Nr. 1003, Anul 16, din 7-Decembrie-2018
Comunicat de presa
6.martie.2015
24.septembrie.2015
13.octombrie.2015
8.septembrie.2018
Categorii
Prima paginaPolitica
EvenimentCotidian
SportExclusiv
SocialEconomic
DiverseContact
Mica publicitateMare publicitate
Prima Pagina
Cauta in arhiva
 Toate
 Oricare
 Exact
Arhiva
Cotidian
„Noi nu privim activitatea noastra strict ca pe un numar de amenzi sau altceva”
• spune sefa ITM Calarasi, Ionela Iordan

Una dintre directivele importante pe care si le-a trasat actuala guvernare vizeaza combaterea muncii fara forme legale. Munca nedeclarata ramane insa o problema, inspectorii muncii efectuand periodic actiuni menite sa stavileasca acest fenomen.
Anul acesta, inspectorii muncii, din cadrul Inspectoratului Teritorial de Munca al judetului Calarasi (ITM), au efectuat 1.135 de controale numai pe relatii de munca, din care 1.025 au avut ca tema principala munca nedeclarata.
Asa a declarat Ionela Iordan, sefa ITM Calarasi, cu prilejul unei conferinte de presa, organizate la sediul PSD Calarasi.
Inspectorul sef a informat ca, in urma controalelor au fost sanctionati 30 de angajatori, 52 de persoane fiind depistate ca munceau fara forme legale. Valoarea amenzilor aplicate s-a ridicat la 980.000 lei doar pentru munca nedeclarata. Putine amenzi sunt insa achitate direct, multe fiind contestate si doar 20% reprezinta procentul in care institutia are castig de cauza.
Pe sanatate si securitate in munca au fost efectuate 983 de controale pe parcursul acestui an. Desi au avut loc accidente de munca, din fericire, niciunul nu s-a soldat cu vreun deces.
Tot in programul de guvernare era prinsa si o prevedere in ce priveste cresterea salariului minim pe economie din 2016 pana in 2020 cu 50%. Raportat la salariul minim din 1 ianuarie 2016 (1.050 lei), procentul a ajuns la 50%, in prezent, fara sa se tina cont de majorarea salariului preconizat la 1 ianuarie 2019 (data la care salariul minim va ajunge de la 1.900 lei, la 2.050 lei).
(Continuarea in editia tiparita a ziarului IMPACT) [citeste]
Atentie la materialele pirotehnice!
Politistii ialomiteni desfasoara in aceasta perioada activitati pentru prevenirea oricaror evenimente negative generate de nerespectarea legislatiei privind obiectele pirotehnice, in cadrul actiunii ,,Foc de Artificii”. Aproape 33 de kg de articole pirotehnice au fost confiscate de oamenii legii pana acum.
Astfel, in data de 6 decembrie a.c., pe raza comunei Cosereni a fost organizata o actiune pentru verificarea legalitatii operatiunilor cu articole pirotehnice desfasurate de persoanele fizice si juridice. In cadrul activitatilor derulate, in urma unui mandat de perchezitie domiciliara, emis de Judecatoria Urziceni, politistii au depistat, la locuinta unui barbat de 37 de ani, din comuna Cosereni, 348 articole pirotehnice detinute fara drept in vederea comercializarii, articole ce au fost ridicate in vederea continuarii cercetarilor. Politistii continua verificarile in cadrul unui dosar penal intocmit pentru comiterea infractiunii de operatiuni cu articole pirotehnice efectuate fara drept.
Totodata, politistii ialomiteni le recomanda cetatenilor sa-si supravegheze copiii pentru a nu se expune riscurilor ce se ivesc la folosirea unor astfel de materiale. „In aceasta perioada, recomandam parintilor sa supravegheze copiii cu atentie deoarece acestia pot fi expusi incidentelor survenite in urma folosirii necorespunzatoare a obiectelor de distractie pe baza de amestecuri pirotehnice. Toate articolele pirotehnice sunt imprevizibile si periculoase. Din acest considerent, folosirea lor necesita control si supraveghere, dar si responsabilitate sporita in ceea ce tine de respectarea conditiilor esentiale de securitate. Inainte de a folosi produsele pirotehnice, studiati atent instructiunile si masurile de securitate indicate pe ambalajul produsului. Va recomandam sa folositi cu multa atentie articolele pirotehnice, pentru a evita producerea unor incendii nedorite ori vatamari corporale ce ar putea sa umbreasca frumusetea sarbatorilor de iarna”, a precizat Andreea Loghin, purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean Ialomita.
Politia Romana reaminteste ca este interzisa detinerea, utilizarea si vanzarea catre publicul larg a articolelor pirotehnice de divertisment din categoriile 2, 3 si 4, a articolelor pirotehnice de scena (T1 si T2) si a altor articole pirotehnice din categoria P2, din motive de ordine si siguranta publica, securitate si pentru protectia mediului. Persoanele fizice sau juridice autorizate pot folosi articolele pirotehnice de divertisment numai cu luarea masurilor de protejare a persoanelor, bunurilor materiale, animalelor si a mediului.
[citeste]
NEWSLETTER
Introduceti adresa de e-mail
Curs valutar BNR
Euro - 4.6571Euro4.6571
Dolarul SUA - 4.0846Dolarul SUA4.0846
Sondaj
Cine ar trebui sa mareasca salariile?
Politicienii
Piata
Imi este indiferent
Blocat in FM
2004 - 2013 © DANPRESS SRLdrpciv
  eXTReMe Tracker