Nr. 1003, Anul 16, din 7-Decembrie-2018
Comunicat de presa
6.martie.2015
24.septembrie.2015
13.octombrie.2015
8.septembrie.2018
Categorii
Prima paginaPolitica
EvenimentCotidian
SportExclusiv
SocialEconomic
DiverseContact
Mica publicitateMare publicitate
Prima Pagina
Cauta in arhiva
 Toate
 Oricare
 Exact
Arhiva
SocialVersiune pentru tiparireRecomanda unui prieten acest articolParerile cititorilor
Bursa locurilor de munca pentru persoanele cu dizabilitati
Sub egida „POT CE POTI SI TU, ANGAJEAZA-MA!”, Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca marcheaza, in data de 3 decembrie 2018, „Ziua internationala a persoanelor cu dizabilitati” prin organizarea la nivel national a unor evenimente care sa asigure atat dialogul dintre factorii care pot contribui la ocuparea fortei de munca din randul persoanelor cu dizabilitati, cat si activitati specifice bursei locurilor de munca.
Actiunile care se vor desfasura - in parteneriat cu Autoritatea Nationala pentru Persoanele cu Dizabilitati, directiile generale de asistenta sociala si protectia copilului si organizatii neguvernamentale ale persoanelor cu dizabilitati - isi propun sa asigure un dialog constructiv pentru integrarea socio – profesionala a persoanelor cu dizabilitati.
Potrivit art. 78 alin. (1) din Legea nr. 448/2006 persoanele cu handicap pot fi incadrate in munca conform pregatirii lor profesionale. Autoritatile si institutiile publice, persoanele juridice, publice sau private, care au cel putin 50 de angajati, au obligatia de a angaja persoane cu handicap intr-un procent de cel putin 4% din numarul total de angajati. In caz contrar, acestea platesc lunar catre bugetul de stat o suma reprezentand salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata inmultit cu numarul de locuri de munca in care nu au angajat persoane cu handicap. „Cu eforturi minime, angajatorii pot deveni partenerii nostri prin incadrarea persoanelor cu dizabilitati. Reamintim faptul ca, potrivit Legii nr. 76/2002 privind asigurarile pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca, ANOFM acorda subventii, pe o perioada de 12 luni, angajatorilor care incadreaza persoane cu handicap pe perioada nedeterminata, cu conditia mentinerii in activitate cel putin 18 luni de la data angajarii. Subventia lunara este de 2.250 de lei si se acorda proportional cu timpul lucrat. Agentii economici care doresc sa participe la aceasta actiune organizata la nivel national se pot adresa agentiilor teritoriale pentru ocuparea fortei de munca in raza carora au sediul”, a precizat Magdalena Neculae – Cotelnic, sef serviciu Agentia Locala Calarasi, inspector superior in cadrul Compartimentului Resurse Umane, Salarizare
Comunicare, Secretariatul Consiliului Consultativ si EURES. Datele de contact pot fi vizualizate la: http://www.anofm.ro/contacteaza-ne.
( Ramona BUTNARIU )
NEWSLETTER
Introduceti adresa de e-mail
Curs valutar BNR
Euro - 4.6571Euro4.6571
Dolarul SUA - 4.0846Dolarul SUA4.0846
Sondaj
Cine ar trebui sa mareasca salariile?
Politicienii
Piata
Imi este indiferent
Blocat in FM
2004 - 2013 © DANPRESS SRLdrpciv
  eXTReMe Tracker