Nr. 1003, Anul 16, din 7-Decembrie-2018
Comunicat de presa
6.martie.2015
24.septembrie.2015
13.octombrie.2015
8.septembrie.2018
Categorii
Prima paginaPolitica
EvenimentCotidian
SportExclusiv
SocialEconomic
DiverseContact
Mica publicitateMare publicitate
Prima Pagina
Cauta in arhiva
 Toate
 Oricare
 Exact
Arhiva
CotidianVersiune pentru tiparireRecomanda unui prieten acest articolParerile cititorilor
Activitati desfasurate sub egida Centenarului, in judetul Calarasi
Grupul de intocmire si monitorizare a Calendarului activitatilor dedicate Centenarului Marii Uniri, constituit in mod voluntar la nivelul judetului Calarasi, aduce la cunostinta calarasenilor ultimele activitatile care se desfasoara sub egida Centenarului in lunile noiembrie si decembrie.
Astfel, in fiecare sambata va avea loc „ SAMBATA COPIILOR”, o actiune organizata de Biblioteca Judeteana Calarasi (BJCL) pentru elevi la sectia copii din strada Bucuresti, iar in perioada 24- 29 noiembrie, 3-8 decembrie - SAPTAMANA UNIRII - organizata de Biblioteca Judeteana Calarasi (BJCL) pentru elevi la Filiala din str. Belsugului.
De asemenea, 29 noiembrie este data limita de inscriere la concursul de creatie BARAGANUL IN 100 DE ANI, organizat de Muzeul Municipal Calarasi, in colaborare cu Inspectoratul Scolar Judetean Calarasi. Cei interesati pot obtine mai multe detalii pe https://www.facebook.com/events/313221412599704/.
Tot pe 29 noiembrie va fi vernisata expozitia „1914 – 1918 – Drumul spre Unire”, organizata de Muzeul Dunarii de Jos la sediul central din str. Progresului in colaborare cu Muzeul National de Istorie a Romaniei, precum si MAREA UNIRE - Evocare istorica - organizata de Biblioteca Judeteana Calarasi (BJCL) pentru elevi la demisolul Consiliului Judetean Calarasi, sectia copii.
In perioada noiembrie - decembrie 2018 va fi organizat FESTIVALUL MONDIAL DE UMOR – Calarasi, Romania, Editia 2018, organizat de Directia Judeteana pentru Cultura Calarasi, Ministerul Culturii si Identitatii Nationale, in colaborare cu - Federatia Internationala „FECO” a Organizatiilor de Caricaturisti, Consiliul Judetean Calarasi, Centrul Judetean de Cultura si Creatie Calaras, Primaria Municipiului Calarasi, Muzeul Municipal Calarasi, Agentia de presa „Soridapress”.
In data de 1 decembrie va fi vernisata expozitia de fotografie „EROI CALARASENI LA CENTENAR”, cu imagini ale monumentelor si operelor comemorative de razboi edificate in judetul Calarasi in memoria eroilor din Primul Razboi Mondial, realizata de Muzeul Municipal Calarasi, in colaborare cu Muzeul Dunarii de Jos si Muzeul Civilizatiei Gumelnita din Oltenita. Expozitia va putea fi vizionata in Calarasi in zona Big - Orizont, unde se va desfasura manifestarea organizata de Primaria Municipiului Calarasi dedicata zilei de 1 Decembrie si simultan in Oltenita in sediul Primariei Municipiului Oltenita.
Din Grupul constituit la propunerea Primariei Municipiului Calarasi fac parte urmatoarele institutii: Institutia Prefectului Judetului Calarasi, Consiliul Judetean Calarasi, Directia Judeteana pentru Cultura, Inspectoratul Scolar al Judetului Calarasi, Primaria Municipiului Oltenita, Protoieria Calarasi, Muzeul Dunarii de Jos, Muzeul Civilizatiei Gumelnita din Oltenita, Centrul Judetean de Cultura si Creatie Calarasi si Biblioteca Judeteana Calarasi, secretariatul fiind asigurat de Muzeul Municipal Calarasi.
( Aida ROMAN )
NEWSLETTER
Introduceti adresa de e-mail
Curs valutar BNR
Euro - 4.6571Euro4.6571
Dolarul SUA - 4.0846Dolarul SUA4.0846
Sondaj
Cine ar trebui sa mareasca salariile?
Politicienii
Piata
Imi este indiferent
Blocat in FM
2004 - 2013 © DANPRESS SRLdrpciv
  eXTReMe Tracker