1250 de copii au făcut parte din programul #AliaţiPentruEducaţie!

1.250 de elevi şi 100 de cadre didactice din mediul rural au participat, timp de patru luni, la ateliere de creativitate şi de dezvoltare personală în cadrul programului #AliaţiPentruEducaţie!, derulat de World Vision România. Proiectul a fost finanţat de Fundaţia Orange, cu suma de 35.000 lei, prin intermediul programului annual „Susţine un ONG!”, care încurajează participarea activă a angajaţilor companiei în proiecte sociale. Programul #AliaţiPentruEducaţie! a fost lansat în aprilie 2021 ca o inaţiativă de a transfera metode de lucru din mediul de business în mediul şcolar. Scopul său este creşterea motivaţiei, a curiozităţii şi a creativităţii elevilor şi cadrelor didactice din “Pâine şi Mâine”, un program dezvoltat de World Vision. Acest proiect, la rândul lui, ajută copiii primesc la teme şi le oferă o masă caldă.

Zece voluntari Orange au dezvoltat mai multe workshop-uri, dar şi un un kit de materiale educaţionale pentru dezvoltarea creativităţii. Ele sunt adresate atât copiilor cât şi cadrelor didactice de la clasele primare. Kit-urile cuprind: Ghidul profesorului, Jurnalul copilului şi Jocul de “născocit poveşti”. 100 de cadre didactice, din 20 şcoli rurale din judeţele Ialomiţa, Dolj, Cluj şi Vâlcea (şcoli partenere în programul Pâine şi Mâine), au participat între aprilie şi iunie anul acesta la 12 ateliere de formare pe patru teme: Arta de a născoci poveşti, Mentalitate Flexibilă, Despre Emoţii şi Cum învaţă copii. De asemenea, începând cu luna iunie 2021, profesorii au folosit kit-urile educaţionale şi metodele învăţate în cadrul atelierelor de formare în activităţile desfăşurate cu cei 1.250 copii. Elevii au participat la ateliere de stimulare a creativităţii, de consolidare a abilităţilor de scris-citit, au învăţat despre emoţii sau despre cum îşi poţi schimba mentalitatea. La final, au completat, într-un Jurnal al Copilului, propriile experienţe. Programul continuă şi în acest an şcolar, profesorii putând să utilizeze materialele educaţionale şi metodele învăţate la clasă. În luna octombrie, elevii vor putea participa la un concurs de scriere creativă şi desene “Poveşti din satul copilăriei mele“.

„Îmi plac foarte mult poveştile şi jocurile! M-am bucurat că în vacanţă am învăţat lucruri noi. Eu am scris şi o poveste despre satul meu“, afirmă Cristina, beneficiară a programului şi elevă într-o şcoală din judeţul Dolj.

„Atelierele de stimulare a creativităţii, de cunoaştere a emoţiilor şi a modului cum învaţă copiii, derulate de profesori pentru elevi pe timpul şcolii de vară au contribuit la dezvoltarea personală. Astfel, activităţile au ajutat şi la creşterea stimei de sine a copiilor” transmite Mina Popescu, psiholog în cadrul World Vision România.

Petruţa RIDICHE

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )