Nr. 1003, Anul 16, din 7-Decembrie-2018
Comunicat de presa
6.martie.2015
24.septembrie.2015
13.octombrie.2015
8.septembrie.2018
Categorii
Prima paginaPolitica
EvenimentCotidian
SportExclusiv
SocialEconomic
DiverseContact
Mica publicitateMare publicitate
Prima Pagina
Cauta in arhiva
 Toate
 Oricare
 Exact
Arhiva
CotidianVersiune pentru tiparireRecomanda unui prieten acest articolParerile cititorilor
„Vom avea doar bani de salarii si cei care se gospodaresc vor avea fonduri de mici reparatii, pe ici, pe colo“
• spune primarul municipiului Calarasi, Daniel Dragulin, referitor la scaderea impozitului pe venit

Zilele acestea, o delegatie de primari de municipii s-au deplasat in audienta la premierul Mihai Tudose, nemultumiti fiind de asa-zisa revolutie fiscala ce se previzioneaza sa aiba loc in 2018. Mai exact, de faptul ca impozitul pe venit va scadea de la 16% la 10%, masura ce va diminua fondurile colectate la bugetul local. In urma discutiilor cu premierul Mihai Tudose, cu Liviu Dragnea, a adunarii Asociatiei Municipiilor din Romania, a dezbaterilor din Comitetul director cu privire la acest lucru, situatia s-a mai calmat, daca se poate spune asa.
In cadrul consultarilor care au avut loc marti, la Palatul Victoria, Guvernul a propus primarilor cresterea cotei defalcate din impozitul pe venit de care beneficiaza municipiile de la 41,75%, cat este in prezent, la 43%, in contextul in care Executivul are in vedere reducerea impozitului pe venit de la 16% la 10% . Totodata, vor fi acordate compensatii de la bugetul de stat, in situatiile in care si dupa aceasta majorare a cotei bugetele autoritatilor locale pentru anul viitor vor fi afectate. Scopul asumat de Guvern este mentinerea bugetelor locale ale municipiilor, pentru anul viitor, cel putin la nivelul anului 2017. Primarul municipiului Calarasi, Daniel Dragulin este de parere ca, de fapt, se iau niste bani de la bugetele locale si se dau catre bugetul central, un lucru pe care toti alesii locali l-au sesizat.
„Intr-adevar suntem, ca sa spun asa, nu furati, ci lasati de izbeliste, in contextul maririlor de salarii - pe care cu acordul si prin legile pe care dansii le-au facut - pe care a trebuit sa le dam. Diminuarea aceasta care se va resimti in bugetele locale va fi intre 28-30%, asta insemnand bani de la investitii, bani pe care, incepand de anul viitor, nu ii vom mai avea. Vom avea bani de salarii si cei care se gospodaresc vor avea fonduri de mici reparatii, pe ici, pe colo. Mai bine zis, vom avea doar bani de intretinere, un lucru pe care cei de la guvernare il fac cu buna stiinta si in dezavantajul celor care i-au ales sau nu i-au ales. Daca isi asuma aceasta masura, e guvernarea lor si deci numai problema lor. Oamenii ar trebui sa fie mult mai atenti de aici incolo, sa le fie o invatare de minte si atunci cand vin catre ei cu tot felul de bomboane mincinoase, sa nu le mai ia in seama“, a precizat la ARENA FM, in cadrul emisiunii „Subiectul Zilei“, primarul Dragulin.
(Continuarea in editia tiparita a ziarului IMPACT
( Ramona BUTNARIU )
NEWSLETTER
Introduceti adresa de e-mail
Curs valutar BNR
Euro - 4.6571Euro4.6571
Dolarul SUA - 4.0846Dolarul SUA4.0846
Sondaj
Cine ar trebui sa mareasca salariile?
Politicienii
Piata
Imi este indiferent
Blocat in FM
2004 - 2013 © DANPRESS SRLdrpciv
  eXTReMe Tracker