Nr. 1003, Anul 16, din 7-Decembrie-2018
Comunicat de presa
6.martie.2015
24.septembrie.2015
13.octombrie.2015
8.septembrie.2018
Categorii
Prima paginaPolitica
EvenimentCotidian
SportExclusiv
SocialEconomic
DiverseContact
Mica publicitateMare publicitate
Prima Pagina
Cauta in arhiva
 Toate
 Oricare
 Exact
Arhiva
EvenimentVersiune pentru tiparireRecomanda unui prieten acest articolParerile cititorilor
20 de ani de dezvoltare regionala in Sud Muntenia!
Zilele trecute, Agentia pentru Dezvoltare Regionala Sud Muntenia (ADR Sud Muntenia), alaturi de judetele din Regiune, a marcat cei 20 de ani de dezvoltare regionala, prin evenimentul organizat in Complexul Muzeal „Dinicu Golescu”, din satul Golesti, orasul Stefanesti, judetul Arges. In cele doua decenii de activitate, in cele sapte judete ale regiunii (Calarasi, Prahova, Teleorman, Giurgiu, Ialomita, Arges, Dambovita), prin intermediul si cu sprijinul Agentiei, s-au finantat aproximativ 1.700 de proiecte cu o valoare totala de 1.461 de miliarde de euro.

Evenimentul aniversar a avut loc, mai exact, vineri, 21 septembrie, in An Centenar, Agentia pentru Dezvoltare Regionala Sud Muntenia alegand drept gazda Complexul Muzeal „Dinicu Golescu” – locul in care s-a facut un pas important in realizarea unirii Tarii Romanesti cu Moldova, la 24 ianuarie 1859. La aniversare au participat: Constantin Ivan (secretarul de stat al Ministerului Economiei); Victor Mironescu (seful serviciului de audit din cadrul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice) si Elena Stan (consilier in cadrul aceluiasi Minister); prof. academician dr. Dan Olteanu (presedintele Institutului de geografie al Academiei Romane); oameni de afaceri, politicieni si beneficiari ai proiectelor derulate prin ADR Sud Muntenia; reprezentanti ai autoritatilor locale si judetene din toate cele 7 judete care formeaza ADR Sud Muntenia: Giurgiu, Calarasi, Ialomita, Teleorman, Prahova, Dambovita si Arges.
In deschiderea festivitatii, directorul ADR Sud Muntenia, Liviu Musat a evocat momentul de constituire a Regiunii Sud-Muntenia si al Agentiei, salutand prezenta autoritatilor publice centrale si locale, a fostilor si a actualilor membri CpDR, precum si a beneficiarilor de fonduri europene nerambursabile, din mediul public si privat: „Consider ca este un moment de bucurie, dar si un moment de bilant, iar prezenta dumneavoastra aici, ca principale motoare ale Regiunii, fie ca vorbim de reprezentanti ai administratiei locale, fie ca vorbim de membri ai Consiliului pentru Dezvoltare Regionala, de beneficiari de finantare, innobileaza acest eveniment. Trebuie sa ne amintim de lucrurile bune pe care le-am facut pentru comunitatile noastre, prin cele aproape 1.700 de proiecte finantate prin intermediul Agentiei, proiecte care au insumat 1,5 miliarde de euro. Sunt, intr-adevar, doar cifre, dar in spatele acestor cifre sunt proiecte in serviciul comunitatii, speram noi, pentru cat mai mult timp si cu cat mai multe beneficii. Va sunt recunoscator pentru acest lucru si va multumesc pentru implicarea dumneavoastra de-a lungul tuturor celor 20 de ani de cand ne desfasuram activitatea”, a precizat directorul Liviu Musat, dand apoi startul la alocutiuni.
Unul dintre cei care a luat cuvantul a fost reprezentantul Ministerului Economiei, cu care ADR are o colaborare importanta, secretar de stat, Constantin Ivan. Acesta a fost invitat sa transmita gandurile si orizontul de colaborare pe care ministerul il vizeaza cu regiunile Romaniei si in special regiunea de dezvoltare Sud Muntenia. „Ma simt onorat sa fiu prezent la aceasta aniversare deosebita. Orice aniversare, cand este vorba de dezvoltare, ne arata ca avem totusi o dinamica de care trebuie sa tinem cont. Intr-adevar colaborarea este prima conditie de a face fata proiectelor si intereselor cu care ne confruntam. Vreau sa spun ca suprafata asta de aproximativ 35.000 km patrati pe care ii avem in zona regionala are foarte multe posibilitati ca proiectele integrate sa fie in interesul publicului si a evolutiei pe care cu totii o asteptam. Eu nu as dori decat sa felicit momentul aniversar al celor care s-a ocupat in cei 20 de ani, dar avem o oportunitate deosebita. Ne asteapta inca doi ani sau chiar mai mult, incat perioada presedintiei Uniunii Europene sa fie valorificata la maxim. Sunt oportunitati deosebite ca banii sa fie cheltuiti intr-un mod rational si bineinteles intr-un ritm care sa ne anime mai mult decat pana acum. Felicitari si multa sanatate!”, a urat secretarul de stat.
Doar cuvinte de apreciere au avut si reprezentantii Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice: „Va multumesc mult pentru onoarea pe care ne-ati facut-o de a fi alaturi de dumneavoastra astazi si ma bucur ca am impartasit impreuna atatea momente grele si mai placute. Nu imi ramane decat sa va urez mult succes in continuare si sa continuam sa fim o echipa, asa cum am fost si pana acum, sa avem rezultate cat de bune in continuare. Mult succes in continuare intregii echipe a ADR Sud Muntenia din care ma simt parte”, a urat consiliera Elena Stan. „Multumesc pentru invitatie. La multi ani! Sunt fericit ca ne-am cunoscut cu mare parte din colegi de la momentul infiintarii agentiei si sper ca si in urmatorii 20 de ani sa avem o colaborare asemanatoare sau chiar mai buna”, a completat colegul ei, Victor Mironescu.
(Continuarea in editia tiparita a ziarului IMPACT)
( Aida ROMAN )
NEWSLETTER
Introduceti adresa de e-mail
Curs valutar BNR
Euro - 4.6571Euro4.6571
Dolarul SUA - 4.0846Dolarul SUA4.0846
Sondaj
Cine ar trebui sa mareasca salariile?
Politicienii
Piata
Imi este indiferent
Blocat in FM
2004 - 2013 © DANPRESS SRLdrpciv
  eXTReMe Tracker