Nr. 1003, Anul 16, din 7-Decembrie-2018
Comunicat de presa
6.martie.2015
24.septembrie.2015
13.octombrie.2015
8.septembrie.2018
Categorii
Prima paginaPolitica
EvenimentCotidian
SportExclusiv
SocialEconomic
DiverseContact
Mica publicitateMare publicitate
Prima Pagina
Cauta in arhiva
 Toate
 Oricare
 Exact
Arhiva
EvenimentVersiune pentru tiparireRecomanda unui prieten acest articolParerile cititorilor
Legea pentru combaterea violenței psihologice-bullying a fost adoptata!
Copiii din instituțiile de invațamant din Romania vor avea, de acum inainte, un aliat important in lupta impotriva violenței psihologice-bullying. Violența, care se poate manifesta fie fizic, prin comportamente repetate de lovire, piedici, imbranceli, plesnit sau alte forme asemenea, fie verbal prin porecle, insulte, tachinari, intimidari, umiliri, va fi interzisa prin lege și se vor lua masuri ca aceasta sa fie combatuta in toate ciclurile educaționale: primare, gimnaziale și/sau liceale.
Inițiativa legislativa, care definește, previne și interzice violența psihologica-bullying-ul, a modificat și completat Legea educatiei nationale nr.1/2011. Aceasta a fost adoptata ieri de Senat in calitate de camera decizionala (L652/2018). Senatorii au votat inițiativa in unanimitate. Legea Educației Naționale a fost astfel completata cu o secțiune care prevede expres definirea și prevenirea bullying-ului, asistența psihologica, dar și formarea și informarea personalului didactic cu privire la problemele care decurg din acest tip de comportament.
„Cand am inceput munca la proiectul de modificare a Legii Educației Naționale, am avut tot timpul in minte frecvența mare a știrilor care prezentau filmulețe cu elevi agresati fizic sau verbal și apoi postate pe diferite platforme sociale. Sigur ca autoritațile reacționau in aceste cazuri, dar, in lipsa unui instrument legislativ care sa le ofere mijloacele de a preveni un astfel de comportament și de a lua masurile care se impun, nu se putea face prea mult. Acum am reușit sa umplem acest vid legislativ”, a declarat deputatul Andrei Pop, co-inițiator al proiectului legislativ.
„Ma bucur ca au ințeles colegii din Camera Deputaților (287 de voturi Pentru și 0 Abțineri) și Senat (96 de voturi Pentru și 0 Abțineri) importanța acestei modificari legislative. Astfel legea a trecut in forma agreata impreuna cu specialiștii, asociațiile implicate in actul educațional și reprezentanți ai instituțiilor publice. Voi urmari indeaproape punerea in aplicare a prevederilor legale, incepand cu elaborarea metodologiei privind prevenirea și combaterea violenței psihologice-bullying. Pentru ca imi doresc ca aceasta lege sa fie funcționala și dreptul la demnitate al copiilor sa fie protejat fara excepții”, a declarat la randul sau, Petre Florin Manole, de asemenea co-inițiator al proiectului legislativ.
( )
NEWSLETTER
Introduceti adresa de e-mail
Curs valutar BNR
Euro - 4.6571Euro4.6571
Dolarul SUA - 4.0846Dolarul SUA4.0846
Sondaj
Cine ar trebui sa mareasca salariile?
Politicienii
Piata
Imi este indiferent
Blocat in FM
2004 - 2013 © DANPRESS SRLdrpciv
  eXTReMe Tracker