Nr. 1004, Anul 16, din 21-Decembrie-2018
Comunicat de presa
6.martie.2015
24.septembrie.2015
13.octombrie.2015
8.septembrie.2018
Categorii
Prima paginaPolitica
EvenimentCotidian
SportExclusiv
SocialEconomic
DiverseContact
Mica publicitateMare publicitate
Prima Pagina
Cauta in arhiva
 Toate
 Oricare
 Exact
Arhiva
PoliticaVersiune pentru tiparireRecomanda unui prieten acest articolParerile cititorilor
PMP Ialomita are un nou lider, in persoana lui Nicu Pericli!
In weekend-ul care tocmai a trecut, in cadrul Organizatiei Judetene PMP Ialomita a fost mare zarva. Mai exact, toata suflarea pemepista din judet s-a adunat la Slobozia, la o conferinta judeteana, pentru a-si alege liderul si restul membrilor echipei de conducere ce va coordona activitatea pe urmatorii ani. Totodata au fost lansate o serie de programe, actiuni politice si validata lista de candidati pentru municipii si orase din Ialomita la alegerile locale din 2020. Electoratul trebuie sa-i cunoasca asa cum trebuie, cu bune si cu rele, iar decizia finala se va lua in pragul alegerilor, asa incat vor ramane cei mai buni candidati.

Evenimentul a avut loc la ora 10.00, la Casa Municipala de Cultura din Slobozia, cu participarea a 426 membri PMP din judet, dar si alti invitati de la centru: senatorul Gabi Ionascu (presedintele interimar al Organizatiei Judetene PMP Ialomita); Nicu Pericli (presedintele interimar al PMP Slobozia) Eugen Tomac (presedintele executiv al PMP); Dorel-Constantin Onaca (secretar General PMP); deputatul Cristian Sefer (presedintele Organizatiei Judetene PMP Calarasi).
In deschidere, presedintele interimar al PMP Ialomita a prezentat un raport al activitatii desfasurate. Acesta a informat ca, dupa fuziune, activitatea generala a partidului a avut diferite dificultati generate de slaba organizare la nivelul judetului Ialomita. La momentul fuziunii, PMP avea numai 6 organizatii, comparativ cu cele 55 organizatii ale UNPR. In consecinta, la alegerile locale, PMP nu a avut liste de candidaturi complete sau nu a avut deloc in unele localitati ale judetului.
La alegerile parlamentare din noiembrie 2016, PMP a depus liste complete de candidaturi pentru Senat si Camera Deputatilor, evenimentul fiind umbrit, la vremea respectiva, de demisia lui Radu Paros din functia de presedinte al organizatiei, fapt ce a generat mari prejudicii de imagine in campania electorala si o slaba organizare. Totusi, la alegerile parlamentare s-a obtinut o functie de senator.
La alegerile partiale din iulie 2017, PMP Ialomita a depus doua candidaturi, pentru Amara si Tandarei - la Fierbinti neputandu-se identifica un candidat, acolo neexistand o filiala. La Amara, Onel Ion a obtinut un scor de 24%, iar avocatul Vladimir Drima la Tandarei - 3,7%.
In ce priveste evolutia reprezentarii teritoriale la nivelul judetului, la 1 august 2016, Organizatia Judeteana PMP era reprezentata de 397 membri PMP, iar UNPR avea 639 membri. Dar din totalul de membri UNPR, mai putin de 50% au aderat la PMP, ca urmare a fuziunii prin absorbtie.
„Dupa fuziune, la 31 decembrie 2016, Organizatia rezultata din fuziune, avea 866 membri distribuiti in 27 organizatii PMP si UNPR. In prezent, in Organizatia PMP Ialomita sunt cuprinsi 1.740 membri cu adeziuni la PMP, distribuiti in 57 de organizatii, din cele 64 unitati administrativ teritoriale. Toate organizatiile au structuri de conducere“, a precizat presedintele interimar, Gabi Ionascu.
Referitor la actiunile derulate pentru pregatirea alegerilor din 2020, toate organizatiile municipale si orasenesti, cu exceptia orasului Fierbinti, au adoptat hotarari ce cuprind criterii de selectare a candidatilor. Prin decizii proprii, organizatiile si-au adoptat liste nominale cu membrii de partid selectati pentru candidaturile de primari si consilieri locali. Ca obiective pana la data Congresului PMP, se are in vedere finalizarea procesului de infiintare a organizatiilor locale din celelalte 7 unitati administrativ teritoriale de la nivelul judetului Ialomita; finalizarea constituirii organizatiilor pe sectii de votare pentru diferenta de 140 sectii de votare; finalizarea listei cu membri de partid care vor fi desemnati ca titulari si supleanti in Birourile sectiilor de votare si circumscriptiile electorale; finalizarea listelor complete de candidati pentru alegerile locale din 2020.
„Vreau sa atrag atentia celor de la conducerea organizatiilor PMP ca anul acesta va trebui organizat referendumul pentru modificarea Constitutiei privind definirea familiei. Evident ca noi, in fiecare sectie de votare, ca partid parlamentar, va trebui sa avem cate un reprezentant. In anul 2019, vor avea loc trei tururi de alegeri: alegerile europarlamentare din vara si alegerile prezidentiale din toamna si conform obiceiului de la noi, totdeauna a fost si al doilea tur de scrutin. Atunci, trebuie sa ne pregatim sa avem in fiecare sectie de votare atat un membru al nostru titular, cat si un supleant. In 2020, dupa cum bine se stie, au loc doua tururi de alegeri: alegerile locale din vara si alegerile parlamentare din toamna. Va trebui sa va organizati acolo unde nu aveti sectii de votare. Este extrem de important. Este nucleul nostru de baza care poate contribui la un succes electoral mai mare decat cel avut in 2016, iar pe de alta parte asa vom putea sa supraveghem corectitudinea alegerilor“, a mai adaugat senatorul Gabi Ionascu.
(Continuarea in editia tiparita a ziarului IMPACT)
( Diana ARON )
NEWSLETTER
Introduceti adresa de e-mail
Curs valutar BNR
Euro - 4.683Euro4.683
Dolarul SUA - 4.1063Dolarul SUA4.1063
Sondaj
Cine ar trebui sa mareasca salariile?
Politicienii
Piata
Imi este indiferent
Blocat in FM
2004 - 2013 © DANPRESS SRLdrpciv
  eXTReMe Tracker