Nr. 1003, Anul 16, din 7-Decembrie-2018
Comunicat de presa
6.martie.2015
24.septembrie.2015
13.octombrie.2015
8.septembrie.2018
Categorii
Prima paginaPolitica
EvenimentCotidian
SportExclusiv
SocialEconomic
DiverseContact
Mica publicitateMare publicitate
Prima Pagina
Cauta in arhiva
 Toate
 Oricare
 Exact
Arhiva
EvenimentVersiune pentru tiparireRecomanda unui prieten acest articolParerile cititorilor
Dezbatere Smart Region la Calarasi!
Zilele trecute, Concord Communication, impreuna cu Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri, Consiliul Judetean Calarasi si Consiliul Local al intreprinderilor Mici si Mijlocii (CLIMM) Calarasi, au organizat o Dezbatere Regionala Smart City la Calarasi. Actiunea a reunit reprezentantii autoritatilor publice locale din regiunea Sud Muntenia si regiunea Sud - Est a tarii, ce au aflat cum isi pot administra mai eficient localitatile si care sunt pasii de urmat, de la strategie, la finantare si implementare. S-a discutat despre solutii noi, necesare pentru un management modern si facil al fiecarei localitati din zona, despre cresterea standardelor de predare si invatare in sistemul de invatamant, despre solutii in domeniul sanatatii, dar si despre agricultura practicata in mod inteligent, cu metode tehnologice moderne.

Evenimentul a beneficiat de suportul profesional initiatorului Dezbaterii Nationale Smart City si Alba Iulia Smart City, Marius Bostan (fostul ministru al Comunicatiilor si pentru Tehnologia Informatiei). O sustinere a venit, totodata, din partea Inspectoratului Scolar Judetean Calarasi, Directia Agricola Calarasi, Spitalul Judetean de Urgenta Calarasi si Dall Class. La „Dezbaterea Smart Region” (cum a fost intitulata de organizatori) au mai participat: Nelu Balasa (presedintele CLIMM Calarasi), Vasile Iliuta (presedintele CJ Calarasi); Virgil Dumbrava (viceprimarul municipiului Calarasi); Daniela Traian (directorul adjunct Dezvoltare Comunicare ADR Sud Muntenia); George Iacob (prefectul judetului Calarasi); Elena Mihailescu ( sefa Inspectoratului Scolar Judetean Calarasi); Gheorghe Puia (administratorul public al municipiului Slobozia); Nicolae Barbu (primarul municipiului Giurgiu); reprezentanti ai institutiilor deconcentrate, de Primarii, specialisti IT si jurnalisti.
In debut, presedintele CLIMM Calarasi, Nelu Balasa a anuntat, in premiera, ca, la ora actuala, dincolo de vorbe, exista un parteneriat strategic cu master - ul IT Cluj, cu Institutul de Economie Circulara din Cluj, cu o firma care a donat patru aplicatii pentru comunitatile calarasene.
Invitat la cuvant, presedintele Consiliului Judetean Calarasi, Vasile Iliuta a punctat ca dezbaterea este o provocare pentru toti. Apar tot felul de tehnologii noi si nu toata lumea poate intelege cercetarea. Institutia, impreuna cu Unitatile Administrativ Teritoriale, va incerca sa asigure infrastructura necesara pentru a implementa noile tehnologii, in toate domeniile de activitate. „Suntem intr-o era a dezvoltarii fantastica. Noile tehnologii au o viteza de tehnologizare foarte avansata. Incercam si noi – Consiliul Judetean, impreuna cu UAT-urile – sa construim acea infrastructura de care acest proiect Smart City are nevoie la Calarasi. Scopul nostru este de a asigura dezvoltarea durabila a judetului Calarasi, nu numai pentru cei din administratie, ci si pentru cetateni. Toate astea le putem face impreuna, daca suntem atenti la solutiile pe care le prezinta specialistii IT astazi aici pentru eficientizarea administratiei publice, pentru o buna colaborare intre administratie si cetatean. Dar cel mai autorizat sa vorbeasca despre asta este domnul ministru Bostan, caruia ii multumim ca este prezent pentru a zecea oara la Calarasi”, a precizat presedintele Vasile Iliuta.
(Continuarea in editia tiparita a ziarului IMPACT)
( Ramona BUTNARIU )
NEWSLETTER
Introduceti adresa de e-mail
Curs valutar BNR
Euro - 4.6571Euro4.6571
Dolarul SUA - 4.0846Dolarul SUA4.0846
Sondaj
Cine ar trebui sa mareasca salariile?
Politicienii
Piata
Imi este indiferent
Blocat in FM
2004 - 2013 © DANPRESS SRLdrpciv
  eXTReMe Tracker