Nr. 993, Anul 16, din 17-August-2018
Comunicat de presa
6.martie.2015
24.septembrie.2015
13.octombrie.2015
Categorii
Prima paginaPolitica
EvenimentCotidian
SportExclusiv
SocialEconomic
DiverseContact
Mica publicitateMare publicitate
Cauta in arhiva
 Toate
 Oricare
 Exact
Arhiva
EvenimentVersiune pentru tiparireRecomanda unui prieten acest articolParerile cititorilor
Noi oportunitati turistice in zona transfrontaliera Romania-Bulgaria
Fundatia „Natura Vie“ Calarasi, in parteneriat cu Asociatia Municipiilor Dunarii „Dunarea“ din Ruse (Bulgaria), au organizat o masa rotunda cu tema „Patrimoniul natural protejat in cadrul ariei transfrontaliere Romania-Bulgaria“.
Masa rotunda a fost organizata marti, 5 septembrie, la Hotel Hestia Calarasi, pentru discutii publice si expertizate cu privire la strategia de dezvoltare, marketing si promovare in cadrul proiectului intitulat: „Dezvoltarea si promovarea unui produs turistic de patrimoniu natural comun:Ruta „Patrimoniul natural protejat in cadrul ariei transfrontaliere Romania-Bulgaria, finantat prin Programul Interreg V-A, Romania-Bulgaria 2014-2020. La intalnire au luat parte Maria Tsankova, director executiv al ADO „Dunav“, Gabriel Sebe, presedinte al Fundatiei „Natura Vie“ Calarasi, Cristian Hristea, Director al Global Management Arte, Petar Petrov, Expert principal din Asociatia „Dunavski horizonti“ si reprezentanti ai autoritatilor si mass-mediei locale.
Acest proiect are rolul de a identifica zone turistice inca neexploatate si de a le prezenta turistilor care sunt interesati sa viziteze aceste locuri. In proiect sunt incluse 7 judete din Romania (Giurgiu, Mehedinti, Calarasi, Constanta, Dolj, Olt si Teleorman) si 8 raioane din Bulgaria (Veliko Tarnovo, Pleven, Vidin, Vratsa, Ruse, Montana, Silistra si Dobrich). In prima etapa a proiectului au fost identificate aceste locatii si s-au creat rute turistice catre aceste obiective, iar in etapa a doua aceste rute sunt promovate la nivel local si european, astfel incat, in 5 ani de la finalizarea proiectului, numarul turistilor care viziteaza aceste zone sa ajunga la 40.000. Proiectul a demarat in februarie 2016 si se va incheia in februarie 2018, iar Gabriel Sebe, presedintele Fundatiei „Natura Vie“, considera ca toate tintele trasate in proiect vor fi atinse.
„In regiunea transfrontaliera Romania-Bulgaria, care cuprinde 7 judete in Romania si 8 raioane in Bulgaria, sunt multe locuri de care nu stim nimic. Cand am inceput acest proiect, recunosc ca nu stiam multe despre aceste locuri frumoase care sunt langa noi si unde efectiv nu am calcat pentru ca nu le stim. Scopul principal al acestui proiect este acela de a stabili o ruta care sa cuprinda aceste obiective turistice din judetele si raioanele care fac parte din proiect. In Romania, acest drum turistic porneste din judetul Constanta si se termina in judetul Mehedinti, trecand prin cele 7 judete care se afla la nord de Dunare si la granita de nord a regiunii transfrontaliere. Au fost identificate mai multe locatii cu un puternic impact asupra turismului si vrem sa dezvoltam aceste regiuni cu cat putem. S-au stabilit in acest fel 30 de locatii, in Calarasi fiind incluse pe traseul turistiv rezervatia naturala avifaunistica Iezer Calarasi si bratul Borcea. Toate aceste locatii vor fi trecute intr-o pagina web a proiectului, intr-un film de 120 de minute care este deja in lucru si o brosura care va cuprinde toate cele 60 de locatii identificate, 30 in Romania si 30 in Bulgaria. Aceste brosuri vor fi inmanate autoritatilor locale, institutiilor de invatamant sau societatilor de turism, tuturor celor care pot duce acest mesaj mai aproape de oameni. Primul pas facut in cadrul acestui proiect a constat in investigarea tuturor zonelor, a posibilitatilor de cazare in zona sau a cailor de acces catre aceste obiective turistice. Acest studiu preliminar a fost realizat atat in Romania cat si in Bulgaria, iar acum partea romana a proiectului lucreaza la realizarea unei strategii de dezvoltare a acestor zone iar partea bulgara se ocupa de marketingul acestei strategii. Avem o tinta foarte ridicata, intentionam ca post-proiect sa ridicam numarul de turisti cu 40.000, implicit si a noptilor de cazare. Cifra este curajoasa, pentru ca ne referim doar la cazarea in zonele acestea necunoscute pana acum turistilor, nu la unitatile de cazare deja renumite. S-a creat o ruta pentru «birdwatching» si una pentru drumetie si aventura. Sunt turisti care vor plaja, altii care vor sa fotografieze flora si fauna, iar altii vor sa escaladeze diferite piscuri muntoase, pentru fiecare dintre acestia avem variante“, a declarat Gabriel Sebe, presedinte al Fundatiei „Natura Vie“.
(Continuarea in editia tiparita a ziarului IMPACT)
( Marius TOMITA )
NEWSLETTER
Introduceti adresa de e-mail
Curs valutar BNR
Euro - 4.6569Euro4.6569
Dolarul SUA - 4.0889Dolarul SUA4.0889
Sondaj
Mitingul din 10 august va duce la caderea Guvernului?
Da
Nu
Imi este indiferent
2004 - 2013 © DANPRESS SRLdrpciv
  eXTReMe Tracker