Nr. 1016, Anul 18, din 25-Aprilie-2019
Comunicat de presa
6.martie.2015
24.septembrie.2015
13.octombrie.2015
8.septembrie.2018
Categorii
Prima paginaPolitica
EvenimentCotidian
SportExclusiv
SocialEconomic
DiverseContact
Mica publicitateMare publicitate
Prima Pagina
Cauta in arhiva
 Toate
 Oricare
 Exact
Arhiva
CotidianVersiune pentru tiparireRecomanda unui prieten acest articolParerile cititorilor
Brazi de Craciun, confiscati de politisti!
Avand in vedere specificul perioadei si apropierea sarbatorii Craciunului, politistii ialomiteni au intensificat activitatile de control pentru asigurarea legalitatii depozitarii, transportului si comercializarii brazilor de Craciun.
In cadrul actiunilor desfasurate, politistii au identificat si confiscat 11 brazi, care erau detinuti cu incalcarea legislatiei in domeniu si au aplicat 4 sanctiuni contraventionale in valoare de 21.000 de lei.
Astfel, pe 17 decembrie a.c., politistii de investigare a criminalitatii economice, impreuna cu cei de la ordine publica, au identificat, la nivelul unei societati comerciale de pe raza municipiului Slobozia, nereguli privind intocmirea documentelor referitoare la aprovizionarea cu marfa, fiind constatata o lipsa in gestiune. Fata de reprezentantii societatii in cauza a fost luata masura sanctionarii contraventionale cu amenda in valoare de 5.000 de lei, conform Legii nr. 12/1990.
De asemenea, in urma controlului efectuat la o societate comerciala de pe raza municipiului Slobozia, politistii au identificat 6 brazi de Craciun, in valoare de 570 de lei, pentru care reprezentantii societatii nu detineau documente de provenienta. In cauza, politistii au luat masura sanctionarii contraventionale cu amenda in valoare de 10.000 de lei, conform Legii nr. 171/2010, cei 6 brazi fiind ridicati in vederea confiscarii.
Totodata, in urma controalelor efectuate la alte doua societati comerciale de pe raza municipiului Slobozia, politistii au identificat marfa suplimentara, astfel, nefiind respectate prevederile legale in vigoare.
Fata de reprezentantii celor doua societati a fost luata masura sanctionarii contraventionale cu amenzi in valoare de 5.000, respectiv 1.000 de lei, precum si confiscarea a 5 brazi.
Politistii atrag atentia cu privire la respectarea legislatiei in domeniul silvic si solicita cetatenilor sa dea dovada de responsabilitate si spirit civic si sa sesizeze de indata politia, atunci cand iau la cunostinta despre acte ilicite in ceea ce priveste exploatarea, transportul, depozitarea sau comercializarea de material lemnos de orice natura, in special a brazilor de Craciun. Astfel de controale vor continua si se vor intensifica, astfel incat taierea, transportul si comercializarea materialului lemnos, in special a brazilor de Craciun sa se desfasoare in deplina legalitate.
Pentru prevenirea si combaterea savarsirii unor ilegalitati privind operatiunile cu pomi de Craciun, politistii tin sa faca o serie de precizari. Anume ca, transportul pomilor de Craciun se realizeaza doar in baza avizelor de insotire cu regim silvic (aviz de insotire primar - daca transportul se efectueaza de la locul de recoltare sau aviz de insotire secundar pentru alte materiale decat cherestelele - daca transportul se efectueaza din depozite de material lemnos, piete/targuri/oboare). La achizitionarea pomilor de Craciun de la locul de recoltare, din depozite, piete/targuri/oboare se va solicita obligatoriu aviz de insotire cu regim silvic, factura fiscala sau bon fiscal. In aceste situatii, se va urmari daca pe sectiunea de taiere este aplicat dispozitivul special de marcat cu amprenta dreptunghiulara specifica emitentului din cadrul caruia face parte personalul imputernicit sa elibereze avizul de insotire primar (situatie valabila doar pentru pomii de Craciun recoltati de pe teritoriul national). In situatia achizitionarii de pomi de Craciun din supermarketuri (recoltati de pe teritoriul altor tari) se va solicita aviz de insotire si factura fiscala/bon fiscal, pe sectiunea de taiere nefiind aplicata amprenta dreptunghiulara a dispozitivului special de marcat. Incalcarea legislatiei silvice care reglementeaza expedierea, transportul si comercializarea pomilor de Craciun este sanctionata contraventional de Legea nr. 171/2010 actualizata, cuantumul amenzilor fiind cuprins intre 5.000 si 10.000 de lei. De asemenea este dispusa si masura complementara a confiscarii pomilor de Craciun.
( Diana ARON )
NEWSLETTER
Introduceti adresa de e-mail
Curs valutar BNR
Euro - 4.756Euro4.756
Dolarul SUA - 4.2421Dolarul SUA4.2421
Sondaj
Veți merge la vot, la referendumul ce va fi organizat de Klaus Iohannis?
Da
Nu
Nu stiu/Nu raspund
PSD CL
2004 - 2013 © DANPRESS SRLdrpciv