Nr. 995, Anul 16, din 21-Septembrie-2018
Comunicat de presa
6.martie.2015
24.septembrie.2015
13.octombrie.2015
8.septembrie.2018
Categorii
Prima paginaPolitica
EvenimentCotidian
SportExclusiv
SocialEconomic
DiverseContact
Mica publicitateMare publicitate
Prima Pagina
Cauta in arhiva
 Toate
 Oricare
 Exact
Arhiva
ExclusivVersiune pentru tiparireRecomanda unui prieten acest articolParerile cititorilor
„Eu sunt foarte increzator in noul Consiliu de Administratie“
• spune directorul executiv al Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitara Ecoaqua Calarasi, Alin Dragulin • Consiliul de Administratie al Ecoaqua Calarasi va activa in formula completa, cel mai probabil, la sfarsitul lunii noiembrie

Catre sfarsit de an, majoritatea societatilor si institutiilor au deja bifate o serie de realizari cu care vor putea sa-si faca un bilant al activitatii. Scopul principal, fireste, este de a imbunatati situatia, acolo unde este necesar, astfel incat activitatea unitatii in cauza sa prospere. La inceputul lunii octombrie, Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara Ecoaqua Calarasi are si ea „temele” aproape facute, avand deja cu ce se lauda, dupa cele noua luni de activitate. Ca si Asociatie, pentru prima data, in acest an, a avut si atributul de autoritate tutelara. Mai exact, prin intermediul Asociatiei a fost desfasurata selectia privind Consiliul de Administratie al operatorului Ecoaqua Calarasi. In momentul de fata, din cei sapte membri ai Consiliului de Administratie, sase au fost numiti de catre actionarii operatorului, in urma unei selectii facute de catre Asociatie.
„Este o selectie cu care chiar ne mandrim pentru ca a fost foarte transparenta si poate oricand servi ca exemplu de buna practica. De asemenea, am fost implicati pe tot ceea ce a insemnat proiectul tehnic in vederea depunerii cererii de finantare pentru obtinerea fondurilor prin Programul Operational de Infrastructura Mare. Sunt cele 140- 160 milioane euro pentru infrastructura de apa si canal din aria de operare a Ecoaqua. Sunt localitatile din judetul Calarasi – 30 la numar, plus Consiliul Judetean, plus cele 7 localitati din judetul Ialomita. Un alt punct important pe care l-am rezolvat a fost implementarea sistemului GIS, adica cartografierea in sistem de date GPS a intregii infrastructuri de apa si canal pe care o avem in prezent. Noi am facut achizitiile pe hardware, am gasit si compatibilitatile pe software, pe variante low cost sau chiar free pentru inceput, astfel incat sa reusim aceasta cartografiere. Din punctul meu de vedere, aceasta cartografiere este foarte necesara la nivel de localitati, pentru a se interconecta si cu celelalte utilitati. Scopul este sa se intre foarte simplu pe o harta digitala a unui oras, municipiu sau comuna, sa se vada exact unde sunt amplasate conductele, caminele de apa si infrastructura celorlalte utilitati - gaz, curent electric. Daca ar exista o harta de genul acesta, eu cred ca ar deservi foarte bine comunitatile“, a precizat la ARENA FM, in cadrul Emisiunii „Subiectul Zilei“, Alin Dragulin, directorul executiv al Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitara Ecoaqua Calarasi.
(Continuarea in editia tiparita a ziarului IMPACT)
( Diana ARON )
NEWSLETTER
Introduceti adresa de e-mail
Curs valutar BNR
Euro - 4.6603Euro4.6603
Dolarul SUA - 3.9613Dolarul SUA3.9613
Sondaj
Sunteti de acord cu referendumul pentru modificarea Constitutiei in ceea ce priveste redefinirea familiei?
Da
Nu
2004 - 2013 © DANPRESS SRLdrpciv
  eXTReMe Tracker