Nr. 1016, Anul 18, din 25-Aprilie-2019
Comunicat de presa
6.martie.2015
24.septembrie.2015
13.octombrie.2015
8.septembrie.2018
Categorii
Prima paginaPolitica
EvenimentCotidian
SportExclusiv
SocialEconomic
DiverseContact
Mica publicitateMare publicitate
Prima Pagina
Cauta in arhiva
 Toate
 Oricare
 Exact
Arhiva
Eveniment
Motivul vizitei ministrului Culturii la Calarasi
Saptamana trecuta, asa cum cititorii nostri stiu deja, judetul nostru a primit vizita ministrului Culturii, domnul Daniel Breaz. Domnia sa, pe langa faptul ca a participat cu pacere la Festivalul National de Muzica si Dans de la Calarasi, a dorit sa puncteze un alt moment important pentru calaraseni: intalnirea cu autoritatile locale, scopul acestei intalniri fiind acela de a lamuri situatia cladirilor de patrimoniu. Oportunitatea acestor discutii a aparut in urma aprobarii in Parlamentul Romaniei a OUG 76/2018 privind Programul de investitii in domeniul culturii.
La intalnirea ministrului cu edilii municipiului Calarasi si cu presedintele Consiliului Judetean au participat presedintele PSD Calarasi, domnul Iulian Iacomi, dar si parlamentari de Calarasi, doamna senator Roxana Paturca si deputatii Cristian Sefer si Sorin Vrajitoru.
Ministrul Culturii si oficialiatile locale prezente au vizitat una dintre cele mai importante cladiri de patrimoniu din judetul Calarasi, Scoala Gimnaziala Carol I, cladire aflata in administrarea Primariei Calarasi. Cladirea este un obiectiv recunoscut de catre Comisia Nationala a Monumentelor Istorice si inscris in lista monumentelor istorice in anul 2004.
Solutia pentru reabilitarea constructiei este simpla si a fost comunicata de catre domnul ministru Daniel Breaz - este necesara intocmirea unui proiect de reabilitare cu studiu de fezabilitate, care trebuie inaintat la Ministerul Culturii si Identitatii Nationale. Acesta va aloca fondurile necesare reabilitarii.
Simplu? Extrem de simplu. Bani la buget sunt. Mai este nevoie si ca edilii calaraseni sa stie sa-i ceara...
Sa speram ca vizita domnului ministru al Culturii i-a trezit la realitate pe cei in raspunderea carora se afla acest frumos obiectiv de patrimoniu al judetului nostru si ca in curand Scoala Gimnaziala Carol I isi va recapata frumusetea pe care a avut-o la darea ei in folosinta, in 1882.
[citeste]
NEWSLETTER
Introduceti adresa de e-mail
Curs valutar BNR
Euro - 4.756Euro4.756
Dolarul SUA - 4.2421Dolarul SUA4.2421
Sondaj
Veți merge la vot, la referendumul ce va fi organizat de Klaus Iohannis?
Da
Nu
Nu stiu/Nu raspund
PSD CL
2004 - 2013 © DANPRESS SRLdrpciv