Nr. 990, Anul 16, din 20-Iulie-2018
Comunicat de presa
6.martie.2015
24.septembrie.2015
13.octombrie.2015
Categorii
Prima paginaPolitica
EvenimentCotidian
SportExclusiv
SocialEconomic
DiverseContact
Mica publicitateMare publicitate
Prima Pagina
Cauta in arhiva
 Toate
 Oricare
 Exact
Arhiva
ExclusivVersiune pentru tiparireRecomanda unui prieten acest articolParerile cititorilor
„Ne preocupa ca investitorii care ajung in Calarasi sa si ramana, dar nu depinde numai de noi”
• spune primarul municipiului Calarasi, Daniel Dragulin

Asemenea unei mirese, municipiul Calarasi este curtat de investitori, insa putini ajung sa finalizeze cu acte, pana la capat, demersurile. Prin vara, autoritatile locale au primit vizita unei delegatii chineze, in vederea semnarii unui acord de principiu privind realizarea unei investitii in infrastructura si mediu in municipiul Calarasi. Totodata, la inceputul lunii noiembrie, o delegatie parlamentara din Belarus a fost prezenta in municipiu, scopul fiind continuarea contactelor economice si culturale si initierea unor colaborari cu oamenii de afaceri. Ori, in asemenea conditii, e si firesc sa se iste o seama de intrebari. Anume de ce tot vin la Calarasi diverse delegatii, dar nu se concretizeaza nimic? Ce se intampla? Nu este suficient de atragator municipiul Calarasi? Nu are suficiente atuuri? Cand vor putea asista calarasenii la demararea unei mari investitii chineze la Calarasi?
Ei bine, la toate aceste intrebari a avut amabilitatea sa raspunda, la ARENA FM, in cadrul Emisiunii „Subiectul Zilei”, primarul municipiului Calarasi, Daniel Dragulin.
Alesul local a subliniat ca nu poate sti exact ce gandesc investitorii, dar cert e ca li se arata deschidere. „Ne preocupa ca investitorii care ajung in Calarasi sa si ramana, dar nu depinde numai de noi. Le aratam ceea ce avem de oferit si asteptam. Delegatia din China a venit si a intrebat daca avem teren sa concesionam pentru locuinte. Cei de la Belarus au venit si i-am dus la doua ferme agricole din apropierea municipiului. Si-au facut o evaluare vizavi de utilajele pe care le au agricultorii din Romania, de ceea ce le plac si ce pot oferi ei. Mai mult de atat nu au aratat interes. Eu cred ca municipiul Calarasi este atractiv si am si argumente. In primul rand ca exista toata disponibilitatea din partea noastra. Ii putem sprijini cu privire la utilitati, sa le aducem cat mai aproape de locurile unde doresc sa dezvolte investitia. Apoi, exista inca forta de munca ce detine calificare in Calarasi - mecanici, lacatusi, sudori – si nu vor trebui sa importe forta de munca din alta parte. Niciodata nu am lasat o impresie negativa vizavi de discutiile pe care le-am avut. Am aratat disponibilitate, preocupare vizavi de o potentiala investitie pe care ei o vor face. Sunt exemple in municipiul Calarasi care pot fi luate ca model de succes”, a precizat primarul Dragulin.
Deocamdata, primarul nu poate anunta cine stie ce mare investitie din partea chinezilor sau a celor din Belarus la Calarasi. Insa, are o veste despre alti posibili investitori.
(Continuarea in editia tiparita a ziarului IMPACT)
( Diana ARON )
NEWSLETTER
Introduceti adresa de e-mail
Curs valutar BNR
Euro - 4.6562Euro4.6562
Dolarul SUA - 3.9954Dolarul SUA3.9954
Sondaj
Sunt oamenii politici corupți?
Da
Nu
2004 - 2013 © DANPRESS SRLdrpciv
  eXTReMe Tracker