Nr. 1016, Anul 18, din 25-Aprilie-2019
Comunicat de presa
6.martie.2015
24.septembrie.2015
13.octombrie.2015
8.septembrie.2018
Categorii
Prima paginaPolitica
EvenimentCotidian
SportExclusiv
SocialEconomic
DiverseContact
Mica publicitateMare publicitate
Prima Pagina
Cauta in arhiva
 Toate
 Oricare
 Exact
Arhiva
EvenimentVersiune pentru tiparireRecomanda unui prieten acest articolParerile cititorilor
Iulian Iacomi este noul presedinte al Organizatiei Judetene PSD Calarasi!
Social democratii calaraseni au un nou lider incepand de duminica trecuta, in persoana lui Iulian Iacomi. Conferinta judeteana de alegeri s-a desfasurat in prezenta presedintelui PSD, Liviu Dragnea si a secretarului general, Codrin Stefanescu, care fac in aceasta perioada o tatonare a situatiei din judetele din sud ale Romaniei. Ca la Slobozia, si la Calarasi, liderul a fost intampinat cu huiduieli de un mai numeros grup de protestatari sau „latrai” cum i-a denumit ulterior, in cuvantarea sa. „Inca e si tara mea, nu e tara lui Dragnea!”; „Justitie, nu coruptie!”; „Huo, fir-ai tu sa fii, ne-ai mancat salariile si pensiile!”, au fost reprosurile adresate de protestatari catre seful PSD.

Evenimentul a avut loc, mai exact, duminica, 10 martie 2019, in sala de spectacole a Consiliului Judetean Calarasi, cu o participare numeroasa, incepand de la simpatizanti, membri de partid, delegati din teritoriu, primari, sefi de institutii, consilieri locali si judeteni, parlamentari.
Lucrarile conferintei au fost conduse pana la un moment dat de Roxana Natalia Paturca (senator, presedinte executiv interimar) care a informat asistenta ca, din totalul de 108 membri de partid convocati, si-au inregistrat prezenta la un numar de 101 membri, conferinta fiind declarata astfel statutara. Apoi, a prezentat un succint raport de activitate.
„Ca presedinte executiv al PSD Calarasi, cu experienta de peste 17 ani in aceasta filiala, pot spune ca organizatia noastra este una mult mai puternica decat in 2012 si decat in 2016. Nu numai eu spun asta, ci si cifrele. Daca in 2012 aveam 11 primari, un judet dominat de PNL, la alegerile din 2016 am ajuns la un numar de 17 primari PSD, desi ne-am batut politic cu cea mai puternica organizatie PNL de la acea vreme. La viitoarele alegeri locale vom avea mult mai multe mandate de primar. Aveti incredere. La fel au stat lucrurile si in cazul consilierilor judeteni. Daca in 2012 am pornit de la 7 consilieri, in 2016 am ajuns la 12 consilieri judeteni. Un numar insuficient pentru a avea un cuvant de spus la nivel judetean, dar suntem pe un trend crescator si stim ca in 2020 vom obtine un numar superior de mandate. Forta noastra sta, in primul rand, in unitatea membrilor organizatiei si in modul in care, de fiecare data, indiferent care a fost echipa de conducere judeteana, am stiut mereu sa ne alaturam in lupta electorala. PSD Calarasi a cunoscut o perioada buna din punct de vedere electoral datorita unui program de guvernare, bine realizat, care a fost promovat asa cum trebuie de candidatii calaraseni. La alegerile parlamentare din 2016, PSD a obtinut un scor la nivel national de 45,47%, dar la Calarasi am reusit 52,9% si dupa multi ani de zile PSD s-a bucurat de un senator si doi deputati. Acum echipa PSD s-a intarit cu venirea domnului deputat Cristian Sefer, ceea ce face ca PSD sa aiba un senator si trei deputati (…) Doresc sa va multumesc domnule presedinte Dragnea pentru sprijinul pe care l-am avut mereu de la dumneavoastra si de la toti liderii din conducerea PSD centrala. Cu sprijinul dv. si al Guvernului, judetul nostru a beneficiat de fonduri importante de investitii (…) Pentru ca alegerile bat la usa, hai sa nu-i lasam sa conduca pe cei care doresc taierea pensiile, taierea salariilor, eliminarea programelor de investitii. Haideti sa aducem bunastare calarasenilor, sa aducem cat mai multi romani in clasa de mijloc. Acum, dupa ce Guvernul a adus o crestere economica importanta, este de datoria noastra sa convingem electoratul. Nu am avut niciodata un context mai favorabil, desi, din cauza acutizarii luptei politice, nu ne va fi usor si va trebui sa ne mobilizam mai puternic ca oricand. Domnule presedinte, eu sunt convinsa ca vom reusi (…) Aveti incredere in noi, in echipa de conducere a PSD, in cei prezenti azi in sala. Aveti incredere in primarii nostri, aveti incredere in organizatia de femei a PSD Calarasi, in organizatia de pensionari. Aveti incredere in parlamentarii calaraseni si sprijiniti-ne, domnule presedinte, pentru ca noi avem incredere in dumneavoastra”, a precizat Roxana Paturca.
(Continuarea in editia tiparita a ziarului IMPACT
( Ramona BUTNARIU )
NEWSLETTER
Introduceti adresa de e-mail
Curs valutar BNR
Euro - 4.756Euro4.756
Dolarul SUA - 4.2421Dolarul SUA4.2421
Sondaj
Veți merge la vot, la referendumul ce va fi organizat de Klaus Iohannis?
Da
Nu
Nu stiu/Nu raspund
PSD CL
2004 - 2013 © DANPRESS SRLdrpciv