Nr. 1003, Anul 16, din 7-Decembrie-2018
Comunicat de presa
6.martie.2015
24.septembrie.2015
13.octombrie.2015
8.septembrie.2018
Categorii
Prima paginaPolitica
EvenimentCotidian
SportExclusiv
SocialEconomic
DiverseContact
Mica publicitateMare publicitate
Prima Pagina
Cauta in arhiva
 Toate
 Oricare
 Exact
Arhiva
PoliticaVersiune pentru tiparireRecomanda unui prieten acest articolParerile cititorilor
„In momentul in care partidul nu sustine initiativa mea legislativa, este clar ca ea are zero sanse de a trece in Parlament“
Senatorul liberal calarasean Raducu Filipescu a depus, la un moment dat, alaturi de alti colegi parlamentari, un proiect legislativ menit sa abroge un articol din Statutul functionarilor publici. Scopul era ca functionarii publici sa nu mai fie suspendati din functie atunci cand sunt trimisi in judecata pentru diferite infractiuni, intre care si faptele de coruptie. Demersul sau nu s-a bucurat de succes, insa, pe viitor, senatorul intentioneaza sa repuna aceasta problema destul de spinoasa pe tapet.

Respectivul proiect a fost initiat, mai exact, de senatorii Raducu Filipescu, Mircea Cazan (PNL), Csecke Attila (UDMR) si Eugen Teodorovici (PSD), care si-au motivat demersul prin faptul ca legea privind statutul functionarilor publici trebuie sa fie in concordanta cu prevederile Codului muncii care prevede suspendarea raportului de munca in cazul arestarii preventive. Un alt argument in sustinerea abrogarii respectivului articol il constituia - potrivit initiatorilor - incalcarea principiului prezumtiei de nevinovatie instituit de Codul Penal.
Senatorii considera ca pana la pronuntarea unei hotarari judecatoresti care sa stabileasca vinovatia functionarului nu se impune suspendarea acestuia din functie. Plenul Senatului a respins insa proiectul legislativ prin care functionarii publici nu vor mai fi suspendati din functie in situatia trimiterii in judecata pentru savarsirea unor fapte de coruptie, infractiuni cu intentie sau infractiuni contra umanitatii.
PNL nu sustine initiativa legislativa care ar permite functionarilor publici trimisi in judecata pentru coruptie sa scape de suspendare. In schimb, liderul PSD, Liviu Dragnea, a precizat, tot la acel moment, ca sustine propunerea legislativa care prevede ca functionarilor publici sa nu li se mai suspende de drept raportul de serviciu in situatia trimiterii in judecata pentru savarsirea unor fapte de coruptie, infractiuni cu intentie sau contra umanitatii. In opinia sa, ideea nu este deloc rea fiindca romanii trebuie sa fie obisnuiti si cu principiul de prezumtie a nevinovatiei. Pana cand un om este condamnat, nu trebuie sa plece de la serviciu.
Revenind la senatorul Filipescu, acesta s-a abtinut de la vot, insa asta nu inseamna ca s-a dezis de initiativa sa in ceea ce priveste nesuspendarea functionarilor penali. In niciun caz nu a cazut la pace cu Liviu Dragnea, asa cum i s-a pus in carca de unii jurnalisti din mass-media nationala.
(Continuarea in editia tiparita a ziarului IMPACT
( Ramona BUTNARIU )
NEWSLETTER
Introduceti adresa de e-mail
Curs valutar BNR
Euro - 4.6571Euro4.6571
Dolarul SUA - 4.0846Dolarul SUA4.0846
Sondaj
Cine ar trebui sa mareasca salariile?
Politicienii
Piata
Imi este indiferent
Blocat in FM
2004 - 2013 © DANPRESS SRLdrpciv
  eXTReMe Tracker