Nr. 989, Anul 16, din 13-Iulie-2018
Comunicat de presa
6.martie.2015
24.septembrie.2015
13.octombrie.2015
Categorii
Prima paginaPolitica
EvenimentCotidian
SportExclusiv
SocialEconomic
DiverseContact
Mica publicitateMare publicitate
Prima Pagina
Cauta in arhiva
 Toate
 Oricare
 Exact
Arhiva
SocialVersiune pentru tiparireRecomanda unui prieten acest articolParerile cititorilor
Atentie le escroci! Nu va lasati inselati prin telefon!
Asa avertizeaza politistii ialomiteni care s-au confruntat recent cu doua astfel de fapte.
Mai exact, doua femei de 71 si 79 de ani, din municipiul Fetesti si localitatea Barcanesti, au sesizat politia cu privire la faptul ca au fost victimele infractiunii de inselaciune prin metoda „Accidentul”.
Persoanele in cauza au relatat anchetatorilor ca au fost contactate telefonic de persoane necunoscute, care au pretins ca indeplinesc anumite functii, iar fiicele lor au fost implicate in accidente rutiere soldate cu victime, avand nevoie de anumite sume de bani.
In ambele cazuri, persoanele contactate le-au comunicat necunoscutilor ca dispun doar de o parte din sumele solicitate, banii fiind oferiti unui barbat care a ajuns la scurt timp la locuintele victimelor.
Ulterior, cele doua femei si-au contactat telefonic fiicele si au realizat ca nimic din cele relatate de persoanele necunoscute la telefon nu era real.
Politistii au intocmit in ambele cazuri dosare penale pentru comiterea infractiunii de inselaciune, cercetarile fiind continuate in vederea identificarii persoanelor apelante.
Pentru a nu deveni victima a unei astfel de infractiuni, politistii va recomanda sa verificati daca ruda in cauza a fost implicata intr-un eveniment rutier, dandu-i un telefon! Solicitati cat mai multe detalii despre unitatea medicala, de politie sau parchet, unde s-ar afla aceasta si sunati pentru confirmare! In acelasi timp, apelati 112 pentru a cere asistenta!
Trebuie retinut ca nici Politia, nici Parchetul, nu retin telefoanele mobile ale celor implicati intr-un accident rutier.
In cazul unui accident, nu exista notiunea de plata a unor despagubiri, decat in urma unei hotarari judecatoresti in acest sens sau daca este facuta prin intermediul unor societati de asigurari. Orice accident/eveniment de circulatie are doua variante de solutionare: depunerea unei plangeri la unitatea de politie care se va ocupa mai departe de cazul respectiv sau intelegerea amiabila a partilor, ceea ce presupune repararea daunelor folosind polita de asigurare auto obligatorie.
Fiti atenti la persoanele cu care intrati in contact, pe strada, in jurul blocului, aparent intamplator. Este posibil ca acestea sa va urmareasca, sa incerce sa se imprieteneasca cu dv. si sa afle detalii despre familie sau vecini.
Nu primiti in locuinta persoane care pretind ca sunt de la diverse societati comerciale (de furnizare a unor servicii, firme de curierat, comis voiajori etc.), decat dupa ce ati verificat actul de identitate si legitimatia de serviciu.
Nu le furnizati acestora informatii despre membrii familiei dumneavoastra sau despre vecini.
Varstnicii sunt o categorie extrem de vulnerabila in ceea ce priveste victimizarea prin astfel de infractiuni. Explicati-le persoanelor varstnice din familie ca nu trebuie sa dea curs nici unei solicitari de a plati sume de bani, facute de diverse persoane in numele dumneavoastra, fara sa va contacteze in prealabil pentru a le confirma veridicitatea solicitarii!
Oricine poate fi victima unui accident, dar intr-un moment critic ca acesta, singura urgenta este cea medicala, nicidecum aspectul financiar. Atat victima, cat si autorul unui accident nu au nevoie de bani ca sa primeasca ingrijiri medicale.
Sesizati Politia cand aveti date despre persoane banuite sau victime ale unor astfel de infractiuni.
( Ramona BUTNARIU )
NEWSLETTER
Introduceti adresa de e-mail
Curs valutar BNR
Euro - 4.6541Euro4.6541
Dolarul SUA - 4.0032Dolarul SUA4.0032
Sondaj
Va afecteaza cresterea ROBOR?
Da
Nu
2004 - 2013 © DANPRESS SRLdrpciv
  eXTReMe Tracker