Nr. 990, Anul 16, din 20-Iulie-2018
Comunicat de presa
6.martie.2015
24.septembrie.2015
13.octombrie.2015
Categorii
Prima paginaPolitica
EvenimentCotidian
SportExclusiv
SocialEconomic
DiverseContact
Mica publicitateMare publicitate
Prima Pagina
Cauta in arhiva
 Toate
 Oricare
 Exact
Arhiva
ExclusivVersiune pentru tiparireRecomanda unui prieten acest articolParerile cititorilor
„Mi-as dori foarte mult sa se finalizeze acest proiect in favoarea filialei universitatii din Calarasi”
• spune Daniela Cretu, directorul Facultatii de Management, Inginerie Economica in Agricultura si Dezvoltare Rurala, Filiala Calarasi, referitor la un sediu propriu

Invatamantul superior calarasean se confrunta cu aceleasi probleme de 20 de ani, lipsa unui spatiu propriu fiind, de departe, cea mai arzatoare pentru ca studentii si profesorii sa aiba parte de conditii ideale de studiu. Bunaoara, activitatea Facultatii de Management, Inginerie Economica in Agricultura si Dezvoltare Rurala, Filiala Calarasi se desfasoara in prezent la Liceul agricol – unde sunt conditii – dar studentii trebuie sa inceapa cursurile la ora 14.00, cand termina liceenii programul. Multi dintre studenti fac naveta si nu pot sta pana la final, ci trebuie sa plece la ora 17.00 pentru a prinde un mijloc de transport inapoi la domiciliu. Asta in conditia in care orele de curs dureaza pana la ora 20.00. Un spatiu propriu ar fi ideal si pentru ca studentii sa poata beneficia de o biblioteca unde sa poata studia, un laborator in care sa elaboreze un proiect sau sa dezvolte activitati de cercetare.
Astfel a declarat la ARENA FM, in cadrul Emisiunii „Subiectul Zilei”, directorul Facultatii de Management, Inginerie Economica in Agricultura si Dezvoltare Rurala, Filiala Calarasi, Daniela Cretu. Profesorul doctor universitar atrage totodata atentia ca este destul de neplacut sa studiezi in ,,casa” altuia. Este foarte dureros cand, dupa patru ani de studentie, fostii elevi vin la secretariat si spun ca: Am fost elevul dumneavoastra, am terminat in anul nu stiu care. Acolo este Liceul Agricol si ei raman cu ideea asta, ca vin la liceu. E un pic mai delicata situatia, insa sunt sperante ca situatia se va schimba in bine. Consiliul Judetean Calarasi, prin Directia de Dezvoltare si Relatii Externe, in parteneriat cu Inspectoratul Scolar Judetean si Casa Corpului Didactic vor organiza un concurs sub genericul „Dam viata Prefecturii”. Ideea de baza este ca imobilul Palatului Administrativ, un monument simbol al judetului Calarasi, sa fie reabilitata si sa se identifice o utilitate pentru ea. „Detin aceasta informatie si am afisat-o la avizierul facultatii pentru studentii care doresc sa participe la concurs. Dar, nu demult, printr-o Hotarare a Consiliului Judetean, s-a initiat un parteneriat intre Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara si Consiliul Judetean tocmai pentru identificarea unor noi posibilitati de dezvoltare a invatamantului universitar agricol in Calarasi. Ideea este generoasa si, evident, acceptata de ambele parti. Studentii sunt foarte incantati, dar sa vedem finalitatea. Nu imi face placere sa tot enumar de cate ori am fost foarte bucuroasa, avand ceva efectiv scris pe hartie, nu doar la nivelul unei promisiuni verbale... Spre exemplu, am avut Scoala generala numarul 12 pe hartie, ca locatie pentru facultate. Am avut Scoala generala numarul 4, impreuna cu Scoala generala numarul 1. De asemenea, am avut ca locatie pentru facultate - si ar fi fost extraordinar - acea unitate militara din Magureni. Am avut, de asemenea, acordat in cadrul Liceului Agricol, un spatiu de 1.500 metri patrati pentru care am initiat si dezvoltat un proiect ce arata foarte bine. Am mai avut, daca nu ma insel, la un moment dat, dar aici promisiunea era doar la nivel declarativ, Liceul Stirbei. Deci, dupa toate acestea, daca nimic nu s-a finalizat si au ramas doar la nivel scriptic, intr-adevar sunt sceptica. Mi-as dori foarte mult sa se finalizeze acest proiect in favoarea filialei universitatii din Calarasi pentru ca merita studentii nostri. Insa, exista un foarte mare grad de scepticism ca lucrurile vor ajunge acolo unde ne dorim”, a precizat prof. dr. universitar, Daniela Cretu.
(Continuarea in editia tiparita a ziarului IMPACT)
( Ramona BUTNARIU )
NEWSLETTER
Introduceti adresa de e-mail
Curs valutar BNR
Euro - 4.6562Euro4.6562
Dolarul SUA - 3.9954Dolarul SUA3.9954
Sondaj
Sunt oamenii politici corupți?
Da
Nu
2004 - 2013 © DANPRESS SRLdrpciv
  eXTReMe Tracker