Nr. 989, Anul 16, din 13-Iulie-2018
Comunicat de presa
6.martie.2015
24.septembrie.2015
13.octombrie.2015
Categorii
Prima paginaPolitica
EvenimentCotidian
SportExclusiv
SocialEconomic
DiverseContact
Mica publicitateMare publicitate
Prima Pagina
Cauta in arhiva
 Toate
 Oricare
 Exact
Arhiva
PoliticaVersiune pentru tiparireRecomanda unui prieten acest articolParerile cititorilor
Norica Nicolai a venit la Ialomita pentru a gasi solutii de intarire a ALDE in judet
Organizatia Judeteana ALDE Ialomita a avut parte, recent, de un oaspete de seama, de la nivel central. Este vorba de Norica Nicolai (europarlamentar si presedinte al Consiliului National ALDE) care a fost prezenta la Slobozia la invitatia presedintelui interimar, Ionel Gae.
Cu acest prilej a fost organizata o conferinta de presa, in cadrul careia Norica Nicolai a expus scopul principal al vizitei sale in teritoriu, la Ialomita. Europarlamentarul a vrut sa poarte o discutie cu organizatia locala si cu Biroul pentru a gasi solutii de intarire a ALDE in judet. Asta in pregatirea conferintei de alegeri pe care ALDE doreste sa o tina cat de curand. „Pur si simplu este o vizita care tine de organizarea partidului si a Consiliului National. Nu este mult, dar nici putin. Asteptam rezultatele sondajelor de opinie, dar evaluarea noastra este ca avem de-a face cu o consolidare a organizatiei din Ialomita. Daca initial s-a confruntat cu probleme, in momentul de fata am inceput sa avem organizatii in foarte multe localitati. De aceea vrem sa facem si o strategie de consolidare si de dezvoltare ALDE, mai ales ca eu sunt destul de apropiata si cunosc foarte bine judetul. In ceea ce priveste organizarea de partid, eu cred ca stam bine. Mai ales ca PNL se confrunta cu o serie de probleme in interiorul organizatiei. Se stie foarte bine cata animozitate a existat si starea inca se mentine in structurile organizatiei judetene a PNL. Din acest punct de vedere, evaluarea noastra este pozitiva”, a precizat Norica Nicolai.
Printre multele subiecte abordate, unul a vizat adoptarea legilor Justitiei. Referitor la acest important si indelung disputat subiect, Norica Nicolai a informat ca acum se asteapta cu interes decizia Curtii Constitutionale in conflictul dintre cele doua institutii.
Ideea este ca legile Justitiei sunt o necesitate. „Trebuie sa recunoastem foarte clar ca din acest punct de vedere Romania a avut o legislatie total ne europeana, debalansata in ceea ce priveste respectarea drepturilor omului in procesul penal si abuzurile comise in sistemul de justitie. Doua lucruri vreau sa subliniez, apropo de existenta statului de drept si a anumitor interese. Statul de drept incepe de la Constitutie si de la respectul fata de lege. Ce respect fata de Constitutie exista in Romania cand am peste 73 de texte din Codul penal si de procedura penala declarate ca neconstitutionale, pe care eu nici macar astazi nu le-am pus in acord cu Constitutia? Asta in conditia in care sunt obligat de Constitutie si de legea de organizare si functionare a Curtii Constitutionale. Nu exista niciun fel de respect fata de Constitutie, ci doar interes politic. Apoi, drepturile omului, cred ca Romania este printre putinele tari din lume in care partea si avocatul nu are acces la toate probele din procesul penal. Caci se stie foarte bine ca anumite probe erau secretizate. Am uitat repede ca magistratii aveau nevoie de un certificat ORNISS pentru a avea acces la anumite informatii clasificate din dosar. Asta nu mai este proces penal, nu exista principiul nemijlocirii si, in plus, ca lucrurile sa fie cat mai conforme cu un stat represiv, avem si protocoale separate incheiate intre Serviciul Roman de Informatii si diversi decidenti”, a punctat Norica Nicolai, specificand ca doua protocoale sunt foarte grave in acest domeniu: cel incheiat cu Inalta Curte de Casatie si Justitie si cel incheiat cu Consiliul Superior al Magistraturii. Ori ambele institutii sunt prevazute in arhitectura constitutionala ca si garanti ai independentei Justitiei. Atunci ce garantie de independenta dai cand te obligi sa cooperezi onest cu un serviciu de informatii?
(Continuarea in editia tiparita a ziarului IMPACT)
( Ramona BUTNARIU )
NEWSLETTER
Introduceti adresa de e-mail
Curs valutar BNR
Euro - 4.6541Euro4.6541
Dolarul SUA - 4.0032Dolarul SUA4.0032
Sondaj
Va afecteaza cresterea ROBOR?
Da
Nu
2004 - 2013 © DANPRESS SRLdrpciv
  eXTReMe Tracker