11 Octombrie – Ziua Permisului de Conducere Românesc!

Cu prilejul Zilei Permisului de Conducere Românesc, Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Ialomiţa a întocmit o statistică a activităţii.
Astfel, potrivit instituţiei, în luna septembrie 2022, la nivelul judeţului Ialomiţa au fost emise, 1.042 permise de conducere. Un număr de 970 persoane au fost examinate la proba teoretică, iar 1.049 persoane au fost examinate la proba practică. Dintre candidaţii pentru obţinerea de permis de conducere, 411 persoane au fost admise la proba teoretică, 340 fiind admise la proba practică. La nivelul judeţului Ialomiţa, potrivit evidenţelor Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor, în cursul lunii septembrie 2022, au fost emise 1.191 certificate de înmatriculare, dintre acestea 333 fiind înscrieri, iar 800 fiind transcrieri ale unor autovehicule. Potrivit datelor, în perioada analizată s-au efectuat 134 operaţiuni de radiere şi 146 operaţiuni de autorizare provizorie.
Comparativ cu luna septembrie a anului precedent, numărul certificatelor de înmatriculare a scăzut considerabil. Astfel, potrivit statisticilor, în septembrie 2021 au fost emise 1.643 certificate de înmatriculare dintre acestea 429 fiind înscrieri, 1.129 fiind transcrieri ale unor autovehicule, 251 operaţiuni de radiere şi 260 operaţiuni de autorizare provizorie. Referitor la numărul de permise, Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Ialomiţa a emis în luna septembrie 2021 un număr de 1.061 permise.
Pe de altă parte, Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Ialomiţa a emis 18 numere de înmatriculare de culoare verde pentru proprietarii unor autoturisme electrice. Reamintim faptul că, primul număr verde a fost emis în Ialomiţa, în iunie 2022, ca urmare a unei cereri de preschimbare, pentru un autoturism electric din municipiul Slobozia. În acest moment, în judeţul Ialomiţa există 38 de autoturisme electrice.

Mihaela DUMITRU

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )