară în județul Ialomița a treia etapă a Recensământului Populației și Locuințelor. În această etapă, recenzorii intră în teren și colectează prin interviu față-în-față cu ajutorul tabletei înregistrările individuale, pentru acele persoane care nu s-au autorecenzat on-line.
La nivelul județului Ialomița au fost constituite 272 sectoare în cele 66 UAT-uri, 56 dintre acestea fiind în municipiul Slobozia. Până la data de 3 iulie, s-au recenzat 18.4581 de persoane (prin cele două metode CAWI și CAPI) reprezentând 74,9% din populația rezidentă țintă la 1 decembrie 2021 estimată de Institutul Național de Statistică (INS). La nivelul județului Ialomița, comuna Adâncata a încheiat procesul de recenzare înainte de termenul final.
Participarea la recensământ este obligatorie conform OUG nr. 19/2020 (art.42) și reprezintă o îndatorire cetățenească. Are drept scop determinarea populației rezidente pentru fiecare unitate administrativ teritorială a judetului Ialomița. Datele colectate prin intermediul recensământului vor fi folosite strict în scop statistic și nu în unul fiscal, de taxare sau în justiție.
În situația în care recenzorul nu poate contacta cetățeanul la domiciliu la momentul vizitei, acesta va lăsa un bilet cu datele sale de contact, pentru a stabili împreună data și intervalul orar când se poate realiza interviul.
Termenul final al recensământului este data de 17 iulie. Persoanele care vor refuza recenzarea riscă o amendă cuprinsă între 1.000 și 3.000 lei. Iar pentru persoanele care împiedică accesul în complexuri sau ansambluri rezidențiale sunt prevăzute amenzi între 1.500 și 5.000 lei. RPL2021 este primul recensământ din România organizat integral în format digital. Întregul proces al colectării datelor se desfășoară cu asigurarea confidențialității și protecției depline a informațiilor. România se află la al treisprezecelea recensământ din istorie și al patrulea după Revoluția din 1989. Pentru informații detaliate privind desfășurarea RPL2021, cetățenii pot consulta www.recensamantromania.ro.

Petruța RIDICHE

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )