Nr. 973, Anul 16, din 23-Martie-2018
Comunicat de presa
6.martie.2015
24.septembrie.2015
13.octombrie.2015
Categorii
Prima paginaPolitica
EvenimentCotidian
SportExclusiv
SocialEconomic
DiverseContact
Mica publicitateMare publicitate
Mesaje pentru prieteni
Prima Pagina
Cauta in arhiva
 Toate
 Oricare
 Exact
Arhiva
Social
Legea prevenirii este pusa in aplicare si la nivelul judetului Calarasi
Legea prevenirii, care reglementeaza unele instrumente ce trebuie sa asigure prevenirea savarsirii de contraventii, initiata de Guvern si adoptata in decembrie de Camera Deputatilor, in calitate de for decizional, a fost ulterior promulgata de presedintele Klaus Iohannis si publicata in Monitorul Oficial in 28 decembrie 2017. Totusi, legea nu a putut fi aplicata imediat pentru ca nu exista si lista a contraventiilor pentru care contribuabilii erau mai intai avertizati, asa ca guvernul a venit HG nr. 33 di data de 25 ianuarie, publicata in Monitorul Oficial pe 5 februarie. Amintim faptul ca prin acest act normativ operatorii economici vor avea posibilitatea sa remedieze o abatere constatata la primul control, intr-un termen de maximum 3 luni de zile. Facilitatea introdusa pentru antreprenori consta in faptul ca, spre deosebire de legislatia aflata acum in vigoare, in urma actului de control se da doar un avertisment, fara aplicarea sanctiunii prevazute de lege pentru contraventia inregistrata, urmand, dupa expirarea termenului acordat, in urma unui nou control, fie sa se constate remedierea acesteia, fie sa se aplice sanctionarea pentru neconformare. Totodata, operatorul care a fost identificat ca neconform, beneficiaza de preventie o singura data pentru oricare dintre contraventii, in termen de trei ani de la data aplicarii sanctiunii avertismentului.
La nivelul judetului Calarasi, legea prevenirii este deja aplicata de angajatii Finantelor Publice si de inspectorii ITM. Nicolae Tifrea, director al Administratiei Judetene a Finantelor Publice Calarasi, a declarat in cadrul unei conferinte de presa ca absolut toate firmele beneficiaza de efectele acestei legi si vor primi un set de masuri pe care sa le puna in practica in maxim 90 de zile pentru remedierea unei abateri.
„Era nevoie de un plan de urmarire a abaterilor si de un termen de ducere la indeplinire, asa ca legea prevenirii si HG nr. 33 care o completeaza erau absolut necesare. Este un munca de extrem de delicata dar isi urmareste scopul pentru care a fost data legea. Daca ai o abatere atunci ai termen de 90 de zile sa o remediezi si timp de 3 ani nu mai ai voie sa repeti greseala. Agentii economici care comit o abatere vor primi un avertisment si un plan de remediere a acelei abateri, plan pe care trebuie sa-l puna in aplicare in termenul legal stabilit de legea prevenirii. Absolut toate firmele care sunt deja in vizorul Finantelor beneficiaza de prevederile acestei legi a prevenirii si au primit sau vor primi planuri de remediere a abaterilor“, a precizat Nicolae Tifrea.
Seful Finantelor Calarasi a vorbit si despre declaratia unica pentru impozitul pe venit, CAS si CASS, care inlocuieste astfel 7 formulare pe care contribuabilii trebuiau sa le depuna la Fisc. Aceasta declaratie este obligatorie doar pentru cei care nu sunt salariati si obtin venituri din activitati independente. Daca contribuabilul achita obligatiile de plata inainte de termenul de 15 martie, atunci are o serie de bonificatii stipulate prin lege. Anul acesta se mai accepta ca acest formular unic sa fie depus si in format letric, insa incepand de anul viitor va fi depus doar in format electronic. De asemenea, evaluarea pentru incadrarea ca platitor de CAS si CASS se face in functie de venitul estimat pentru anul curent. In cazul contributiei la sanatate, chiar daca nu obtin venituri echivalente cu salariul minim pe economie pot sa fiu asigurat cu o contributie calculata la nivelul a 6 salarii minime pe economie, pentru cei care au un venit anual sub 22.000 de lei.
(Continuarea in editia tiparita a ziarului IMPACT) [citeste]
NEWSLETTER
Introduceti adresa de e-mail
Curs valutar BNR
Euro - 4.6651Euro4.6651
Dolarul SUA - 3.7841Dolarul SUA3.7841
Sondaj
Dacă duminica viitoare s-ar organiza alegeri locale, cu ce partid ați vota?
PSD
PNL
UNPR
ALDE
PMP
Nu merg la vot
AISSER
2004 - 2013 © DANPRESS SRLdrpciv
  eXTReMe Tracker