Nr. 1003, Anul 16, din 7-Decembrie-2018
Comunicat de presa
6.martie.2015
24.septembrie.2015
13.octombrie.2015
8.septembrie.2018
Categorii
Prima paginaPolitica
EvenimentCotidian
SportExclusiv
SocialEconomic
DiverseContact
Mica publicitateMare publicitate
Prima Pagina
Cauta in arhiva
 Toate
 Oricare
 Exact
Arhiva
EvenimentVersiune pentru tiparireRecomanda unui prieten acest articolParerile cititorilor
Prefectura Ialomita si-a prezentat bilantul activitatii desfasurate anul trecut
La sfarsitul saptamanii trecute, Prefectura Ialomita a organizat o conferinta de presa pentru a prezenta raportul de evaluare a activitatii desfasurate de institutie pe anul 2017. „Activitatea derulata, in colaborare cu institutiile publice de la nivel central si local, precum si cu reprezentantii societatii civile, poate fi apreciata ca fiind una eficienta, care a condus la deblocarea a numeroase probleme ale comunitatilor locale si la promovarea unor exemple de buna practica la nivel administrativ“, a apreciat Gigi Petre, primul reprezentant al Guvernului in teritoriu la Ialomita.

Evenimentul a avut loc, mai exact, vineri, 9 februarie 2018, in sala de sedinte a Centrului Cultural UNESCO „Ionel Perlea“, cu participarea lui Gigi Petre (prefectul judetului Ialomita), Tonita Manea (subprefectul judetului Ialomita), Madalina Lupea (prefectul judetului Prahova, vicepresedintele Asociatiei Prefectilor si Subprefectilor din Romania), autoritati locale si judetene, consilieri locali, sefi ai structurilor MAI si primarii de la Cazanesti, Tandarei, Moldoveni, Slobozia, membrii Colegiului Prefectural. Asa cum era si firesc, misiunea de a prezenta raportul i-a revenit prefectului Gigi Petre. Acesta a inceput prin a atrage atentia ca activitatile desfasurate pe parcursul anului 2017 au fost pe cat de diverse, pe atat de complexe.
Dupa cum se stie deja, Institutia Prefectului este una publica, avand personalitate juridica, patrimoniu si buget propriu.
Ca si structura organizatorica, numarul de functii - aprobate de ordonatorul principal de credite la decembrie 2017- este de 40 din care 34 functii publice (doi inalti functionari publici, trei functii publice de conducere, 29 functii publice de executie) si, sase functii contractuale. La acestea se adauga 11 functii la Serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea si Evidenta Pasapoartelor Simple si 12 functii la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor.
Institutia Prefectului si-a desfasurat activitatea, in anul 2017, astfel incat sa devina un model de eficienta si transparenta administrativa in relatia cu partenerii sai, sa fie privita cu incredere si respect, prin aplicarea intocmai a legii. In activitatea derulata si in relatia cu beneficiarii, Institutia Prefectului Ialomita si-a asumat si promovat ca valori institutionale: legalitatea, impartialitatea, integritatea, profesionalismul, eficienta, obiectivitatea, transparenta, cooperarea si orientarea catre cetatean.
„Activitatea s-a desfasurat cu respectarea prevederilor legale specifice, urmarindu-se consecvent indeplinirea obiectivelor ce revin judetului din Programul de Guvernare 2017-2020. Obiectivele asumate prin Programul orientativ de dezvoltare economica si sociala, precum si prin alte programe elaborate si aprobate la nivelul judetului au fost monitorizate si aduse la indeplinire cu respectarea termenelor stabilite. Implementarea, certificarea si mentinerea certificarii sistemului de management al calitatii, a sistemului de control managerial, precum si a sistemului de gestiune a documentelor, registraturii si ghiseului unic pentru cetateni reprezinta un salt calitativ important in aplicarea masurilor privind reforma in administratia publica si asigura conditiile pentru imbunatatirea semnificativa a calitatii serviciilor acordate cetatenilor. Activitatea derulata, in colaborare cu institutiile publice de la nivel central si local, precum si cu reprezentantii societatii civile, poate fi apreciata ca fiind una eficienta, care a condus la deblocarea a numeroase probleme ale comunitatilor locale si la promovarea unor exemple de buna practica la nivel administrativ. Avem 50 de proceduri formalizate la nivelul institutiei Prefectului. De asemenea, avem registru de riscuri care cuprinde 25 de riscuri identificate pana in momentul de fata. Nu am avut probleme cu etica si conduita colegilor nostri. In anul 2017 nu a fost sesizata Comisia de Disciplina pentru nerespectarea normelor de conduita de catre functionarii publici din Institutia Prefectului. Apreciez ca activitatea colegilor mei a fost una foarte buna. Am reusit si o zona de apropiere. Cred ca in anul 2017 ne-am apropiat de un deziderat pe care il am eu de mai multi ani: sa devenim cu totii un colectiv. Vreau sa punctez si colaborarea exemplara pe care am avut-o cu echipa structurilor Ministerului de Interne din 2017, cu toata lumea. Intr-adevar am facut o echipa si noi avem pe zona situatiilor de urgenta, pe tot ce tine de judetul nostru o vorba, ca: fumul trebuie sa iasa pe acelasi cos. Avem un interes comun si chiar aceasta echipa a functionat foarte bine si va multumesc domnilor comandanti pentru acest lucru“, a precizat prefectul Petre.
Ca obiective pe 2018, institutia isi propune sa continue eforturile pentru imbunatatirea dialogului si relatiei cu cetatenii, cu institutiile din judet, sprijinirea mai eficienta a mediului de afaceri ialomitean. In ce priveste activitatea de monitorizare si instruire a secretarilor unitatilor administrativ-teritoriale, aceasta va reprezenta o prioritate, intrucat aceasta prerogativa se reflecta in mod direct in actul administrativ.
De asemenea, procesul de eliberare a titlurilor de proprietate este in atentia permanenta a institutiei, astfel incat persoanele indreptatite la reparatie sa se bucure de prerogativa dreptului de proprietate consfintit de Constitutie.
(Continuarea in editia tiparita a ziarului IMPACT)
( Diana ARON )
NEWSLETTER
Introduceti adresa de e-mail
Curs valutar BNR
Euro - 4.6571Euro4.6571
Dolarul SUA - 4.0846Dolarul SUA4.0846
Sondaj
Cine ar trebui sa mareasca salariile?
Politicienii
Piata
Imi este indiferent
Blocat in FM
2004 - 2013 © DANPRESS SRLdrpciv
  eXTReMe Tracker