Nr. 1004, Anul 16, din 21-Decembrie-2018
Comunicat de presa
6.martie.2015
24.septembrie.2015
13.octombrie.2015
8.septembrie.2018
Categorii
Prima paginaPolitica
EvenimentCotidian
SportExclusiv
SocialEconomic
DiverseContact
Mica publicitateMare publicitate
Prima Pagina
Cauta in arhiva
 Toate
 Oricare
 Exact
Arhiva
ExclusivVersiune pentru tiparireRecomanda unui prieten acest articolParerile cititorilor
„Primarii calaraseni nu au de ce sa se teama pentru bugetele localitatilor pe acest an”
• spune presedintele Organizatiei Judetene PSD Calarasi, Ciprian Pandea • Primariile vor primi bani suplimentari la rectificare

Recent, ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici a avut o intalnire cu primarii din tara care s-au plans ca anul trecut, Guvernul a lasat primariile fara incasari de zeci de milioane de euro, pentru ca a redus impozitul pe venit de la 16 la 10%, de la 1 ianuarie. O incercare de remediere a situatiei a avut loc anul trecut, printr-un amendament depus in Parlament, care propunea cresterea de la 71,5% la 100% a cotei de bani din impozitul pe venit, ce se pastreaza la autoritatile locale. Amendamentul a fost respins, dar votat la acea vreme de Eugen Teodorovici. Ajuns in postura de sef al Finantelor, primarii ii cer acum sa puna in practica vechea promisiune.
Ministrul de finante asigura ca se vor gasi solutii pentru primarii. La prima rectificare, sumele vor fi alocate pentru toate unitatile administrativ teritoriale la cel putin nivelul anului 2017. Nicio comunitate locala nu va avea o finantare mai mica decat anul trecut.
Presedintele Organizatiei Judetene PSD Calarasi, Ciprian Pandea cunoaste foarte bine situatia si este convins ca ministrul isi va onora promisiunea. In momentul de fata, intr-adevar, mai multe primarii au primit anul acesta un buget diminuat sau mult diminuat. „Si in judetul Calarasi se intampla sa avem destule primarii in aceasta situatie, insa mare parte dintre ele au probleme din cauza ca, la sfarsitul anului 2016, acele primarii au obtinut un avans pe fonduri europene in vederea implementarii proiectelor. Acel avans ca fost trecut ca facand parte din excedentul bugetar, nefiind vorba de venituri proprii, ci pur si simplu un avans. Aici a fost o neconcordanta in ceea ce priveste legislatia, motiv pentru care anul acesta, respectivele primarii au primit un buget mult diminuat. Cu 40%, avand in vedere ca este vorba de primarii si comune care sunt mici, un avans la un proiect european de minim un milion de euro inseamna undeva la cateva sute de mii euro, motiv pentru care s-au trezit acum cu bugetul mult diminuat. Dar, in mod sigur, asa cum se stie, domnul Teodorovici este un tip foarte inteligent, a mai fost ministru al Finantelor, cunoaste foarte bine structura si mecanismele necesare. Impreuna cu domnul Viorel Stefan, vicepremierul desemnat pe aceste probleme, cu siguranta vor gasi solutiile necesare, astfel incat la prima rectificare bugetara a Guvernului pe acest an, fiecare localitate sa aiba bani pentru functionare si dezvoltare”, a precizat Ciprian Pandea, accentuand ca autoritatile locale si judetene se vor descurca financiar.
(Continuarea in editia tiparita a ziarului IMPACT)
( Ramona BUTNARIU )
NEWSLETTER
Introduceti adresa de e-mail
Curs valutar BNR
Euro - 4.683Euro4.683
Dolarul SUA - 4.1063Dolarul SUA4.1063
Sondaj
Cine ar trebui sa mareasca salariile?
Politicienii
Piata
Imi este indiferent
Blocat in FM
2004 - 2013 © DANPRESS SRLdrpciv
  eXTReMe Tracker