Nr. 1022, Anul 18, din 14-Iunie-2019
Comunicat de presa
6.martie.2015
24.septembrie.2015
13.octombrie.2015
8.septembrie.2018
Categorii
Prima paginaPolitica
EvenimentCotidian
SportExclusiv
SocialEconomic
DiverseContact
Mica publicitateMare publicitate
Prima Pagina
Cauta in arhiva
 Toate
 Oricare
 Exact
Arhiva
ExclusivVersiune pentru tiparireRecomanda unui prieten acest articolParerile cititorilor
Salvati Copiii a dotat Maternitatea Urziceni cu aparatura performanta de 80.000 euro
In Romania, nasterea ramane discriminatorie. O maternitate lipsita de aparatura medicala vitala poate insemna, pentru un copil nascut prea devreme, o salvare venita prea tarziu. Este si cazul Maternitatii din Urziceni unde, numai in 2017, au venit pe lume 183 de copii, in conditiile in care Sectia de neonatologie dispune de doar cinci paturi. In cel de-al saptelea an al campaniei de combatere a mortalitatii infantile, Salvati Copiii doteaza sectiile de neonatologie si pediatrie, din cadrul Spitalului Municipal Urziceni, cu aparatura medicala performanta in valoare de 80.000 euro. Asta gratie unui sponsor inimos, Banvit Foods SRL, care s-a alaturat campaniei de combatere a mortalitatii infantile si a donat generoasa suma salvatoare de vieti.

Evenimentul a fost marcat cu o conferinta de presa (miercuri, 3 octombrie 2018), organizata la Spitalul Municipal Urziceni, Ialomita, la aceasta participand: ec. Daniela Elena Ianus (managerul Spitalului Municipal Urziceni); dr. Marius Andrei Tudoran (directorul medical al Spitalului Municipal Urziceni); dr. Marian Toneanu (purtatorul de cuvant al Spitalului Municipal Urziceni); Gabriela Alexandrescu (presedintele executiv al Organizatiei „Salvati Copiii” Romania); Baris Basak (managerul operational al Banvit Foods SRL); Razvan Tudor (managerul de Achizitii al Banvit Foods SRL) si Constantin Sava (primarul municipiului Urziceni).
In interventia sa, Gabriela Alexandrescu a informat ca, in al saptelea an al campaniei de reducere a mortalitatii infantile, Salvati Copiii doneaza 122 de aparate pentru 37 de maternitati. Astfel, pana la sfarsitul anului 2018, vor fi dotate 88 de maternitati, cu 515 echipamente, pentru salvarea a 42.000 de prematuri. Eforturile sunt consistente, dar necesare, in lipsa unor politici publice coerente, care sa le asigure medicilor din maternitati aparatura medicala vitala salvarii copiilor care vin pe lume prea devreme. Echipamentele medicale insuficiente reprezinta o problema frecventa in Romania, conform datelor din analiza „Salvati Copiii” privind situatia maternitatilor din Romania ( 13% dintre maternitatile de nivel I nu au niciun incubator standard pentru nou - nascutii prematuri, 56% dintre maternitatile de nivel II nu au ventilator pentru suport respirator si 14% dintre maternitatile de nivel III au o singura masa de reanimare pentru copii). „Acum sapte ani, cand am gandit programul de reducere a mortalitatii infantile, nu intuiam toate dimensiunile acestei drame prin care trec deopotriva medicii, parintii si copiii nascuti prea devreme, intr-o tara in care solutiile vin deseori prea tarziu. Pana la a astepta insa solutii de la institutiile statului, am decis sa suplinim urgent nevoile, si anume dotarea maternitatilor cu aparatura vitala. Rezultatele nu au intarziat sa apara, iar ele sunt duble. Pe de o parte, vorbim despre vieti salvate, pentru ca asta inseamna ca o sectie de neonatologie sa aiba un incubator performant. Pe de alta parte insa, vorbim despre o reusita formidabila, anume solidaritatea fata de aceasta cauza a copiilor nascuti prematur si aici avem de multumit companiilor care au vrut sa fie parte a binelui. Lipsa supravegherii medicale a sarcinii si echipamentele medicale lipsa sau uzura celor existente sunt cauzele majore ale mortalitatii infantile. Trei cauze care pot fi prevenite, pe termen lung - si este rolul oricarei guvernari responsabile sa se asigure ca medicii au la indemana, in spitale, tot ceea ce este necesar salvarii copiilor nascuti prematur. Salvati Copiii militeaza constant pentru definirea unor politici publice consistente, dar, pana ajungem acolo, este esential sa ne implicam si sa nu ii lasam pe acesti copii nascuti prea devreme prada unor solutii venite prea tarziu”, a precizat Gabriela Alexandrescu, presedintele executiv al Organizatiei „Salvati Copiii” Romania, accentuand ca aparatura donata este foarte importanta pentru cadrele medicale din Urziceni, care trebuie sa lucreze clipa de clipa cu cei mai mici.
Astfel, sectia de neonatologie si pediatrie vor avea de acum inainte in dotare inca 40 de aparate moderne (aparat aerosoli, aparat EKG Cardigo, aparat ionograma, audiometru, bilirubinometru, ecograf doppler cu sonda de pediatrie si de obstetrica ginecologie, incubator, 5 injectomate, lampa fototerapie, masa de reanimare, 2 monitoare, 10 perfuzomate, pulsoximetru, toate, in valoare de aproape 80.000 euro) care ii vor ajuta pe cei mici nascuti prematur sa faca fata mediului extern si sa isi intareasca organismul fragil. „Am mai fost la Slobozia, in judetul Ialomita, in 2013 si 2016, cu alte donatii, in valoare de 49.100 euro. Anul acesta, Salvati Copiii va dona 122 echipamente in total, stabilite ca prioritati de sefii sectiilor de neonatologie, obstetrica ginecologie sau de pediatrie, cu care noi colaboram si deservesc o mare populatie sau judete limitrofe. Dar mergem si in judete care au mortalitate destul de mare pentru a ajuta cu echipamente. Pana la sfarsitul acestui an vom merge la maternitatile si spitalele din Arges, Bihor (Spitalul de Urgenta Oradea), Bistrita, Botosani, Braila, Brasov, Bucuresti, Calarasi, Caransebes, Resita, Medgidia, Covasna, Dambovita, Targoviste, Filantropia Dolj, Giurgiu, Petrosani, Lupeni, Iasi, Drobeta Turnu Severin, Targu Mures, Targu Neamt, Piatra Neamt, Roman, Ploiesti, Satu Mare, Sibiu, Falticeni, Zimnicea, Timisoara si Barlad. Asta este lista noastra pentru acest an, cu o investitie de 871.000 euro, la aceasta suma contribuind substantial Dorna si Banvit Foods, companii si persoane fizice. Important este ca acest program a cooptat forte importante din societate, multi oameni care sprijina. Ne bucura ca am reusit sa putem ajunge in atatea locuri, sa putem oferi echipamentele care sunt absolut vitale pentru viata nou nascutilor. Azi multumim, in special, Banvit Foods, pentru faptul ca a inteles sa se implice in acest program national si ca doar impreuna putem face o schimbare mult mai importanta”, a mai adaugat presedintele executiv al Organizatiei „Salvati Copiii” Romania.
(Continuarea in editia tiparita a ziarului IMPACT)
( Diana ARON )
NEWSLETTER
Introduceti adresa de e-mail
Curs valutar BNR
Euro - 4.7199Euro4.7199
Dolarul SUA - 4.1541Dolarul SUA4.1541
Sondaj
Credeti ca motiunea de cenzura a opozitiei are sorti de izbinda?
Da
Nu
2004 - 2013 © DANPRESS SRLdrpciv