Nr. 1003, Anul 16, din 7-Decembrie-2018
Comunicat de presa
6.martie.2015
24.septembrie.2015
13.octombrie.2015
8.septembrie.2018
Categorii
Prima paginaPolitica
EvenimentCotidian
SportExclusiv
SocialEconomic
DiverseContact
Mica publicitateMare publicitate
Prima Pagina
Cauta in arhiva
 Toate
 Oricare
 Exact
Arhiva
EvenimentVersiune pentru tiparireRecomanda unui prieten acest articolParerile cititorilor
Topul Firmelor Calarasene 2018!
Camera de Comert, Industrie si Agricultura (CCIA) Calarasi a organizat si anul acesta traditionalul Top al Firmelor Calarasene. In cadrul manifestarii au fost premiate firmele care au inregistrat o cifra de afaceri de succes in 2017, firmele care au rezistat pe piata de afaceri peste 25 ani si firmele cu activitate de export. Nu in ultimul rand au fost prinse intr-un top si firmele mai mici ce activeaza in Calarasi si care sustin in buna parte economia judetului.

Actiunea a avut loc, mai exact, in data de 22 noiembrie 2018, la Restaurantul „Queen” din municipiul Calarasi. La aceasta au participat: Marian Dragan (presedintele CCIA Calarasi), Silvia Mandrutescu (directorul CCIA Calarasi); Daniel Dragulin (primarul municipiului Calarasi); George Iacob (prefectul judetului Calarasi); Vasile Iliuta (presedintele Consiliului Judetean Calarasi); Sorin Bordei (inspector in cadrul Inspectoratului Scolar Judetean Calarasi), oameni de afaceri din judet si jurnalisti.
Asa cum era si firesc, lucrarile au fost conduse de presedintele Camerei de Comert, Marian Dragan, care a facut un scurt intro, legat de starea judetului. „Legat de starea judetului Calarasi, partea de industrie a inceput sa mearga bine. Aici am in vedere Combinatul Siderurgic, Donalam, Tenaris, fostul CCH. Treaba aceasta se resimte bine in administratia locala, prin plata impozitelor si taxelor, impozitul pe profit. Avem o situatie buna a judetului Calarasi. Am putea spune ca suntem un judet cu mari oportunitati de investitii, cu o putere mare de absorbtie a fondurilor bugetare, europene”, a apreciat presedintele Dragan, invitand apoi oficialitatile sa intervina cu discursuri referitoare la eveniment.
Cel care a spart gheata, daca se poate spune asa, a fost prefectul judetului Calarasi, George Iacob. Primul reprezentant al Guvernului in teritoriu la Calarasi a tinut, in primul rand, sa felicite agentii economici pentru faptul ca rezista pe piata, cu toate greutatile. „Va felicit pentru ca reusiti sa rezistati si imi doresc ca in fiecare an la astfel de evenimente sa va dezvoltati alaturi de autoritatile locale, alaturi de institutiile statului cu abilitati in domeniu, sa puteti sa prosperati, prin parghiile pe care le ofera, fiecare autoritate locala, cu legislatia in vigoare, cele care ne sunt disponibile. Invit agentii economici sa acceseze tot ce ar putea fi accesat in ceea ce priveste fondurile, programele, proiectele, sa fiti parte activa. Intr-adevar, judetul Calarasi are nevoie de dumneavoastra. Domnule presedinte Dragan va felicit pentru organizare, pentru tot ceea ce faceti. Ii felicit si pe colaboratorii dumneavoastra”, a declarat prefectul George Iacob.
La randul lui, primarul municipiului Calarasi, Daniel Dragulin si-a exprimat si el bucuria de a putea participa la un asemenea moment. Daca anul trecut nu a avut cum sa ajunga la Topul firmelor calarasene, acum a avut surpriza sa constate ca numarul agentilor economici interesati de aceasta manifestare ramane constant. „Ma bucur ca sunt prezent la aceasta intalnire. Anul trecut nu am avut cum sa ajung, dar imi dau seama, din ce am vazut acum doi ani si din ce vad acum, ca, in general, firmele care participa an de an sunt si cele care castiga. Acest lucru dovedeste faptul ca la nivelul judetului si municipiului avem firme si avem intreprinzatori privati care cu toate ca sunt conditii destul grele reusesc sa le depaseasca si obtin rezultate foarte bune. Ma inclin in fata dumnealor si le multumesc pentru modul in care se implica in dezvoltarea municipiului si a judetului Calarasi. Ar trebui facut mult mai mult din partea administratiei, dar, cand ma gandesc la administratie nu ma refer la cea locala care nu are putere de decizie, ci la administratia guvernamentala. Ar trebui pentru dezvoltarea, optimizarea si obtinerea a cat mai bune rezultate la nivelul societatilor private sa existe un pachet de legi mult mai flexibile si mult mai adaptabile la ceea ce se doreste. Ma refer la faptul ca impozitul pe profit sa fie reinvestit, ca de fapt asta este o mare problema si de ce nu, poate o revizuire a impozitelor la nivel national. In rest, pot sa spun ca ma bucur ca ma aflu astazi aici. Ii felicit pe cei care au castigat, ii felicit si pe cei care nu au castigat, dar au posibilitatea ca anul viitor sa poata castiga. Important este ca sunteti in top, important este ca existati, important este ca aveti in spatele dumneavoastra responsabilitati si oameni pe care ii ajutati”, a precizat primarul Dragulin.
(Continuarea in editia tiparita a ziarului IMPACT)
( Diana ARON )
NEWSLETTER
Introduceti adresa de e-mail
Curs valutar BNR
Euro - 4.6571Euro4.6571
Dolarul SUA - 4.0846Dolarul SUA4.0846
Sondaj
Cine ar trebui sa mareasca salariile?
Politicienii
Piata
Imi este indiferent
Blocat in FM
2004 - 2013 © DANPRESS SRLdrpciv
  eXTReMe Tracker