Nr. 1022, Anul 18, din 14-Iunie-2019
Comunicat de presa
6.martie.2015
24.septembrie.2015
13.octombrie.2015
8.septembrie.2018
Categorii
Prima paginaPolitica
EvenimentCotidian
SportExclusiv
SocialEconomic
DiverseContact
Mica publicitateMare publicitate
Prima Pagina
Cauta in arhiva
 Toate
 Oricare
 Exact
Arhiva
Politica
Votul uninominal ar fi cea mai buna varianta pentru alegerea presedintilor de Consiliu Judetean
Alegerile locale din 2020 ar trebui sa aiba loc in doua tururi de scrutin, iar presedintia Consiliului Judetean sa fie de tip uninominal. Astfel crede ca e oportun senatorul liberal calarasean, Raducu Filipescu. De altfel, Guvernul a adoptat recent, o Ordonanta de Urgenta care prevede alegerea presedintilor de Consiliu judetean prin vot direct de catre cetateni, scopul fiind de a legitima si responsabiliza orice ales local din orice judet.
Votul uninominal ar fi cel mai nimerit. Eu am candidat si asa si asa. Si ca sa nu fii presedinte de Consiliu Judetean, prizonierul propriilor tai consilieri judeteni, este bine sa te aleaga lumea daca te alege. Nu poate nimeni sa te dea afara ca face majoritate sau nu, ca esti ales ca si primarul. Asta este varianta cea mai corecta, a precizat senatorul Raducu Filipescu.
(Continuarea in editia tiparita a ziarului IMPACT) [citeste]
Suntem increzatori si sub nicio forma nu pot sa cred ca asta este valoarea reala a partidului ALDE
spune Laurentiu State, vicepresedintele Organizatiei Judetene ALDE Calarasi

Dupa alegerile europarlamentare din 26 mai 2019, au intervenit o serie de socuri profunde in Romania, tara ce nu a mai consemnat niciodata in perioada post - revolutionars atit de multe evenimente importante, intr-un timp atit de scurt, de la umilirea la urne a celor doua partide de la guvernare, pina la incarcerarea celui considerat cel mai puternic om din Romania. Astfel, Liviu Dragnea, presedintele Camerei Deputatilor si al PSD a fost trimis la inchisoare; Calin Popescu Tariceanu, are, in prezent, in spate, un partid, ALDE, care nu a reusit sa treaca pragul electoral; PSD pentru prima oara in istoria sa - si a variantelor in care a existat dupa 1990 - are un scor mai mic decit un alt partid, PNL (social - democratii au mai pierdut alegeri, dar numai in fata unor aliante); Viorica Dancila, care pina in ianuarie 2018 era un europarlamentar obscur, ajunge sa conduca partidul de la guvernare; Alianta a doua partide, USR si PLUS, care nu existau acum trei ani, a fost validata prin vot pina la nivelul partidului de la guvernare; Primul referendum din ultimii aproape zece ani a fost validat; UNPR, partidul generalilor, formatiune ce a fost la guvernare, a obtinut la europarlamentare doar 0,6% dintre voturi; confruntat cu un posibil esec electoral, UDMR, pentru prima oara in istoria sa de 29 de ani, a rupt un protocol de colaborare cu partidul de guvernamint.
Din punctul de vedere al vicepresedintelui Organizatiei Judetene ALDE Calarasi, Laurentiu State, alegerile din 26 mai au avut un caracter foarte special in comparatie cu toate celelalte de pina acum. Pe un fond al entuziasmului tinerilor s-a ajuns la aceasta prezenta masiva, scopul fiind de a da un semnal la nivel national, prin faptul ca si-au exprimat sustinerea pentru USR.
Pe un fond al entuziasmului - pe care eu nu l-am inteles si nu al inteleg al tinerilor, s-a ajuns la aceasta prezenta masiva, de a da un semnal la nivel national, prin faptul ca si-au exprimat sustinerea pentru acesti oportunisti de la USR. Este foarte bine sa vina lumea la vot, e o datorie civica, dar asta nu inseamna ca daca au cistigat un procent destul de maricel, in ceea ce priveste raportul fortelor reprezentate la nivelul Parlamentului European, sunt si la conducerea destinului acestei tari. ALDE a luat aceasta decizie de a nu iesi de la guvernare si in continuare ne vom mobiliza. Am intrat in campanie din a doua zi de la europarlamentare si vrem sa aratam poporului roman ca valoarea noastra ALDE sub nicio forma nu este cea care ne-a caracterizat in procente dupa aceste alegeri. Suntem increzatori si sub nicio forma nu pot sa cred ca asta este valoarea reala a partidului ALDE, a precizat la Arena FM Calarasi, in cadrul Emisiunii Subiectul Zileia, vicepresedintele Laurentiu State, specificind ca si mesajul presedintelui Calin Popescu Tariceanu referitor la referendum a reprezentat o inspiratie gresita in ultimele zile de campanie. S-a dorit sa se respecte intelegerile de la nivel de alianta, numai ca mesajul din pacate a produs mai mult o defavoare partidului si ALDE a achitat nota de plata.
(Continuarea in editia tiparita a ziarului IMPACT)
[citeste]
NEWSLETTER
Introduceti adresa de e-mail
Curs valutar BNR
Euro - 4.7199Euro4.7199
Dolarul SUA - 4.1541Dolarul SUA4.1541
Sondaj
Credeti ca motiunea de cenzura a opozitiei are sorti de izbinda?
Da
Nu
2004 - 2013 © DANPRESS SRLdrpciv