Nr. 1003, Anul 16, din 7-Decembrie-2018
Comunicat de presa
6.martie.2015
24.septembrie.2015
13.octombrie.2015
8.septembrie.2018
Categorii
Prima paginaPolitica
EvenimentCotidian
SportExclusiv
SocialEconomic
DiverseContact
Mica publicitateMare publicitate
Prima Pagina
Cauta in arhiva
 Toate
 Oricare
 Exact
Arhiva
SocialVersiune pentru tiparireRecomanda unui prieten acest articolParerile cititorilor
Instruire pe tema Sanatatii si Securitatii in Munca
La finalul lunii trecute, Inspectoratul Teritorial de Munca al Judetului Calarasi a organizat o intalnire cu angajatorii, lucratorii desemnati pentru activitatea de prevenire si protectie, reprezentantii serviciilor externe de prevenire si protectie.
Actiunea a urmarit informarea si constientizarea angajatorilor, precum si a celorlalti participanti, referitor la: bune practici in vederea elaborarii de instructiuni proprii pentru completarea si/sau aplicarea reglementarilor de securitate si sanatate in munca; campania nationala privind verificarea modului de respectare a prevederilor Legii nr. 52/2011 privind exercitarea unor activitati cu caracter ocazional desfasurate de zilieri, cu modificarile si completarile ulterioare, campanie aflata in derulare; modul de respectare a cerintelor minime de securitate si sanatate in munca pentru asigurarea protectiei lucratorilor impotriva riscurilor legate de prezenta substantelor periculoase; modul de respectare a prevederilor referitoare la autorizarea functionarii din punct de vedere al securitatii si sanatatii in munca, conform normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 319/2006 a securitatii si sanatatii in munca, actualizata, aprobate prin H.G. nr. 1425/2006, cu modificarile si completarile ulterioare.
Plecand de la subiectele abordate, au fost efectuate prezentari referitoare la deficientele intalnite cu ocazia controalelor efectuate de catre reprezentantii ITM Calarasi. Printre deficientele date ca exemplu negativ au fost: instructiunile proprii elaborate nu fac referire la toate activitatile desfasurate, nu sunt actualizate sau nu sunt aprobate de catre angajator;
nu sunt intocmite materiale pentru instruirea muncitorilor sezonieri care sa cuprinda riscurile de accidentare si masurile de prevenire si se utilizeaza pentru aceasta activitate materialele existente in societate; nu sunt supravegheati muncitorii sezonieri cu privire la utilizarea echipamentului de protectie acordat (ex. masti de praf la efectuarea curateniei in depozite); in magaziile pentru depozitarea produselor de protectie a plantelor mai sunt depozitate si alte materiale (ex. anvelope, piese de schimb); spatiul pentru depozitarea ambalajelor in care au fost produse de protectia plantelor nu sunt asigurate in mod corespunzator-inca se mai identifica societati care nu detin certificat constatator pentru toate activitatile desfasurate. De asemenea, au fost prezentate exemple de accidente care au avut loc in anul 2018 si au fost inregistrate de catre ITM Calarasi ca accidente de munca.
( Ramona BUTNARIU )
NEWSLETTER
Introduceti adresa de e-mail
Curs valutar BNR
Euro - 4.654Euro4.654
Dolarul SUA - 4.1197Dolarul SUA4.1197
Sondaj
Cine ar trebui sa mareasca salariile?
Politicienii
Piata
Imi este indiferent
Blocat in FM
2004 - 2013 © DANPRESS SRLdrpciv
  eXTReMe Tracker