166 de milioane de euro pentru dezvoltarea infrastructurii de apă şi ape uzate în judeţele Giurgiu, Călăraşi, Ialomiţa şi Ilfov

Comisia Europeană a aprobat o finanţare de peste 166 de milioane de euro pentru dezvoltarea infrastructurii de apă şi ape uzate din judeţele Giurgiu, Călăraşi, Ialomiţa şi Ilfov. Banii provin din Fondul de Coeziune, rezervat statelor membre al căror venit naţional brut pe cap de locuitor este mai mic de 90% din media UE.
Astfel a declarat europarlamentarul Dan Motreanu (prim – vicepreşedintele PNL). Potrivit acestuia, contribuţia de 166 de milioane de euro vizează două proiecte pentru îmbunătăţirea calităţii apei şi creşterea accesului la apă potabilă. De asemenea, va fi îmbunătăţită tratarea apelor uzate în zona menţionată. Lucrările la infrastructura de alimentare cu apă includ: nouă staţii noi de tratare a apei; 1.061 km de reţea nouă; 40 de noi rezervoare; reabilitarea infrastructurii existente. Lucrările la infrastructura de ape uzate vizează construirea a patru staţii de epurare a apelor uzate, alte trei urmând a fi extinse; 761 km de noi reţele de canalizare; reabilitarea infrastructurii existente. „Prin aceste investiţii, vor fi create locuri de muncă, în beneficiul tuturor grupurilor sociale din zonă. Proiectele vor contribui la creşterea calităţii şi disponibilităţii apei, reducând riscul de îmbolnăvire a oamenilor şi îmbunătăţind calitatea vieţii acestora. Aceste investiţii fac parte dintr-un plan mai amplu de îmbunătăţire a infrastructurii de apă şi de ape uzate din întreaga Românie”, a precizat europarlamentarul.

Cristina ANDREI

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )