Nr. 1004, Anul 16, din 21-Decembrie-2018
Comunicat de presa
6.martie.2015
24.septembrie.2015
13.octombrie.2015
8.septembrie.2018
Categorii
Prima paginaPolitica
EvenimentCotidian
SportExclusiv
SocialEconomic
DiverseContact
Mica publicitateMare publicitate
Prima Pagina
Cauta in arhiva
 Toate
 Oricare
 Exact
Arhiva
PoliticaVersiune pentru tiparireRecomanda unui prieten acest articolParerile cititorilor
Scoala Politica de Vara TLDE - „Libertate si Democratie”
In perioada 29 august - 2 septembrie, in statiunea Mamaia din judetul Constanta, a avut loc Scoala Politica de Vara TLDE, „Libertate si Democratie”. Evenimentul din acest an a avut ca teme libertatea si democratia si drepturile omului.
La Scoala Politica de Vara TLDE au luat parte peste 200 de tineri, membri ai ALDE care au dezbatut asupra problemelor
concrete ale societatii si au avut un schimb de idei cu personalitati marcante din spatiul academic si politic, cu experienta, atat la nivel national, cat si european.
La deschiderea lucrarilor scolii de vara au participat mai multi lideri ai ALDE, in frunte cu presedintele ALDE, Calin Popescu - Tariceanu, care le-a vorbit tinerilor membri ai partidului despre situatia politica din Romania din acest moment, precum si despre provocarile de anul viitor, an electoral.
Presedintele TLDE, Claudiu Daniel Catana a fost cel care a deschis oficial programul scolii de vara. Acesta le-a multumit tinerilor din TLDE pentru implicarea de care dau dovada in proiectele promovate de TLDE. Totodata, Claudiu Daniel Catana le-a prezentat acestora cateva din proiectele de viitor ale tinerilor liberali.
In prima zi, membrilor TLDE li s-au adresat presedintele Consiliului National al ALDE, europarlamentarul Norica Nicolai, purtatorul de cuvant al ALDE, deputatul Varujan
Vosganian, precum si senatorul Daniel Zamfir, liderul de grup ALDE in Senatul Romaniei, care le-au vorbit tinerilor despre rolul pe care tinerii il au in spectrul politic, dar si despre
modalitatile prin care acestia se pot implica in cadrul partidului si al comunitatii din care fac parte. Pe parcursul scolii politice de vara, tinerii din cadrul TLDE au interactionat cu mai multi lideri ai ALDE despre domenii importante pentru statul roman, dar si despre principiile liberalismului.
Printre liderii care s-au adresat tinerilor s-a numarat Daniel Chitoiu (secretarul general al ALDE), Gratiela Gavrilescu (vicepresedinte ALDE, viceprim-ministru si
Ministru al Mediului); deputatul Anton Anton (ministrul Energiei), deputatul Andrei Gerea (vicepresedinte ALDE); deputatul Marian Cucsa ( vicepresedinte ALDE); deputatul Ion Cupa (vicepresedinte ALDE); Simona Bratulescu (presedinte LAL ALDE); Liliana Minca (presedintele ALDE Botosani); Cristian Dima (presedintele ALDE Galati); Ionel Petre ( presedintele ALDE Dambovita), precum si Dan Petre ( presedintele ISL).
La eveniment a fost prezenta si europarlamentarul Renate Weber, care a tinut prelegeri despre drepturile omului si a vorbit tinerilor despre activitatea ca europarlamentar. Cu acest prilej, europarlamentarul a decis sa se alature ALDE Romania.
Pe baza parteneriatului cu ISL (Institutul de Studii Liberale), tinerii au participat si la doua seminare cu tema „Democratie si Libertate” ; „Libertate si Drepturile omului”.
Judetul Calarasi a avut patru reprezentanti. „E timpul ca tinerii sa se implice in viata publica, asta fiind si scopul platformei lansate de TLDE - Romania construita de tineri. Invatam lucruri noi, ce ne ajuta in activitatea noastra politica si tin sa multumesc pe aceasta cale, trainerilor ISL si organizatiei ALDE Calarasi pentru sustinere si incredere”, a declarat Raluca Negoesteanu, presedintele interimar al TLDE judetul Calarasi.
( Ramona BUTNARIU )
NEWSLETTER
Introduceti adresa de e-mail
Curs valutar BNR
Euro - 4.6822Euro4.6822
Dolarul SUA - 4.0973Dolarul SUA4.0973
Sondaj
Cine ar trebui sa mareasca salariile?
Politicienii
Piata
Imi este indiferent
Blocat in FM
2004 - 2013 © DANPRESS SRLdrpciv
  eXTReMe Tracker