Nr. 1016, Anul 18, din 25-Aprilie-2019
Comunicat de presa
6.martie.2015
24.septembrie.2015
13.octombrie.2015
8.septembrie.2018
Categorii
Prima paginaPolitica
EvenimentCotidian
SportExclusiv
SocialEconomic
DiverseContact
Mica publicitateMare publicitate
Prima Pagina
Cauta in arhiva
 Toate
 Oricare
 Exact
Arhiva
ExclusivVersiune pentru tiparireRecomanda unui prieten acest articolParerile cititorilor
CJ Calarasi a semnat contractul de finantare pentru un important proiect transfrontalier
Conducerea Consiliului Judetean Calarasi a semnat contractul de finantare pentru un proiect foarte important si in folosul comunitatii. Este vorba de proiectul ROBG 481: Managementul eficient al situatiilor de urgenta in regiunea transfrontaliera Calarasi - Veliko Tarnovo. Proiectul va contribui la o mai buna protectie a populatiei, in situatii de urgenta, prin actiuni de prevenire si interventie, iar numarul populatiei care va beneficia va fi de peste 300.000 de persoane. Valoarea totala a proiectului este de 949 799.45 euro.

Evenimentul a avut loc, mai exact, miercuri 5 septembrie 2018, ora 10.30, la sala de sedinte a Consiliului Judetean Calarasi, cu participarea lui Vasile Iliuta (presedintele CJ Calarasi) si a sefilor institutiilor militare, implicate in proiect, anume lt.col. Ionel Marcu (Inspectoratul Judetean de Jandarmi Calarasi) si lt. col. Dragoman Mircea Vucasin ( primul adjunct al inspectorului sef al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Barbu Stirbei” Calarasi).
Presedintele Vasile Iliuta a informat ca respectivul contract de finantare a fost semnat la sediul Biroului Regional de Cooperare Transfrontaliera. Consiliul Judetean Calarasi este lider de proiect, iar ceilalti parteneri sunt: Municipalitatea Pavlikeni, Regiunea Veliko-Tarnovo, Bulgaria si Inspectoratul de Jandarmi Judetean Calarasi „General de brigada Barbu Paraianu”.
In cadrul proiectului sunt prinse o serie de activitati, pentru ambele regiuni. Vor fi organizate exercitii comune si vor fi elaborate si semnate parteneriate comune de catre ambele regiuni.
Astfel, in Bulgaria vor avea loc actiuni pentru consolidarea malurilor raurilor din Pavlikeni: lucrari de reparatie si reabilitare pentru imbunatatirea conductivitatii albiei raurilor Mihalska si Lomya.
In Romania se vor achizitiona echipamente de interventie specializate: autovehicul pe senile cu remorca, in valoare de 300.000 euro, cu capacitate de rulare atat pe drumuri publice cat si pe teren accidentat (teren mlastinos, canale de irigatii, vaduri etc.) si in situatii meteo periculoase (zapezi abundente, viscol) - pentru ISU Calarasi; un vehicul de teren echipat cu camere de vizibilitate redusa (infrarosu sau termic) - va fi utilizat pentru a interveni in situatii de urgenta atat pentru salvarea oamenilor, cat si pentru animale si poate fi folosit cu usurinta pentru observarea caselor, asigurarea si limitarea infractiunilor contra proprietatii, barci echipate cu camere cu vizibilitate redusa (camera infrarosu sau termica) pentru interventie si paza in zonele inundate, asigurand astfel accesul din apa; statie de lucru cu harta GPS si aplicatie pentru maparea zonelor de inundatii sau de incendiu, care vor servi si pentru monitorizarea zonelor de interventie in timp real si a interventiei personalului – pentru Inspectoratul Judetean de Jandarmi Calarasi. Aceste dotari vor fi puse la dispozitia celor doua unitati – IJJ si ISU Calarasi pe parcursul unui an, dupa procedurile si achizitii care se vor derula in cadrul Directiei Tehnice de achizitii a judetului Calarasi.
(Continuarea in editia tiparita a ziarului IMPACT)
( Diana ARON )
NEWSLETTER
Introduceti adresa de e-mail
Curs valutar BNR
Euro - 4.756Euro4.756
Dolarul SUA - 4.2421Dolarul SUA4.2421
Sondaj
Veți merge la vot, la referendumul ce va fi organizat de Klaus Iohannis?
Da
Nu
Nu stiu/Nu raspund
PSD CL
2004 - 2013 © DANPRESS SRLdrpciv