Nr. 1018, Anul 18, din 17-Mai-2019
Comunicat de presa
6.martie.2015
24.septembrie.2015
13.octombrie.2015
8.septembrie.2018
Categorii
Prima paginaPolitica
EvenimentCotidian
SportExclusiv
SocialEconomic
DiverseContact
Mica publicitateMare publicitate
Prima Pagina
Cauta in arhiva
 Toate
 Oricare
 Exact
Arhiva
PoliticaVersiune pentru tiparireRecomanda unui prieten acest articolParerile cititorilor
Cetatenii romani nu sunt cetateni de mana a doua!
De curand Austria a votat o lege in Parlamentul sau pentru ca beneficiile sociale destinate cetatenilor europeni rezidenti, inclusive cele destinate romanilor, sa fie “indexate”, un termen care ascunde in spatele sau faptul ca aceste beneficii vor fi taiate.
Pozitia mea si a candidatilor PSD la alegerile europarlamentare este aceea ca lucratorii europeni trebuie tratati in mod egal in statele membre in care isi desfasoara activitatea, dreptul acestora la libera circulatie fiind unul dintre fundamentele Uniunii Europene si ale Pietei Unice.
Crearea unei astfel de discriminari in randul cetatenilor europeni ne indreptateste sa solicitam comisarului European pentru Ocupare, Afaceri Sociale, Incluziune si Mobilitate, Marianne Thyssen, sa declanseze procedura de infringement impotriva Austriei.
Desi se afla in procedura de infringement din 24 ianuarie 2019, la solicitarea facuta de eurodeputatii romani ai PSD pentru discriminarea privind alocatiile pentru copii, Austria sfideaza Comisia Europeana si continua discriminarea cetatenilor romani in privinta ajutoarelor sociale.
Echipa de eurodeputati romani ai PSD sustine acum si va sustine si in continuare ca Romania indeplineste in acest moment absolut toate conditiile pentru a fi acceptata in spatiul Schengen si ca perpetuarea marginalizarii noastre in aceasta privinta o considera ca pe o discriminare a cetatenilor romani.
A venit timpul ca Europa sa inteleaga ca cetatenii romani nu sunt cetateni de mana a doua in absolut nicio privinta!

Comandat de Partidul Social Democrat - PSD
CUI mandatar financiar coordonator: 41190008
( )
NEWSLETTER
Introduceti adresa de e-mail
Curs valutar BNR
Euro - 4.7625Euro4.7625
Dolarul SUA - 4.2638Dolarul SUA4.2638
Sondaj
Veți merge la vot, la referendumul ce va fi organizat de Klaus Iohannis?
Da
Nu
Nu stiu/Nu raspund
2004 - 2013 © DANPRESS SRLdrpciv