Nr. 1016, Anul 18, din 25-Aprilie-2019
Comunicat de presa
6.martie.2015
24.septembrie.2015
13.octombrie.2015
8.septembrie.2018
Categorii
Prima paginaPolitica
EvenimentCotidian
SportExclusiv
SocialEconomic
DiverseContact
Mica publicitateMare publicitate
Prima Pagina
Cauta in arhiva
 Toate
 Oricare
 Exact
Arhiva
SocialVersiune pentru tiparireRecomanda unui prieten acest articolParerile cititorilor
„Felicit Consiliul Judetean si pe cei care au avut aceasta idee exceptionala”
• spune prof. Marin Crutu, seful DJTS Ialomita

Proiectul „10 pentru Ialomita”, initiat de Consiliul Judetean Ialomita, de premiere a o suta de personalitati din zece domenii de activitate, printre care si sport, a fost apreciat de catre multi ialomiteni. Fundamentarea proiectului a pornit de la ideea ca venerarea si celebrarea trecutului glorios in fata inaintasilor, facand o cuvenita reverenta, trebuie insotita de relevarea faptelor si a ziditorilor de fapte din prezent si din trecutul apropiat care sa dea energii stimulatoare pentru viitor.
Personalitatile premiate in domeniul sportului au fost: Vasile Andrei (lupte libere si greco –romane); Florentin Alin Badea (scrima); Vasile Bratu (fotbal); Tudorita Chidu (atletism); Romulus Costel Grasu (atletism); Adrian Mihalcea (fotbal); Ion Neacsu (antrenor atletism); Raducan Necula alias Rica Raducanu (fotbal); Andrei Prepelita (fotbal); Iulian Robert Teodosiu (scrima).
Profesorul Marin Crutu, directorul Directiei Judetene de Tineret si Sport Ialomita apreciaza initiativa si el ca fiind, in primul rand, una laudabila, de succes si cu impact. Apoi, mai are si darul de a aduce un elogiu celor care intr-adevar au facut lucruri minunate pentru judetul unde de fapt s-au si nascut. „Vorbim aici de zece domenii de activitate. In mare parte, toate personalitatile au fost selectate cu un iz de bravura si recunostinta pentru cei care au adus un aport deosebit la viata noastra, a ialomitenilor, de zi cu zi. Chiar sunt personalitati cu care ne mandrim ca suntem concitadini si sunt din Ialomita, de-ai nostri. Referitor la sectiunea sport, intr-adevar, este o elita deosebita, din punct de vedere a performantelor obtinute. Sunt nume si personalitati cunoscute ale sportului si nu numai intamplarea face sa inceapa cu un fost campion olimpic. Ma refer la domnul Vasile Andrei, o mare personalitate a luptelor din Romania, un multiplu medaliat in intreceri internationale, gen mondiale, europene si cel care a reusit sa obtina titlul olimpic la Moscova in 1980. Apoi, mai avem personalitati din fotbal – Mihalcea, Prepelita, sportivi de echipa nationala, chiar daca au jucat prea putin in echipele noastre reprezentative. Dar ne-au onorat prin faptul ca au plecat din Ialomita si au ajuns sa faca fotbal la nivel de echipa nationala, cu contracte de renume la marile cluburi din Europa. De asemenea, emblematicul Rica Raducanu, cel care pe unde merge ii ramane acelasi plin de umor si de sarm… de apreciat este si personalitatea domnului Bratu, cam singurul arbitru ce ne-a reprezentat, plecat din Ialomita, din Amara, la nivel de liga nationala. La atletism este marele domn Neacsu, vesnic tanar, care si acum e neobosit in ceea ce priveste antrenoratul. Lucreaza in continuare cu copiii si obtine rezultate la nivel national. Tudorita Chidu este una dintre fostele lui eleve, multipla medaliata in competitii internationale de renume. Costel Grasu este, de asemenea, o mare personalitate in atletism, cunoscut de toata lumea”, a precizat la Fresh FM, in cadrul emisiunii „Subiectul Zilei”, prof. Marin Crutu.
( Marius BADRAGAN )
NEWSLETTER
Introduceti adresa de e-mail
Curs valutar BNR
Euro - 4.756Euro4.756
Dolarul SUA - 4.2421Dolarul SUA4.2421
Sondaj
Veți merge la vot, la referendumul ce va fi organizat de Klaus Iohannis?
Da
Nu
Nu stiu/Nu raspund
PSD CL
2004 - 2013 © DANPRESS SRLdrpciv