Nr. 1016, Anul 18, din 25-Aprilie-2019
Comunicat de presa
6.martie.2015
24.septembrie.2015
13.octombrie.2015
8.septembrie.2018
Categorii
Prima paginaPolitica
EvenimentCotidian
SportExclusiv
SocialEconomic
DiverseContact
Mica publicitateMare publicitate
Prima Pagina
Cauta in arhiva
 Toate
 Oricare
 Exact
Arhiva
CotidianVersiune pentru tiparireRecomanda unui prieten acest articolParerile cititorilor
Cele mai noi dotari in materie de autospeciale intrate in parcul auto al ISU Ialomita
Riscurile identificate la nivelul judetului Ialomita ti situatiile de urgenta inregistrate in zona de competenta a Inspectoratului impun in permanenta perfectionarea tehnicilor si tacticilor de aparare impotriva dezastrelor, in conditiile socio-economice actuale, aflate in continua dezvoltare, precum si in conditiile climaterice aflate in schimbare, ostile vietii.
De aceea, pentru indeplinirea misiunilor de salvare si protectie a vietii si bunurilor, in anul 2018, mijloacele tehnice de mobilitate si tehnica speciala de interventie ale Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Barbu Catargiu” al judetului Ialomita s-au reinnoit, prin anumite achizitii efectuate de esalonul superior, in cadrul Programului Operational Sectorial Mediu.
Astfel, ultimele intrate pe poarta unitatii, chiar la finalul saptamanii trecute, sunt doua ambulante SMURD tip B 4X4, destinate imbunatatirii capacitatii de interventie la urgente medicale. Autosanitarele vor intra in dotarea subunitatilor Slobozia si Urziceni, care au cele mai solicitante raioane de interventie, inlocuindu-le pe cele vechi. Acestea din urma au o vechime de 6-7 ani si au functionat „la foc continuu”, inregistrand la momentul actual peste 2.000 de interventii anual.
Prin acest program derulat de catre Departamentul pentru Situatii de Urgenta, prin intermediul Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta, sistemul integrat de urgenta va beneficia de o imbunatatire a serviciilor acordate, evaluarea primului-ajutor calificat, acordarea asistentei medicale si transportul pacientilor fiind asigurate la standarde ridicate.
Tot in anul 2018, prin alte proiecte de finantare si achizitie, in cadrul aceluiasi program operational sectorial, inspectoratul a fost dotat cu o noua autospeciala de interventie si salvare de la inaltime (peste 42 de m). Acest tip de vehicul se impunea ca necesar, avand in vedere faptul ca vechile autoscari mecanice existente la nivelul judetului au 38 de ani.
Pe fondul situatiilor de urgenta din ce in ce mai complexe care se produc pe raza judetului, anul acesta a fost achizitionat pentru ISU Ialomita si un container de suport logistic al interventiei tip „multirisc”, ce contine echipamente si tehnica grea de descarcerare si salvare in cazul unor calamitati.
Alte trei vehicule utilitare cu care vom putea asigura un transport mai eficient al efectivelor si materialelor sunt o autospeciala de transport efective la interventie cu 16+1 locuri, au autocamion cu sistem hidraulic de incarcare-descarcare cu carlig si un autoturism de teren marca Dacia Duster.
Suplimentar fata de tehnica de interventie, anul 2018 a insemnat dotarea inspectoratului cu un container pentru intretinerea echipamentelor de protectie ale servantilor si cu un generator de curent de mare capacitate.
Avand in vedere premisele de manifestare in viitor a unor riscuri tot mai provocatoare, cu ajutorul noilor dotari, vom putea mentine aceste riscuri la un nivel acceptat si vom putea asigura oportun si imediat actiunile de interventie in sprijinul populatiei.
( Aida ROMAN )
NEWSLETTER
Introduceti adresa de e-mail
Curs valutar BNR
Euro - 4.756Euro4.756
Dolarul SUA - 4.2421Dolarul SUA4.2421
Sondaj
Veți merge la vot, la referendumul ce va fi organizat de Klaus Iohannis?
Da
Nu
Nu stiu/Nu raspund
PSD CL
2004 - 2013 © DANPRESS SRLdrpciv