Nr. 1003, Anul 16, din 7-Decembrie-2018
Comunicat de presa
6.martie.2015
24.septembrie.2015
13.octombrie.2015
8.septembrie.2018
Categorii
Prima paginaPolitica
EvenimentCotidian
SportExclusiv
SocialEconomic
DiverseContact
Mica publicitateMare publicitate
Prima Pagina
Cauta in arhiva
 Toate
 Oricare
 Exact
Arhiva
PoliticaVersiune pentru tiparireRecomanda unui prieten acest articolParerile cititorilor
„Pilonul II de pensii este o gogoasa pe care ei au vrut sa puna mina”
• subliniaza senatorul PNL Calarasi, Raducu Filipescu

Mult disputatul pilon II de pensii, la care poftesc guvernantii, inca ramane un subiect de discutie. Cu toate ca apele s-au mai linistit, jarul inca a ramas aprins.
Nu demult, ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu a anuntat ca Pilonul II de pensii nu va fi nationalizat, dar va deveni optional. Insa, Ovidiu Nicolescu (presedintele de onoare al Consiliului National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania) nu este deloc incantat de idee, pe considerentul ca, daca pilonul II de pensii devine optional, o parte dintre romani nu vor mai cotiza. Iar daca nu se mai aduna bani, pilonul nu va mai avea suficiente resurse de dezvoltare si randamentul investitiilor va scadea. Ca atare, introducerea caracterului optional la Pilonul II de pensii ar echivala cu o nationalizare de facto a lui, asa cum s-a intamplat in Ungaria.
Pe de alta parte, ministrul de Finante, Eugen Teodorovici, a anuntat si el ca nu va fi suspendata contributia la pilonul II de pensii. Dar, la finalul lunii iunie sau inceputul lunii iulie, va fi prezentat un nou proiect, pe aceasta tema. In programul legislativ al Guvernului pe 2018 este prevazut ca „prioritate legislativa” un „proiect de lege privind reglementarea pensiilor obligatorii administrate privat (Pilonul II)”, cu precizarea ca in perioada 1 iulie - 31 decembrie contributiile aferente acestuia vor fi suspendate, iar banii virati la bugetul de stat.
Transferul Pilonului II de pensii catre stat nu i se pare corect nici senatorului liberal calarasean, Raducu Filipescu. PNL are un punct de vedere foarte clar referitor la acest aspect. Nu este corect ca Pilonul II de pensii, impreuna cu primul, sa fie transferat catre Guvern. Totusi politicianul este linistit, din acest punct de vedere, caci nu crede ca guvernantii isi vor pune ideea in practica. Subiectul este inchis, in opinia sa.
(Continuarea in editia tiparita a ziarului IMPACT)
( Ramona BUTNARIU )
NEWSLETTER
Introduceti adresa de e-mail
Curs valutar BNR
Euro - 4.654Euro4.654
Dolarul SUA - 4.1197Dolarul SUA4.1197
Sondaj
Cine ar trebui sa mareasca salariile?
Politicienii
Piata
Imi este indiferent
Blocat in FM
2004 - 2013 © DANPRESS SRLdrpciv
  eXTReMe Tracker