Nr. 995, Anul 16, din 21-Septembrie-2018
Comunicat de presa
6.martie.2015
24.septembrie.2015
13.octombrie.2015
8.septembrie.2018
Categorii
Prima paginaPolitica
EvenimentCotidian
SportExclusiv
SocialEconomic
DiverseContact
Mica publicitateMare publicitate
Prima Pagina
Cauta in arhiva
 Toate
 Oricare
 Exact
Arhiva
PoliticaVersiune pentru tiparireRecomanda unui prieten acest articolParerile cititorilor
Situatia programelor educationale de reciclare a deseurilor menajere, in atentia deputatului George Sefer
Deputatul calarasean Cristian George Sefer a adresat o intrebare ministrului Mediului, viceprim-ministrul Gratiela Leocadia Gavrilescu, cu privire la programele derulate de minister pentru educarea copiilor si tinerilor privind importanta colectarii selective a deseurilor.
Fata de alte metode ecologice, reciclarea deseurilor menajere este cea care presupune cel mai mic efort din partea societatii. Insa, pentru a fi eficienta, presupune o colaborare activa intre cetateni si autoritati, in vederea sortarii deseurilor inainte de a fi aruncate. Cauza principala a procentului scazut de reciclare a deseurilor menajere inregistrat la momentul actual il constituie lipsa informarii si educarii cetatenilor cu privire la importanta si beneficiile reciclarii.
„Avand in vedere impunerea de catre normele Uniunii Europene a unei tinte de reciclare de 50% din deseurile municipale pana in anul 2020, reciclarea si pregatirea pentru reutilizarea deseurilor din ambalaje care urmeaza sa fie ridicata la 80% pana in anul 2030, precum si tintele pentru diverse materiale care urmeaza sa creasca gradual intre 2020 si 2030 (90% pentru hartie, 60% pentru plastic, 80% pentru lemn si 90% pentru metale si sticla) va rog, doamna Viceprim-ministru, sa imi comunicati programele derulate de minister pentru educarea copiilor si tinerilor privind importanta colectarii selective a deseurilor“, se specifica in textul intrebarii adresate de deputatul George Sefer ministrului Mediului, Gratiela Gavrilescu.
Deputatul Cristian George Sefer solicita raspuns in scris din partea viceprim-ministrului Gratiela Gavrilescu, mai ales ca termenul impus de Uniunea Europeana se apropie rapid si Romania este departe de tinta trasata la capitolul reciclare selectiva.

Biroul de presa al deputatului Cristian George SEFER
( )
NEWSLETTER
Introduceti adresa de e-mail
Curs valutar BNR
Euro - 4.6603Euro4.6603
Dolarul SUA - 3.9613Dolarul SUA3.9613
Sondaj
Sunteti de acord cu referendumul pentru modificarea Constitutiei in ceea ce priveste redefinirea familiei?
Da
Nu
2004 - 2013 © DANPRESS SRLdrpciv
  eXTReMe Tracker