Nr. 989, Anul 16, din 13-Iulie-2018
Comunicat de presa
6.martie.2015
24.septembrie.2015
13.octombrie.2015
Categorii
Prima paginaPolitica
EvenimentCotidian
SportExclusiv
SocialEconomic
DiverseContact
Mica publicitateMare publicitate
Prima Pagina
Cauta in arhiva
 Toate
 Oricare
 Exact
Arhiva
PoliticaVersiune pentru tiparireRecomanda unui prieten acest articolParerile cititorilor
Pemepistii calaraseni au demarat campania „Alegem primarul in doua tururi”
Filiala judeteana PMP Calarasi s-a alaturat campaniei nationale a Partidului Miscarea Populara „Alegem primarul in doua tururi”, prin care isi propune strangerea a peste 1 milion de semnaturi pentru revenirea la alegerea primarului in 2 tururi de scrutin. Demersul PMP a aparut din nevoia de a repara erori legislative care au facut ca democratia din Romania sa fie afectata in mod direct.
Una dintre aceste erori este alegerea primarilor intr-un singur tur, pe care pemepistii o considera drept o eroare politica.
In primul rand, un partid mare isi garanteaza consolidarea si postamentul pe baza caruia obtine scoruri foarte mari la urmatoarele alegeri. Spre exemplu, la Bucuresti, primarul a fost ales cu 13,3% din totalul listei de alegatori.
Campania de strangere de semnaturi a PMP se va desfasura pana in luna iunie, in toate localitatile din judetul Calarasi. Echipele PMP vor imparti pliante care arata ca in multe localitati exista primari care au fost alesi cu 7%-10% dintre cetatenii cu drept de vot, iar scrutinul unic de alegere a edilului a dus la lipsa competitiei dintre candidati, scaderea interesului cetatenilor si implicit a prezentei la vot.
(Continuarea in editia tiparita a ziarului IMPACT)
( Ramona BUTNARIU )
NEWSLETTER
Introduceti adresa de e-mail
Curs valutar BNR
Euro - 4.6541Euro4.6541
Dolarul SUA - 4.0032Dolarul SUA4.0032
Sondaj
Va afecteaza cresterea ROBOR?
Da
Nu
2004 - 2013 © DANPRESS SRLdrpciv
  eXTReMe Tracker