Nr. 1003, Anul 16, din 7-Decembrie-2018
Comunicat de presa
6.martie.2015
24.septembrie.2015
13.octombrie.2015
8.septembrie.2018
Categorii
Prima paginaPolitica
EvenimentCotidian
SportExclusiv
SocialEconomic
DiverseContact
Mica publicitateMare publicitate
Prima Pagina
Cauta in arhiva
 Toate
 Oricare
 Exact
Arhiva
CotidianVersiune pentru tiparireRecomanda unui prieten acest articolParerile cititorilor
Detinatorii si proprietarii de caini periculosi sau agresivi, in atentia politistilor!
Politia Romana desfasoara constant activitati preventive si controale pentru a reduce riscurile producerii unor evenimente negative in care sunt implicati caini agresivi sau periculosi.
Odata cu avantajele pe care le aduce detinerea unui caine, apar si riscurile, in special pentru proprietarii unor anumite rase de caini.
In perioada septembrie – decembrie 2018, politistii desfasoara actiuni de prevenire a oricaror incidente in care sunt implicati cainii periculosi sau agresivi si de verificare a modului de respectare a legislatiei privind regimul de detinere al acestora.
Este important ca detinatorii sau proprietarii acestor categorii de caini sa cunoasca si sa respecte legislatia in domeniu. Activitatile politistilor, in cooperare si cu alte institutii (structuri judetene ori regionale ale Asociatiei Chinologice Romane, ale Directiilor Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor, precum si medici veterinari), urmaresc aplicarea cu fermitate a prevederilor legale din acest domeniu, atunci cand se constata abateri de la normele legale incidente.
Detinatorii sau proprietarii de caini periculosi ori agresivi trebuie sa stie ca, baza legala pentru derularea activitatilor cu acestia este constituita din prevederile O.U.G. 55/2002 (privind regimul de detinere al cainilor periculosi sau agresivi) si ale Legii nr. 60/2003 pentru aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 55/2002.
Potrivit Ordonantei de Urgenta nr. 55 din 2003 privind regimul de detinere al cainilor periculosi sau agresivi (art.1), prin caini periculosi se intelege cainii apartinand urmatoarelor rase, grupate in doua categorii: categoria I: cainii de lupta si de atac, asimilati prin caracterele morfologice cu caini de tipul Pit Bull, Boerbull, Bandog si metisii lor; b) categoria a II-a: cainii din rasele American Staffordshire Terrier, Tosa, Rottweiller, Dog Argentinian, Mastino Napolitano, Fila Brazileiro, Mastiff, Ciobanesc Caucazian, Cane Corso si metisii lor.
Prin caini agresivi se intelege (art. 2) orice caine care, fara sa fie provocat, musca sau ataca persoane ori animale domestice in locuri publice sau private; orice caine care participa la lupte intre caini sau care a fost antrenat in acest scop.
(Continuarea in editia tiparita a ziarului IMPACT)
( Marius TOMITA )
NEWSLETTER
Introduceti adresa de e-mail
Curs valutar BNR
Euro - 4.6571Euro4.6571
Dolarul SUA - 4.0846Dolarul SUA4.0846
Sondaj
Cine ar trebui sa mareasca salariile?
Politicienii
Piata
Imi este indiferent
Blocat in FM
2004 - 2013 © DANPRESS SRLdrpciv
  eXTReMe Tracker