Nr. 1004, Anul 16, din 21-Decembrie-2018
Comunicat de presa
6.martie.2015
24.septembrie.2015
13.octombrie.2015
8.septembrie.2018
Categorii
Prima paginaPolitica
EvenimentCotidian
SportExclusiv
SocialEconomic
DiverseContact
Mica publicitateMare publicitate
Prima Pagina
Cauta in arhiva
 Toate
 Oricare
 Exact
Arhiva
SocialVersiune pentru tiparireRecomanda unui prieten acest articolParerile cititorilor
„Cetatenii de etnie roma trebuie sa inteleaga ca nu pot fi mai presus de lege”
• spune primarul municipiului Calarasi, Daniel Dragulin

In urma numeroaselor sesizari, primite de la calaraseni, referitor la problemele generate de organizarea de nunti a cetatenilor de etnie roma pe domeniul public, Primaria Municipiului Calarasi informeaza ca au fost luate masuri pentru remedierea situatiei.
Astfel, in luna mai a avut loc, la sediul Primariei Municipiului Calarasi, o intalnire la care au participat reprezentantii municipalitatii, ai Inspectoratului Judetean de Politie Calarasi, Inspectoratul de Jandarmi Judetean Calarasi si ai Politiei Locale a municipiului Calarasi, precum si reprezentantii cetatenilor de etnie roma. Potrivit discutiilor purtate, cetatenilor romi li s-a adus la cunostinta ca organizarea acestor evenimente trebuie sa se desfasoare fara a fi blocate strazi, fara ocuparea domeniului public, iar volumul muzicii sa fie la un nivel care sa nu perturbe linistea publica.
De asemenea, li s-a adus la cunostinta ca nerespectarea prevederilor legale constituie contraventie, iar cei ce nu vor respecta legile in vigoare vor primi amenzi si li se vor intocmi dosare penale. „Cetatenii de etnie roma trebuie sa inteleaga ca nu pot fi mai presus de lege. Primaria Calarasi nu a emis si nici nu va emite nici o autorizatie pentru desfasurarea unor astfel de evenimente pe domeniul public, iar eu nu voi tolera asa ceva. Solicit Politiei Locale, Politiei Municipiului Calarasi si Jandarmeriei sa isi faca datoria. Nu este normal ca cineva sa faca evenimente producatoare de zgomot. N-au decat sa faca orice fel de evenimente doresc, de orice anvergura, nimeni nu ii intimideaza, nu au decat sa isi manifeste traditiile, dar sa le organizeze in liniste sau in afara orasului. Cunosc si faptul ca amenzile pentru astfel de manifestari sunt chiar ridicole. Amenzile aplicate pentru astfel de actiuni sunt de la 300 pana la 6.000 de lei. Sunt de parere ca in toate cazurile, dupa ce Politia Locala aplica amenzile ce se impun, acelasi lucru ar trebui sa faca si celelalte forte de ordine abilitate, jandarmerie si politie, sa elibereze domeniul public, conform legii”, a precizat primarul municipiului, Daniel Stefan Dragulin.
Primaria Municipiului Calarasi face precizarea ca nu exista vreo prevedere legala in conformitate cu care sa se acorde autorizatii care sa permita desfasurarea acestor evenimente si ca sesizarile privind nerespectarea conditiilor de desfasurare ale acestor evenimente (blocarea strazilor, ocuparea domeniului public, galagie, muzica la un nivel sonor ridicat) se pot face la numarul de telefon 0242.313.525 – Politia Locala si la numarul unic de urgenta 112.
( Ramona BUTNARIU )
NEWSLETTER
Introduceti adresa de e-mail
Curs valutar BNR
Euro - 4.6822Euro4.6822
Dolarul SUA - 4.0973Dolarul SUA4.0973
Sondaj
Cine ar trebui sa mareasca salariile?
Politicienii
Piata
Imi este indiferent
Blocat in FM
2004 - 2013 © DANPRESS SRLdrpciv
  eXTReMe Tracker