Nr. 1001, Anul 16, din 16-Noiembrie-2018
Comunicat de presa
6.martie.2015
24.septembrie.2015
13.octombrie.2015
8.septembrie.2018
Categorii
Prima paginaPolitica
EvenimentCotidian
SportExclusiv
SocialEconomic
DiverseContact
Mica publicitateMare publicitate
Prima Pagina
Cauta in arhiva
 Toate
 Oricare
 Exact
Arhiva
Eveniment
Filiala Judeteana a Agentiei Nationale a Ariilor Protejate Calarasi va functiona in cadrul Directiei Agricole!
Zilele acestea, la sediul Organizatiei Judetene ALDE Calarasi a avut loc o conferinta de presa menita sa anunte infiintarea unei noi agentii. Este vorba de Agentia Nationala a Ariilor Protejate, care va prelua de la ONG-uri, custozii acestora, toate structurile productive sau neproductive. Scopul este de a se impune o traiectorie si o implementare de masuri unitare pentru cele 1.556 arii natural protejate la nivel national.

Conferinta a avut loc, mai exact, miercuri, 14 noiembrie 2018, cu participarea lui Laurentiu State (presedintele interimar al Organizatiei Judetene ALDE Calarasi) si a lui Ionel Petre (presedintele Organizatiei Judetene ALDE Dambovita si subsecretar de stat, functionar in cadrul Agentiei Ariilor Protejate, secretar regional ALDE pe cele patru judete: Dambovita, Ialomita, Arges, Buzau).
In cadrul intalnirii, subsecretarul de stat, Ionel Petre, a informat ca Agentiei Ariilor Protejate este una noua infiintata, in plina dezvoltare si ca se vor infiinta structuri teritoriale. Anume ca este o agentie ce functioneaza in cadrul Ministerului Mediului, care s-a desprins din Directia de Biodiversitate tocmai pentru faptul ca, ariile protejate reprezinta 23,8% din suprafata Romaniei. „Avem 1.556 arii natural protejate la nivel national si se afla intr-o situatie putin mai delicata prin faptul ca ne dorim o traiectorie unitara si o implementare de masuri la fel de unitara. Recent a fost emisa Ordonanta nr. 75 din 2018 prin care s-a stabilit ca ariile natural protejate vor fi preluate, de catre Agentia Nationala a Ariilor Protejate, anume custodia acestora. Nu vor mai fi gestionate prin custozi. Acest fapt a generat intr-adevar unele nemultumiri insa sunt si avantaje, de genul unei gandiri si aplicabilitati unitare, dar si de suport al dezvoltarii infrastructurii romanesti. Se va infiinta in fiecare judet cate o structura alcatuita dintr-un sef de serviciu si opt angajati ( doi sau trei specialisti in domeniu, in functie de ariile protejate, biolog, hidrolog, geograf sau geolog si trei sau patru angajati pe partea de control – monitorizare, sustinere, eventual verificari la fata locului pentru avizele ce pot fi date de catre Agentia Nationala. Sper sa ne dezvoltam pentru ca in principiu plecam de la un normativ care trebuie sa treaca prin Guvern cu un numar de 400 de posturi finantate la nivel national si le-am impartit asa incat in medie sunt intre 7, 8 si 12, in functie de ariile naturale ce se afla in judetele respective. Atunci cand se va merge mai departe si vom prelua administrarile acestor arii naturale la nivel national, Agentia va fi una practic intarita pentru ca se va ocupa pe langa partea de monitorizare, management si implementare si de avizare, atragere de fonduri europene, la un nivel mult mai constructiv”, a precizat Ionel Petre, specificand ca agentia s-a infiintat, in primul rand, la solicitarea custozilor pentru ca dintr-o cifra de 1.556 de arii protejate, erau preluate in custodie cam vreo 300. Marea problema era faptul ca aplicabilitatea nu era unitara.
(Continuarea in editia tiparita a ziarului IMPACT [citeste]
Piesa „Animale” a ajuns pe scena Teatrului Dramaturgilor Romani din Bucuresti!
Zilele acestea (mai exact, marti, 13 noiembrie 2018), in Sala „Ion Baiesu” a Teatrului Dramaturgilor Romani Bucuresti, trupa de teatru „Aurel Elefterescu” a Centrului Judetean de Cultura si Creatie Calarasi a jucat piesa de teatru „Animale”, o drama dupa o idee de Edward Albee, in regia lui Alex Vlad.
Prestatia extraordinara a actorilor Alex Vlad si Stefan Nitu smuls ropote de aplauze din partea spectatorilor.
Spectacolul „Animale” se inscrie in Calendarul de proiecte si programe „Promovare prin spectacol”, al CJCC Calarasi.
Se spune ca omul modern e un animal sensibil, fragil, cu slabe sanse de supravietuire intr-un mediu salbatic. Si daca aceasta ar fi o minciuna? Daca nu specia umana e sensibila, ci salbaticia? Aceasta a fost provocarea cu care au fost invitati iubitorii de teatru la piesa „Animale”. Acestia au putut urmari o poveste in care nevoia de a comunica, de a lega o relatie reala cu cineva, ii determina pe oameni sa fie bestia pe care nu o vad niciodata in oglinda. Totodata au putut face cunostinta cu adevaratul om modern: inventatorul ipocriziei, capabil sa demonstreze cruzime cu un grad ridicat de subtilitate.
Animale este un spectacol in care se pun la indoiala sansele de supravietuire ale omului modern intr-un mediu civilizat. „Iubesc spectacolele in doua personaje! Cred ca am un soft spot pentru astfel de proiecte; periodic re-descopar in mine nevoia de a reveni si de a lucra in acest mod. E sensibil. De aceasta data, am avut bucuria sa fac echipa cu fostul meu student de la PedArte, actorul si profesorul Stefan Nitu”, a scris pe blog-ul sau actorul si regizorul Alex Vlad.
[citeste]
„FLORES CAMPI – 18”
Grupul „Flores Campi” al Centrului Județean de Cultura și Creație Calarași a fost inființat in anul 2000 la inițiativa prof. Sorin Danciu și cu susținerea regretatului compozitor Dumitru Lupu.
Inca din primul an de activitate, membrii grupului au poziționat Calarașiul pe harta muzicala naționala prin prestația excepționala a tinerilor interpreți in cadrul concursurilor naționale și internaționale de gen, in emisiunile radio și tv, in rolurile deținute in filmele muzicale pentru copii, dar și in cadrul diferitelor evenimente culturale.
Anul acesta, printr-un eveniment aniversar ce va avea loc vineri, 16 noiembrie 2018, Grupul „Flores Campi” sarbatorește 18 ani de activitate neintrerupta. Cu acest prilej, Centrul Județean de Cultura și Creație Calarași organizeaza un program care cuprinde un workshop, proiecția filmului muzical pentru copii „Padurea albastra” (in care au evoluat și o parte din membrii grupului), momentul aniversar incheindu-se cu o intalnire muzicala cu surprize la care vor lua parte in recital Ileana Șipoteanu și Ionuț Dulgheriu.
Prezentatorii evenimentului sunt Ionuț Dulgheriu și Denisa Parvu.

PROGRAM:
Ora 12:00 – Ateliere – susținute de Prof. univ. dr. Daniela Vitcu – Decan Facultatea de Arte – Universitatea ”Ovidius” Constanța
Ora 15:00 – Proiecție film
Ora 16:30 – Intalnire muzicala cu surprize
Intrarea este libera!
[citeste]
NEWSLETTER
Introduceti adresa de e-mail
Curs valutar BNR
Euro - 4.665Euro4.665
Dolarul SUA - 4.0855Dolarul SUA4.0855
Sondaj
Cine ar trebui sa mareasca salariile?
Politicienii
Piata
Imi este indiferent
Blocat in FM
2004 - 2013 © DANPRESS SRLdrpciv
  eXTReMe Tracker