Nr. 989, Anul 16, din 13-Iulie-2018
Comunicat de presa
6.martie.2015
24.septembrie.2015
13.octombrie.2015
Categorii
Prima paginaPolitica
EvenimentCotidian
SportExclusiv
SocialEconomic
DiverseContact
Mica publicitateMare publicitate
Prima Pagina
Cauta in arhiva
 Toate
 Oricare
 Exact
Arhiva
EvenimentVersiune pentru tiparireRecomanda unui prieten acest articolParerile cititorilor
Prima editie a Forumului Invest in Ialomita!
Nu o data, politicienii si autoritatile ialomitene au promis ca vor incerca sa atraga atentia asupra judetului unor posibili investitori, astfel incat acestia sa isi dezvolte afaceri in zona si sa prospere intreaga comunitate. Ei bine, iata ca acest lucru s-a intamplat, gratie initiativei deputatului Andrei Pop, secretar al Comisiei pentru Buget, Finante si Banci si a presedintelui Consiliului National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania, Florin Jianu. Este vorba de Forumul Invest in Ialomita, dedicat promovarii oportunitatilor pentru investitii, la nivel regional si stimularii exporturilor romanesti. Evenimentul s-a desfasurat pe parcursul intregii zile si a avut un impact local semnificativ.

Cel mai important eveniment economic din judet, Forumul Invest in Ialomita, a avut loc, mai exact, in data de 10 mai 2018, la Hotel Evergreen din Amara. Beneficiind de o prezenta numeroasa, forumul a adunat laolalta oameni de afaceri, reprezentanti ai institutiilor publice locale si centrale si parlamentari, organizati pe grupuri de lucru tematice — agricultura, turism, politici publice si comert-servicii si industrie, scopul fiind de a dialoga, dezbate si gasi cele mai bune idei si oportunitati de investitii.
Astfel, pe lista participantilor au figurat, in calitate de speakeri: Marian Neacsu (secretar general PSD); E.S. Hans Klemm (ambasador SUA in Romania); Stefan Radu Oprea (ministrul Mediului de Afaceri, Comert si Antreprenoriat); Florin Jianu (presedintele Consiliului National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania – CNIPMMR); Alexandru Petrescu (directorul general al Fondului National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii - FNGCIMM); Dragos Anastasiu (antreprenor); secretari economici, reprezentanti ai autoritatilor locale, nume marcante ale business-ului romanesc, precum si reprezentanti ai misiunilor diplomatice acreditate in Romania.
Ca o buna gazda, Andrei Pop a prezentat invitatii, dupa care a facut o scurta introducere, explicand celor prezenti de ce s-a gandit la un forum in Ialomita. Ideea este de a se crea vizibilitate judetului, pe toate palierele, respectiv pe partea de investitii directe, pe partea de parteneriat public privat, pe partea de outsourcing. Toate companiile care sunt listate si inregistrate la Registrul Comertului vor fi afisate ca, in functie de interesul si domeniul de activitate, investitorii sau posibilii beneficiari ai acestei parti de externalizari catre furnizori sa isi identifice exact necesitatile. „In calitate de parlamentar, am cautat un mecanism prin care sa aloc sprijin dimensiunii economice a judetului, in mod concret. Incercam sa cartografiem judetul, sa aratam posibililor investitori care este imaginea judetului, investitiile publice ce vor fi facute, capacitatea administrativa, ce facilitati putem oferi si la ce nivel, astfel incat un investitor sa isi poata crea o imagine autentica. In acelasi timp, ca un tribut catre mediul economic am indexat toate companiile din judetul Ialomita. La fel, un investitor cand vine aici, sa stie cu cine poate colabora pe anumite domenii de activitate sau de ce nu, pentru ca avem si reprezentanti diplomatici in zona comerciala si camere de comert bilaterale, sa vedem cum putem intensifica cooperarea economica. Un alt obiectiv al evenimentului este crearea de parteneriate publice private acolo unde sunt asemenea situatii de gen si avem un obiectiv in judetul Ialomita”, a informat deputatul, completand cu o serie de note personale asupra dezvoltarii judetului, care in viziunea sa pot aduce avantaje. Anume un trend pozitiv al finantarilor de la nivel central si proiecte, o administratie revitalizata, axata pe proiecte si obiective; o capacitate ridicata de reconversie profesionala a resursei umane. Nu in ultimul rand, tocmai lipsa unei activitati intense investitionale ar trebuie sa reprezinte un avantaj, caci asta inseamna ca sunt multe lucruri de facut de acum incolo. „Sigur avem aici un factor politic deschis si flexibil care va raspunde cererilor mediului de afaceri, dar si din comunitate. Tocmai de aceea vom avea si mesele rotunde pe anumite domenii: agricultura, turism, comert, servicii si industrie, politici publice. Imi doresc sa stabilim tehnici si solutii si periodic sa ne intalnim sa urmarim acea foaie de parcurs. Mi-am propus ca, prin intermediul acestui forum, sa pun la aceeasi masa, importanti decidenti politici si oameni de afaceri, precum si reprezentanti ai mediului diplomatic, pentru binele economic al judetului Ialomita. Dialog, interactiune, decizie, investitii. Acesta ar fi, pe scurt, traseul pe care l-am urmarit organizand acest eveniment. Ialomita are un potential investitional major in cateva domenii, precum agricultura, turism, politici-publice, comert-servicii si industrie care trebuie si merita exploatat de catre investitori romani si straini”, a mai adaugat deputatul Andrei Pop.
La randul sau, Florin Jianu le-a multumit celor prezenti pentru participarea la editia Invest in Romania la Ialomita. Totodata a facut si o prezentare a Invest in Romania. „Omul sfinteste locul si Andrei e un om care sfinteste astazi acest loc. Eu ii multumesc pentru toata dedicarea pe care a avut-o, dar si celor ce au fost alaturi de el. Trebuie sa ii ajutam pe tineri, sa le dam curaj. Investitiile sunt facute de catre oameni si daca avem reprezentanti politici, reprezentanti ai administratiei dedicati, atunci, cu siguranta, oamenii de afaceri sunt mai deschisi catre a face investitii intr-o anumita zona. In egala masura vreau sa multumesc si domnului ambasador Klemm ca este alaturi de noi. Este o onoare faptul ca Ambasada SUA de fiecare data e partenera evenimentelor noastre. Ne place sa credem ca dupa ce am initiat acest eveniment, nivelul investitiilor din fiecare judet a crescut. O politica publica este eficienta in momentul in care revii asupra ei si vezi care sunt consecintele. Nu e de ajuns sa spui ca: avem un program de atragere de investitii, un program de ajutor de stat sau altceva. Nu. Trebuie sa vezi care sunt rezultatele acelui program dupa un an de la implementare, sa vezi cum il imbunatatesti, ce lectii invatate ai, cum duci mai departe lucrurile. Noi asta facem. Nu am venit aici, plecam si fiecare isi vede de drumul lui. Urmarim ca fiecare intreprinzator, fiecare reprezentant al administratiei publice sa aiba un beneficiu ca urmare a ceea ce facem aici. Mi-as dori ca si la anul sa ne vedem, iar acest eveniment sa devina o traditie”, a punctat presedintele CNIPMMR.

„Ialomita este un judet care are foarte multe lucruri deosebite”

Invitat la discurs, secretarul general al PSD, Marian Neacsu a tinut sa-l felicite prima data pe Andrei Pop pentru organizarea evenimentului, cel care a avut ideea, cel care a avut acest demers. „De departe, meritul principal ii apartine lui Andrei si ii multumesc ca aici la Amara, in Slobozia, in Ialomita sunt prezenti astazi atat de multi oameni importanti, decidenti economici si politici, reprezentanti ai mediului diplomatic. Ne intereseaza in egala masura dezvoltarea generala, dezvoltarea nationala a Romaniei, dar in mod special, dezvoltarea acestei zone. Ialomita este un judet care are foarte multe lucruri deosebite. Se spune ca in mod normal judetele aflate in proximitatea marilor aglomerari urbane, cum este zona metropolitana a Bucurestiului, Constanta, Ploiesti, zone care s-au dezvoltate foarte tare pana acum, vor cunoaste o dezvoltare de la sine. Probabil ca intr-un interval de timp, greu de determinat, elementele de bunastare care vin din acesti trei mari poli economici – in mod deosebit al Bucurestiului – se vor rasfrange si aici la Ialomita, numai ca nu ne putem permite sa asteptam asta. Nu putem sa traim din asteptari. Noi avem datoria toti – mediul de afaceri, autoritati locale, factori decidenti si investitori – sa ne asiguram dezvoltarea proprie. O alta provocare a fost aceea ca in egala masura avem nevoie de o infrastructura deosebita aici in Ialomita. Trece Autostrada Bucuresti – Constanta, avem principala magistrala de cale ferata, avem fluviu, avem drumuri bunisoare. Inca o data accentuez ca trebuie sa ne aplecam serios asupra dezvoltarii proprii, cu ceea ce putem sa oferim, cu ce putem sa atragem investitii aici pentru dezvoltarea acestui judet in care ne-am angajat cu totii. Nu este un obiectiv politic, este un obiectiv care tine de viata noastra de zi cu zi. Am pierdut foarte mult timp si acum incercam sa recuperam. Avem o politica de atragere de fonduri europene, de atragere de investitii extrem de ambitioase”, a punctat Marian Neacsu.
(Continuarea in editia tiparita a ziarului IMPACT)
( Ramona BUTNARIU )
NEWSLETTER
Introduceti adresa de e-mail
Curs valutar BNR
Euro - 4.6541Euro4.6541
Dolarul SUA - 4.0032Dolarul SUA4.0032
Sondaj
Va afecteaza cresterea ROBOR?
Da
Nu
2004 - 2013 © DANPRESS SRLdrpciv
  eXTReMe Tracker