Nr. 1003, Anul 16, din 7-Decembrie-2018
Comunicat de presa
6.martie.2015
24.septembrie.2015
13.octombrie.2015
8.septembrie.2018
Categorii
Prima paginaPolitica
EvenimentCotidian
SportExclusiv
SocialEconomic
DiverseContact
Mica publicitateMare publicitate
Prima Pagina
Cauta in arhiva
 Toate
 Oricare
 Exact
Arhiva
EvenimentVersiune pentru tiparireRecomanda unui prieten acest articolParerile cititorilor
Calarasi, la Forumul national Centenar de la Sibiu!
• la deschiderea manifestarilor a fost prezentat filmul realizat la Calarasi, respectiv Istoria unei restaurari reusite!”

Zilele trecute, la Sibiu a avut loc o manifestare de interes national la care au participat reprezentantii Directiilor pentru Cultura din Romania.
Simpozionul a fost organizat sub egida Ministerului Culturii si Identitatii Nationale si sub binecuvantarea IPS Mitropolit al Ardealului, prof. dr. Laurentiu Streza. Manifestarea a fost moderata de Mihaela Iacob – din partea Ministerului Culturii, iar cuvintele de intampinare au fost rostite de dr. Valentin Delca – directorul Directiei pentru Cultura Sibiu si Ciprian Anghel Stefan – directorul Complexului National Muzeal ASTRA.
Asa s-a desfasurat aceasta ampla Sesiune de comunicari, sub genericul: „Patrimoniul cultural inainte si dupa Marea Unire !”
S-au prezentat informatii din multe judete ale Romaniei, in privinta Patrimoniului National, au fost aduse studii istorice, cercetari, elemente de interes istoric si de protectie a patrimoniului national.
In deschiderea manifestarilor, directorul Directiei pentru Cultura de la Calarasi, prof. dr. Sorin Danciu a prezentat filmul - „Istoria unei restaurari reusite!”. Filmul a fost realizat in timpul actiunii de restaurare a monumentului istoric „Casa Ana si Marinache Popescu”, obiectiv devenit, astazi, de interes imagistic, Televiziunea Digi 24 numind acest ansamblu: „Casa celor trei regi”. Prezentarea s-a bucurat de un interes foarte mare pentru ca ea a fost gandita si ca o lectie pentru actiunile de restaurare care urmeaza, fiind prezentat un exemplu concret de succes.
Ultima manifestare a simpozionului a cuprins proiectia unor imagini de cladiri declarate monument istoric, restaurate, din Romania - imagini proiectate in aer liber, chiar in preajma Targului de Craciun. Multi vizitatori din Sibiu s-au oprit pentru a admira aceste imagini.
(Continuarea in editia tiparita a ziarului IMPACT)
( Aida ROMAN )
NEWSLETTER
Introduceti adresa de e-mail
Curs valutar BNR
Euro - 4.6571Euro4.6571
Dolarul SUA - 4.0846Dolarul SUA4.0846
Sondaj
Cine ar trebui sa mareasca salariile?
Politicienii
Piata
Imi este indiferent
Blocat in FM
2004 - 2013 © DANPRESS SRLdrpciv
  eXTReMe Tracker