Nr. 995, Anul 16, din 21-Septembrie-2018
Comunicat de presa
6.martie.2015
24.septembrie.2015
13.octombrie.2015
8.septembrie.2018
Categorii
Prima paginaPolitica
EvenimentCotidian
SportExclusiv
SocialEconomic
DiverseContact
Mica publicitateMare publicitate
Prima Pagina
Cauta in arhiva
 Toate
 Oricare
 Exact
Arhiva
PoliticaVersiune pentru tiparireRecomanda unui prieten acest articolParerile cititorilor
„Faptul ca un liberal, de oriunde ar fi el, poate sa candideze la o functie politica intr-un alt judet, mie mi se pare o libertate la care orice om are dreptul“
• spune senatorul liberal de Calarasi, Raducu Filipescu vizavi de modificarile la statutul PNL

Modificarile la statutul PNL, care se intentioneaza a fi facute, starnesc ceva nelinisti. De departe, cea mai periculoasa - li se pare unora - ar fi ca, la sefia unei organizatii locale sa poata candida si un membru PNL dintr-un alt judet. Este o metoda prin care centrul poate dispune dizolvarea organizatiei, accelereaza si inaspreste controlul asupra organizatiilor din teritoriu.
Senatorul Raducu Filipescu reaminteste ca, marea greseala care s-a facut, pe vremea presedintei Alina Gorghiu, a fost decizia ca presedintii de Consilii Judetene sa fie alesi la masa verde. A fost o prima problema gresit abordata, aprobata de toate partidele, in unanimitate. Asta pentru simplul motiv ca presedintii de Consilii Judetene devenisera niste stalpi foarte rezistenti ai fiecarui partid, la un moment dat, mai rezistenti chiar decat conducerea partidului. Asa incat s-a ajuns la concluzia ca este bine ca presedintii de CJ sa fie cumva ceva mai vulnerabili, pentru ca atunci cand erau alesi uninominal erau total invulnerabili. De asemenea, s-a mers pe varianta ca presedintele Organizatiei Judetene sa nu ocupe o functie de conducere in Biroul Executiv National.
„Adica, nu poate sa fie vicepresedinte al Biroului Executiv National si presedinte al Organizatiei Judetene, lucru care, iar, mi se pare o mare prostie. Caci, un om care poate sa duca doua functii, le poate duce, care nu, la un moment dat, se retrage. S-a mers pe teoria ca daca sunt mai multi, fiecare cu functia lui, cu responsabilitatea lui, partidul creste, se dezvolta si asa mai departe. Va apare acum in statut si modificarea prin care presedintii de Organizatii Judetene pot ocupa locuri si in Biroul Executiv National, fara sa mai fie aceasta restrictie. Vizavi de libertatea de miscare a oricarui presedinte - daca o persoana care locuieste in alt judet poate sau nu sa fie presedinte de organizatie judeteana intr-un alt judet - mie mi se pare ca e o chestiune liberala. Sunt liber daca vreau sa particip la un concurs, ma duc si particip. Daca sunt in stare sa castig, castig. Daca nu, nu castig. S-a modificat statutul nostru cand Florin Roman - care era de la Hunedoara, de la Alba - trebuia sa candideze ca sa fie presedinte de Organizatie la Hunedoara. Atunci s-a dat aceasta modificare de statut, special pentru el. Mai era un caz adiacent, la acea vreme, a lui Iulian Dumitrescu, care putea sa candideze la Calarasi ca presedinte de organizatie, chiar daca el era originar din Prahova. Iulian Dumitrescu chiar avea o relatie politica stransa cu Calarasiul ca era senator de Calarasi. Faptul ca un liberal, de oriunde ar fi el, poate sa candideze la o functie politica intr-un alt judet, mie mi se pare o libertate la care orice om are dreptul. De ce sa limitezi dreptul de a candida a cuiva, pentru care motiv? Asta ar insemna ca la presedintia Romaniei sa candideze numai cineva din Bucuresti, ca e Capitala Romaniei. Centrul poate sa zica orice, dar daca organizatia nu-l voteaza, nu iese presedinte“, a precizat senatorul Filipescu, specificand ca organizatia voteaza.
(Continuarea in editia tiparita a ziarului IMPACT)
( Diana ARON )
NEWSLETTER
Introduceti adresa de e-mail
Curs valutar BNR
Euro - 4.6603Euro4.6603
Dolarul SUA - 3.9613Dolarul SUA3.9613
Sondaj
Sunteti de acord cu referendumul pentru modificarea Constitutiei in ceea ce priveste redefinirea familiei?
Da
Nu
2004 - 2013 © DANPRESS SRLdrpciv
  eXTReMe Tracker