Nr. 1003, Anul 16, din 7-Decembrie-2018
Comunicat de presa
6.martie.2015
24.septembrie.2015
13.octombrie.2015
8.septembrie.2018
Categorii
Prima paginaPolitica
EvenimentCotidian
SportExclusiv
SocialEconomic
DiverseContact
Mica publicitateMare publicitate
Prima Pagina
Cauta in arhiva
 Toate
 Oricare
 Exact
Arhiva
EvenimentVersiune pentru tiparireRecomanda unui prieten acest articolParerile cititorilor
Slobozia intra pe harta celor 100 de filme!
• 100 de ani, 100 de filme, 100 de orase

Centenarul Filmului Romanesc a ajuns sambata, 29 septembrie 2018, la Slobozia, cu filmul Proba de microfon, in regia lui Mircea Daneliuc. Pelicula a fost urmarita pe marele ecran de la ora 19.00, la Casa de Cultura a Municipiului Slobozia, avand ca invitat special pe actrita Ileana Popovici.
Filmul Proba de microfon (1980) este o drama, care ii are in distributie pe actorii: Gina Patrichi, Tora Vasilescu, Mircea Daneliuc, Medeea Marinescu, Constantin Chelba, Geta Grapa, Vasile Ichim, Adrian Mazarache.
Mircea Daneliuc este un perfectionist pana in maduva oaselor. Proba de microfon este primul sau film de autor. Lucrat in priza directa, in mare parte prin metoda cine-vérité, el a consolidat ideea unui cinematograf al adevarului total. Mircea Daneliuc monteaza instantanee ca bucati de viata si foloseste din acest motiv amatori in toate filmele sale. Nu ca un act de caritate, ci doar ca un serviciu facut lui insusi, pentru autenticitatea filmului. Toata povestea din film este plasata la un strat peste decoruri, astfel, pare atemporala si valabila pentru toate timpurile in care e descoperita.
Proba de microfon a obtinut Marele Premiu si Premiile pentru imagine, coloana sonora, montaj, interpretare feminina (Tora Vasilescu), ACIN, 1980; Premiul special al juriului si Premiile de interpretare feminina rol principal (Tora Vasilescu) si rol secundar (Maria Junghietu), Costinesti, 1980.
De asemenea, caravana a fost insotita de documentarul AGERPRES si expozitia fotografica „Romania: Evolutie”, care cuprinde unele dintre cele mai importante momente din istoria Romaniei.
(Continuarea in editia tiparita a ziarului IMPACT)
( Ramona BUTNARIU )
NEWSLETTER
Introduceti adresa de e-mail
Curs valutar BNR
Euro - 4.6571Euro4.6571
Dolarul SUA - 4.0846Dolarul SUA4.0846
Sondaj
Cine ar trebui sa mareasca salariile?
Politicienii
Piata
Imi este indiferent
Blocat in FM
2004 - 2013 © DANPRESS SRLdrpciv
  eXTReMe Tracker