Nr. 990, Anul 16, din 20-Iulie-2018
Comunicat de presa
6.martie.2015
24.septembrie.2015
13.octombrie.2015
Categorii
Prima paginaPolitica
EvenimentCotidian
SportExclusiv
SocialEconomic
DiverseContact
Mica publicitateMare publicitate
Prima Pagina
Cauta in arhiva
 Toate
 Oricare
 Exact
Arhiva
EvenimentVersiune pentru tiparireRecomanda unui prieten acest articolParerile cititorilor
Liberalii vor face un lant uman in jurul Parlamentului in ziua in care se va vota motiunea pentru a se da jos Guvernul Tudose
PNL a depus zilele acestea la Parlament o motiune de cenzura la adresa Guvernului condus de Mihai Tudose, intitulata „PSDragnea, in campanie muma, la putere ciuma”.
Actul a fost semnat de 148 parlamentari PNL, USR si, potrivit initiatorilor, vine in sprijinul celor loviti si mintiti de guvernarea Dragnea – Tudose. „Este o motiune de cenzura impotriva unui Guvern incompetent, lipsit de intelegere si onestitate, o motiune de cenzura in interesul tuturor categoriilor de romani. Un program de guvernare care promitea majorari salariale a adus, din nefericire, scaderi de salarii si, in cel mai fericit caz, mici majorari. Au fost mintiti pensionarii, prin amanarea legii pensiilor. Sprijinul pentru mediul de afaceri s-a transformat in povara suplimentara pentru toti oamenii de afaceri cinstiti. Administratiile publice au fost lovite pana in maduva oaselor de poverile pe care le-a introdus acest guvern si mai ales de lipsa banilor pentru investitii”, a declarat Raluca Turcan, liderul deputatilor liberali.
Cert este ca pentru a trece, motiunea de cenzura are nevoie de 233 voturi, avand in vedere ca numarul de parlamentari existent este 465. Iar sansa de reusita este, asa cum se asteapta multa lume, destul de mica.
La randul lui, senatorul calarasean liberal, Raducu Filipescu nu poate sa se pronunte cu certitudine referitor la acest aspect, daca motiunea va trece sau nu. Insa, in cadrul unei conferinte de presa, acesta a apreciat ca sansele sunt de 40-60%. „Sansele sunt ca 40% sa treaca si 60% sa nu treaca, pentru ca nu vor ungurii. Din discutiile care s-au purtat, maghiarii nu percuteaza la chestia asta. Ei spun ca au un contract si o intelegere cu PSD-ul. Nu stiu daca va trece, dar noi vom sustine aceasta motiune. Sunt cateva actiuni pe care vrem sa le facem la nivel local si national. Vom face un miting, vom face si un lant uman in ziua in care se va vota. Este principala preocupare pe care o are la aceasta ora Partidul National Liberal si bineinteles interesul sa cada Guvernul. Motiunea are doua faze: se citeste intr-o zi si se voteaza in alta, la interval de 1-5 zile. In ziua in care se va citi motiunea vom face actiuni, la nivel de fiecare judet, cu un mars, iar in ziua in care se va vota motiunea, va fi un lant uman in jurul Parlamentului. Ideea nu este neaparat ca vrem sa punem mana pe putere. Ideea este ca trebuie sa incercam sa impiedicam aceste modificari la fiscalitate care aduc extraordinar de multe probleme tuturor si patronilor si salariatilor. Dar, in acelasi timp, cei mai loviti practic de aceste masuri sunt primarii de orase. Scaderea de la 16 la 10%, la nivelul fiecarui judet sau fiecare mare oras, inseamna sume imense, sume din care se produce dezvoltarea urbei respective”, a precizat senatorul Filipescu, specificand ca promisiunea ca aceste sume vor fi date inapoi sunt in van pentru ca nu vor avea de unde.
(Continuarea in editia tiparita a ziarului IMPACT)
( Diana ARON )
NEWSLETTER
Introduceti adresa de e-mail
Curs valutar BNR
Euro - 4.6562Euro4.6562
Dolarul SUA - 3.9954Dolarul SUA3.9954
Sondaj
Sunt oamenii politici corupți?
Da
Nu
2004 - 2013 © DANPRESS SRLdrpciv
  eXTReMe Tracker