Nr. 1016, Anul 18, din 25-Aprilie-2019
Comunicat de presa
6.martie.2015
24.septembrie.2015
13.octombrie.2015
8.septembrie.2018
Categorii
Prima paginaPolitica
EvenimentCotidian
SportExclusiv
SocialEconomic
DiverseContact
Mica publicitateMare publicitate
Prima Pagina
Cauta in arhiva
 Toate
 Oricare
 Exact
Arhiva
PoliticaVersiune pentru tiparireRecomanda unui prieten acest articolParerile cititorilor
„Principalul meu obiectiv in mandatul urmator este cel legat de spitalele regionale”
• a declarat Cristian Busoi, europarlamentar in functie, candidat pe lista PNL pentru un nou mandat, vinerea trecuta la Slobozia

La sfarsitul saptamanii trecute, liberalii ialomiteni au avut onoarea sa-l aiba alaturi pe Cristian Busoi (vicepresedintele PNL, europarlamentar in functie), candidat pe lista PNL pe un loc eligibil. Acesta a participat la o conferinta de presa, la care au fost prezenti deputatul Gheorghe Tinel si Dragos Soare (secretarul general al PNL si candidat PNL pozitia 22 pe lista).
Cu acest prilej, Cristian Busoi si-a manifestat, prima data, bucuria de a fi din nou prezent la Slobozia, alaturi de colegii din Ialomita. In perioada de precampanie electorala, liberalii se pregatesc pentru scrutinul din 26 mai 2019, un moment important, primul dupa alegerile din 2016. „E un moment important si, in opinia mea, va fi momentul in care PSD va pierde intaietatea pe scena politica romaneasca. Cred ca va fi un semnal foarte clar, in primul rand in ceea ce priveste acesti doi ani si jumatate de guvernare si incalcarea tuturor promisiunilor. In al doilea rand, aceste alegeri vor fi un semnal in ceea ce priveste viitorul Romaniei in Uniunea Europeana. In aceasta precampanie si campanie electorala si la votul din 26 mai apele se vor separa si romanii trebuie sa inteleaga foarte clar cine lupta pentru un viitor european al Romaniei, ramanerea Romaniei in UE, un parteneriat in adevaratul sens al cuvantului, mai puternic intre Romania si celelalte tari din UE si institutiile europene, pentru a folosi mai mult, a profita mai mult de tot ceea ce inseamna oportunitatile create de prezenta Romaniei in UE. Acestea sunt obiectivele PNL, pe de o parte, iar pe de alta, felul cu totul si cu totul periculos in care PSD si actuala majoritate se raporteaza la UE, la institutiile europene, la principiile europene, la toate semnalele care vin de la Bruxelles. Prin tot ceea ce au facut in ultimii doi ani si jumatate, in primul rand in domeniul Justitiei, al functionarii statului de drept si nu numai, inclusiv Ordonanta 114 care a fost acum modificata vazandu-se foarte clar ca incalca legislatia europeana (…) prin tot ceea ce a facut PSD a indepartat Romania de Uniunea Europeana, a pus in pericol relatia Romaniei cu partenerii nostri europeni, a pus in pericol absorbtia fondurilor europene, a pus in pericol influenta pe care Romania o poate avea la nivel european”, a punctat europarlamentarul, specificand ca mesajul PNL este foarte clar. In sensul ca vrea ca Romania sa fie respectata in UE, sa profite de toate oportunitatile, sa-si creasca influenta – si aici PNL, in mod special, se afla intr-o pozitie privilegiata, fiindca face parte din familia Popular Europeana, cel mai mare grup politic din Parlamentul European. In acest moment, PPE conduce cele trei institutii cheie ale UE (Parlamentul European, Comisia Europeana si Consiliul European) si are un cuvant greu de spus, avand functia de prim ministru sau participand la guverne in mod semnificativ in multe dintre tarile importante ale UE.
(Continuarea in editia tiparita a ziarului IMPACT)
( Ramona BUTNARIU )
NEWSLETTER
Introduceti adresa de e-mail
Curs valutar BNR
Euro - 4.756Euro4.756
Dolarul SUA - 4.2421Dolarul SUA4.2421
Sondaj
Veți merge la vot, la referendumul ce va fi organizat de Klaus Iohannis?
Da
Nu
Nu stiu/Nu raspund
PSD CL
2004 - 2013 © DANPRESS SRLdrpciv