Nr. 1004, Anul 16, din 21-Decembrie-2018
Comunicat de presa
6.martie.2015
24.septembrie.2015
13.octombrie.2015
8.septembrie.2018
Categorii
Prima paginaPolitica
EvenimentCotidian
SportExclusiv
SocialEconomic
DiverseContact
Mica publicitateMare publicitate
Prima Pagina
Cauta in arhiva
 Toate
 Oricare
 Exact
Arhiva
ExclusivVersiune pentru tiparireRecomanda unui prieten acest articolParerile cititorilor
„Cel putin pe mandatul meu, nu voi fi de acord sub nicio forma ca pretul la apa sa creasca”
• spune Eduard Grama, presedintele AGA Ecoaqua, seful Directiei de dezvoltare regionala si relatii externe al CJ Calarasi

In cadrul unei conferinte de presa, organizata miercuri, 12 septembrie 2018, in sala de sedinte a Consiliului Judetean Calarasi, Eduard Grama (presedintele Adunarii Generale a Actionarilor -AGA Ecoaqua si seful Directiei de dezvoltare regionala si relatii externe din cadrul CJ Calarasi) a abordat ca tematica viitorul societatii Ecoaqua si proiectele implementate de aceasta.
In primul rand, ca presedinte al AGA si reprezentant oficial al CJ Calarasi, Eduard Grama isi doreste realizarea proiectului pe POIM (Programul Operational de Infrastructura Mare), un proiect pentru 33 de localitati, cu o suma destul de mare, respectiv 326 milioane euro. Acest proiect are scopul de a duce la diminuarea costurilor si eficientizarea calitatii apei, bineinteles toate aceste lucruri in folosul judetului Calarasi.
Prin proiect se urmareste ca localitatile sa aiba apa potabila, asa cum municipiul Calarasi a beneficiat de proiectul vechi pe POS Mediu. Calitatea apei la nivelul proiectului urmator pe care Ecoaqua incearca sa-l implementeze va fi cel putin la fel ca la Calarasi. Adica o calitate a apei foarte buna. Studiul de fezabilitate a fost verificat la Ecoaqua. Urmeaza sa fie prezentat inclusiv Consiliului Judetean si UAT-urilor, pentru ca va fi nevoie atat de o HCJ, cat si HCL. Racordarea la sistemul de apa va fi suportata de catre cetateni. Operatorul are obligatia de a pune la dispozitie cetatenilor accesul la un serviciu, iar ceea ce inseamna legatura intre conducta de apa si gospodarie va fi din costul cetateanului.
Nu in ultimul rand, Eduard Grama urmareste ca Ecoaqua, care este un operator foarte important pentru piata locala, sa devina pe termen lung eficient. „Pot sa spun ca, din punctul meu de vedere, cel putin pe mandatul meu, nu voi fi de acord sub nicio forma ca pretul la apa sa creasca. Din contra, voi avea o analiza, impreuna cu ceilalti actionari si cu Directia Economica de la Ecoaqua pentru ca pretul la apa sa fie redus si nu sa creasca. In acelasi timp, vom urmari ca si calitatea apei sa fie la un nivel superior fata de celelalte judete. Stim cu totii ca sunt probleme pe Ialomita, pe Giurgiu, chiar si pe Constanta, dar noi, totusi, avem la acest moment o apa de calitate. La momentul acesta imi doresc o colaborare cu presedintele Consiliului de Administratie, domnul Ioan Bica, care sa ne aduca mai multe informatii vizavi de activitatea si deciziile ce se iau acolo. Consiliul de Administratie nu poate sa functioneze fara AGA, iar toate hotararile care se iau in CA trebuie sa fie validate de AGA. Sa nu uitam ca actionarii decid pentru Ecoaqua si nu Consiliul de Administratie.
(Continuarea in editia tiparita a ziarului IMPACT)
( Diana ARON )
NEWSLETTER
Introduceti adresa de e-mail
Curs valutar BNR
Euro - 4.6822Euro4.6822
Dolarul SUA - 4.0973Dolarul SUA4.0973
Sondaj
Cine ar trebui sa mareasca salariile?
Politicienii
Piata
Imi este indiferent
Blocat in FM
2004 - 2013 © DANPRESS SRLdrpciv
  eXTReMe Tracker