Nr. 1003, Anul 16, din 7-Decembrie-2018
Comunicat de presa
6.martie.2015
24.septembrie.2015
13.octombrie.2015
8.septembrie.2018
Categorii
Prima paginaPolitica
EvenimentCotidian
SportExclusiv
SocialEconomic
DiverseContact
Mica publicitateMare publicitate
Prima Pagina
Cauta in arhiva
 Toate
 Oricare
 Exact
Arhiva
EvenimentVersiune pentru tiparireRecomanda unui prieten acest articolParerile cititorilor
Atelierul de olarit din cadrul Muzeului Municipal Calarasi isi va deschide portile la sfarsitul lunii februarie
Zilele acestea, Muzeul Municipal a bifat o noua reusita in eforturile pe care le face pentru pastrarea traditiilor si mestesugurilor autentice romanesti. Este vorba de olarit care, din pacate, se practica, pe zi ce trece, de un numar tot mai mic de artizani. Acesta a fost motivul pentru care, Florin Radulescu, actualul director al Muzeului Municipal Calarasi a facut tot posibilul sa dezvolte un atelier de olarit, atat pentru copii, cat si pentru adulti. Demersul a fost incununat de succes, astfel incat la sfarsitul acestei luni, atelierul va deveni functional.

Vestea buna a fost data in cadrul unei conferinte de presa, desfasurata miercuri, 7 februarie 2018, la sediul Muzeului Municipal Calarasi. La aceasta a participat si primarul municipiului Calarasi, Daniel Dragulin, care a sustinut, la randul lui, in mod activ demersul. Acest lucru a fost scos in evidenta de directorul Florin Radulescu care a informat ca, in urma unei solicitari de sponsorizari facute de catre Primarie, institutia va putea dota in totalitate atelierul. De altfel, tot Primaria Municipiului Calarasi, a infiintat in anul 2014, Muzeul Municipal, in cladirea in care a functionat primaria, din anul 1888 pana in anul 2013.
Asa cum se stie, Muzeul a luat fiinta in baza donatiilor facute de locuitori si pe baza colectiilor puse la dispozitie, pentru a fi expuse. Muzeul Municipal Calarasi are o activitate complexa depasind stadiul in care muzeele aveau doar functiile de depozitare si de valorificare a obiectelor prin expozitii sau materiale publicitare. „Muzeul Municipal este un muzeu viu, un muzeu in care iti poti petrece timpul liber, singur sau impreuna cu familia si prietenii, citind, modeland sau fabricand hartie de casa. Inca de la deschidere, a fost infiintat un atelier de modelaj si olarit care a fost dotat cu o roata de olar, un cuptor de ars ceramica cu o capacitate de 60 de litri si 3 roti pentru formare si decorare. In perioada care a trecut, de la deschidere si pana in prezent, au existat si exista solicitari pentru olarit, motiv pentru care s-a dorit dezvoltarea acestui atelier. Initiativa a plecat de la Muzeu. Am fost sprijiniti de domnul primar Daniel Dragulin si rezultatele nu au intarziat sa apara. Afland de politica de sponsorizare a Societatii Nationale de Transport Gaze Naturale TRANSGAZ S.A. Medias, a fost depusa o aplicatie in cadrul Programului de Responsabilitate Sociala, dezvoltat de companie. Astfel, prin contractul nr. 36/2017, Unitatea Administrativ Teritoriala a Municipiului Calarasi a obtinut pentru Muzeul Municipal Calarasi suma de 10.000 de lei. Suma a fost folosita la achizitionarea a trei roti electrice de olar tip OHK -2, in valoare de 9.228,45 lei si 5 roti pentru decorare model 305, in valoare de 928,2 lei. In cursul lunii februarie, atelierul va fi functional pentru a se incepe activitatile cu copii. Cu aceasta ocazie, aducem multumirile noastre Societatii Nationale de Transport Gaze Naturale TRANSGAZ S.A. Medias pentru sponsorizarea acordata”, a precizat directorul Radulescu, specificand ca, demersurile pentru sponsorizare au inceput in luna august 2017.
(Continuarea in editia tiparita a ziarului IMPACT)
( Ramona BUTNARIU )
NEWSLETTER
Introduceti adresa de e-mail
Curs valutar BNR
Euro - 4.6571Euro4.6571
Dolarul SUA - 4.0846Dolarul SUA4.0846
Sondaj
Cine ar trebui sa mareasca salariile?
Politicienii
Piata
Imi este indiferent
Blocat in FM
2004 - 2013 © DANPRESS SRLdrpciv
  eXTReMe Tracker